Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Cristian Serghie îşi vor creanţele Mamaia Luxury Construction SRL îşi vinde tractorul Lamborghini


 
Pe 2 octombrie 2015, Rominsol IPURL, administratorul judiciar al societăţii Mamaia Luxury Construction SRL Constanţa, a publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 16619 convocarea comitetului de creditori. Administratorul judiciar anunţă astfel că, pe data de 8 octombrie, ora 13.00, este convocat Comitetul Creditorilor debitoarei Mamaia Luxury Construction SRL „la sediul ales al lichidatorului judiciar, din strada Făgetului nr. 140“, pentru „aprobarea cererii administratorului special de valorificare a tractorului marca Lamborghini din patrimoniul societăţii, având în vedere oferta formulată de SC Octavia Trans SRL de cumpărare a bunului la preţul de 12.000 de euro + TVA“.
 
Potrivit Supervizor.ro, în iulie 2014, creditorul Oprea Edilconstruct SRL Bucureşti a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva societăţii Mamaia Luxury Construction SRL Constanţa, revendicând o creanţă certă, lichidă si exigibilă în cuantum de 87.803,72 de lei, reprezentând diferenţa neachitată din valoarea facturii fiscale emise în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 5172/2013.
 
În cerere, creditorul menţiona că „ultima plată de 10.000 de lei a fost efectuată la sfârşitul anului 2013“. În paralel, Oprea Edilconstruct SRL a demarat şi o acţiune de executare silită, în urma căreia a obţinut banii solicitaţi, iar datornica a fost nevoită să mai achite şi 9.143,74 de lei - cheltuieli de executare. În aceste condiţii, Tribunalul Constanţa a respins cererea de deschidere a insolvenţei pe 21 octombrie 2014, obligând firma bucureşteană să plătească debitoarei suma de 2.000 de lei (cheltuieli de judecată). Chiar dacă în disputa cu acest creditor a avut câştig de cauză, Mamaia Luxury Construction SRL era într-o vădită stare de insolvenţă, dovadă stând rezultatele financiare raportate pentru anul trecut: pierderi de 1,34 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,15 milioane de lei, datorii totale de 19,36 de milioane de lei şi creanţe de 5,96 de milioane de lei, se mai precizează pe Supervizor.ro.

A solicitat insolvenţa în iunie 2015

La începutul lunii iunie 2015, Mamaia Luxury Construction SRL a solicitat insolvenţa, iar instanţa a aprobat solicitarea pe 22 iunie 2015. În documentaţia depusă la dosar, debitoarea a precizat că datoriile la data de 30 mai 2015 se ridică la 15.114.090 de lei. Tabelul preliminar indică o valoare a creanţelor mult diferită de cea menţionată în cererea de deschidere a procedurii: creditorii au solicitat 20,93 de milioane de lei, iar administratorul judiciar a acceptat 12,73 de milioane de lei.
 
O creanţă de 2,95 de milioane de lei aparţinând societăţii Sisteme Internaţionale de Afaceri SA Bucureşti a fost respinsă deoarece „este prescrisă“ (fiind din perioada 2007-2012), iar o alta, de 8,14 milioane de lei, a fost admisă doar parţial - 3,47 de milioane de lei. Pe baza acestui tabel preliminar, contestat de doi creditori, s-a ales un comitet al creditorilor cu o componenţă neobișnuită: Cyprus Leasing IFN SA, Cristian Serghie şi Sisteme Internaţionale de Afaceri SA.
 
Deşi Cyprus Leasing IFN SA are cea mai mare creanţă, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA va îndeplini funcţia de preşedinte. Acest comitet al creditorilor a fost ales în şedinţa din 25 august 2015 şi publicat în BPI nr. 14338 din 26 august 2015. La acea şedinţă, nefiind întrunit cvorumul cerut de lege, nu s-a mai discutat punctul 2 de pe ordinea de zi, care se referea la „confirmarea administratorului judiciar desemnat de judecătorul sindic şi stabilirea remuneraţiei acestuia“, mai arată Supervizor.ro.

Despre Mamaia Luxury Construction SRL

Înfiinţată pe 8 martie 2005, Mamaia Luxury Construction SRL are un capital social de 875.000 de lei, deţinut de: Sisteme Internationale de Afaceri SA (46%), Ultilnavorep SA Constanţa (42%) şi Cristian Ion Serghie (12%). Societatea are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Sediul social al Mamaia Luxury Construction SRL se află pe aleea Muzicii nr. 17. Persoane împuternicite sunt: Rominsol IPURL (FOSTA Rominsol SRL), administrator judiciar, şi Ana Chişor, administrator special.
 
Societatea Mamaia Luxury Construction SRL apare în dosarul în care Sorin Strutinsky este suspectat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în formă continuată.
 
Citeşte şi

Rechizitoriu: Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Lipsă de inspiraţie în afaceri?: De ce ar fi preluat Sorin Strutinsky o datorie bancară a societăţii denunţătorului său?!? (documente)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu acordul firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri şi al lui Cristian Serghie O firmă din Tulcea va evalua bunurile Mamaia Luxury Construction SRL

05 Feb 2016 3991

Firma apare în dosarul lui Strutinsky A fost dispusă intrarea în faliment a debitoarei Mamaia Luxury Construction SRL

03 Nov 2015 2078