Situația actualizată la frontieră. Câți români nu au putut ieși din țară

Traficul la frontieră în data de 07 iunie 2023
În data de 07.06.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 181.700 de persoane, cetățeni români și străini și peste 48.200 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 93.900 de persoane, dintre care 11.391 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.06.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.457.979 cetăţeni ucraineni., transmite un comunicat dfin partea Poliției de Frontieră. 

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește și: DIICOT - aproape 100 de persoane, reținute

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:
  • 62 de fapte ilegale (41 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 30.300 lei;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 145.910 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 18 cetăţeni români din diferite motive legale.
Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.