Situaţia legată de ”Casa Bănescu” din Constanţa discutată în următoarea şedinţă de Consiliu

Mişcarea Populară Constanţa, prin preşedintele Claudiu Palaz, referitor la situaţia legată de ”Casa Bănescu” (primul primar al Constanţei), imobilul cu valoare istorică, care se află în situaţia de a fi distrus din cauza unei construcţii lipite de edificiul istoric, va depune în următoarea şedinţă de Consiliu un proiect de hotărâre.

Ţinând seama de faptul că în imobilul situat pe Bld. Tomis nr. 110 îşi desfăşoară activitatea Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Constanţa (SPIT), în acest sens Primăria Constanţa plăteşte o chirie pentru deţinerea spaţiului (18.000 Euro/lunar), iar imobilul respectiv, proprietatea lui SC Eden SRL, este cel care afectează clădirea, care este prinsă în patrimoniu şi este cunoscută drept ”Casa Bănescu” (proprietatea Primăriei), proiectul de hotărâre de consiliu va avea ca obiect:
 ”Compensarea plăţii chiriei datorate de către Primărie către SC Eden SRL ca urmare a desfăşurării activităţii a SPIT Constanţa, cu suma necesară reabilitării monumentului istoric, sumă ce va fi plătită de Primăria Constanţa”.
 

        "Suntem convinşi că în acest sens se va face o analiză corectă şi cei vinovaţi vor suporta distrugerile cauzate monumentului istoric, iar Primăria Constanţa nu va mai fi nevoită să plătească reabilitarea din banii constănţenilor. Cred că este timpul ca administraţia să nu mai tolereze “şmecherii Constanţei” şi să nu le mai acopere mofturile şi aroganţele! Compensarea chiriei cu valoarea necesară reabilitării, pe care va fi nevoită să o plătească autorităţile locale, este o soluţie CORECTĂ, atât faţă de Primărie, cât şi faţă de constănţeni" - se arată în comunicatul PMP Constanţa. 


Citeşte şi:

Eden SRL invocă un cutremur produs ulterior. Cine a afectat structura de rezistenţă a sediului Şcolii Populare de Arte? (documente+galerie foto)

CJC dă în judecată societatea de la care SPIT a închiriat sediul de pe bulevardul Tomis. Vezi de ce!
 
O mie de cursanţi vin lunar la oreCine este responsabil de starea în care a ajuns sediul Şcolii Populare de Arte din Constanţa? (galerie foto)
 
Cutremur în România. Seismul a fost resimţit puternic la Constanţa!

Pentru 18.000 de euro pe lună Cum a ajuns SPIT Constanța chiriaş la Eden SRL în clădirea ridicată pe terenul vândut de RAEDPP (galerie foto)

 
Şcoala Populară de Arte, în pericol! Nereguli constatate pe Primăria Constanţa la imobilul deţinut de Eden SRL şi închiriat de SPIT (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei Primarul Ion Bănescu - protectorul istoriei orașului Constanța

22 Mar 2024 2217

Precedentul Casa Bănescu! Afaceristul Caradima vrea să ridice un mastodont de beton în imediata vecinătate a Muzeului de Artă din Constanța (DOCUMENTE)

22 Nov 2022 2909

Realizarea expertizei tehnice la Casa Ion Bănescu de pe bulevardul Tomis a fost câștigată de High Construct Project (DOCUMENTE)

19 Nov 2022 1873

High Construct Project SRL a câștigat contractul pentru anveloparea imobilului Casa Ion Bănescu

30 Aug 2022 1300

Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. În loc s-o reabiliteze, Primăria Constanța vrea s-o izoleze termic (DOCUMENT)

27 May 2022 2638

Sediul fostei școli Populare de Arte din Constanța, în pericol! SC Management Expert Internațional din Brăila expertizează structura de rezistență a casei Ion Bănescu (DOCUMENTE)

28 Jan 2022 3295

Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

27 Jul 2021 2751

Primăria Constanța a contestat măsura dictată de Curtea de Conturi cu privire la nerecuperarea pagubelor produse casei Ion Bănescu de Eden SRL

17 Mar 2021 2676

Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. Primăria tace. Administrația județeană caută soluții să mute Școala de Artă Populară într-un alt sediu

16 Mar 2021 3224

Editorial USR-iștii "mor" de grija casei Stănescu, iar sub ochii lor se prăbușește conacul Ion Bănescu!

13 Mar 2021 4317

La Constanţa se fac înscrieri pentru Şcoala de arbitri de fotbal. Care e condiţia de participare

05 Oct 2017 3282

Centrul „Teodor T. Burada“ vrea expertiză tehnică la Casa Bănescu din Constanţa (documente)

06 Sep 2017 3780

Editorial O lume politică nebună, nebună, plină de „combinatori“ şi „populişti“. Şi totuşi, cine salvează „Casa Bănescu“?

29 Apr 2017 4961

Proiect de HCLM iniţiat de PMP Compensarea chiriei datorate de Primăria Constanţa către Eden, urmare a deteriorării monumentului „Casa Ion Bănescu“ (document)

26 Apr 2017 6065

Editorial Făgădău, distrugătorul Casei „Bănescu“!

05 Apr 2017 7011