Actualitate

Situaţia punctelor de frontiera deschise la graniţa cu Ungaria

 • Autorităţile de frontieră române împreună cu autorităţile de frontiera din Ungaria au analizat situaţia traficului transfrontalier între cele două ţări, în consens cu măsurile dispuse de cele două state pe linie de sănătate publică.
 • Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei două linii speciale pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare/ieşire în/din România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borș.
În continuarea măsurilor dispuse pentru fluidizarea traficului la granița dintre România şi Ungaria, autorităţile de frontieră române împreună cu autorităţile de frontiera din Ungaria au analizat situaţia traficului transfrontalier între cele două ţări, în consens cu măsurile dispuse de cele două state pe linie de sănătate publică.

Astfel, la frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează:
 • P.T.F. Petea - judeţul Satu Mare
 • P.T.F. Urziceni - judeţul Satu Mare
 • P.T.F. Valea lui Mihai - judeţul Bihor
 • P.T.F. Borş - judeţul Bihor
 • P.T.F. Vărșand - judeţul Arad
 • P.T.F. Turnu - judeţul Arad
 • P.T.F. Nădlac I - judeţul Arad
 • P.T.F. Nădlac II - judeţul Arad
De asemenea, prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se va permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri:
 • P.T.F. Salonta - judeţul Bihor
 • P.T.F. Săcuieni - judeţul Bihor
 • P.T.F. Cenad - judeţul Timiş
Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei două linii speciale pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare/ieşire în/din România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş.

Precizăm că intrarea în România prin punctele de frontieră de la graniţa româno-ungară se realizează în regim permanent (24/24 de ore), indiferent de mijlocul de transport folosit, cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei.

De asemenea, formalitățile de frontieră de ieşire din România şi intrare în Ungaria se realizează după următorul program:
 • pentru persoanele care călătoresc cu autoturisme / autocare - în intervalul orar 07.00 - 01.00 (ora României) pentru zilele din timpul săptămânii, iar pentru cele din week-end 24/24 de ore;
 • pentru lucrătorii transfrontalieri - regim permanent (24/24 de ore);
 • pentru mijloace de transport marfă, cu masa mai mare de 2,4 tone - regim permanent (24/24 de ore).
Totodată, autorităţile maghiare au informat că tranzitarea frontierei dintre Austria şi Ungaria se realizează în intervalul orar 21.00 - 13.00 (ora României).

Reamintim că, la intrarea în România, pe lângă controlul specific de frontieră, are loc completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

De asemenea, în ceea ce priveşte ieşirea din România şi intrarea în Ungaria, în vederea tranzitării teritoriului statului ungar spre ţări din vestul Europei, autorităţile maghiare au comunicat că vor permite intrarea în ţara vecină, cetăţenilor Uniunii Europene, numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:
 • interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;
 • îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;
 • prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.
Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de așteptare de la granița dintre România și Ungaria, facem apel către cetățeni să consulte comunicatele oficiale și aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

05 Jun 2020 313

Peste 100 kg peşte confiscate de polițiștii de frontieră

02 Jun 2020 1247

Poliţiştii de frontieră, la datorie în minivacanţa de 1 iunie

30 May 2020 1199

Captură a poliţiştilor de frontieră tulceni. O sută de kilograme de peşte transportate fără documente legale

27 May 2020 789

Poliția de Frontieră Peste 21.000 de persoane au intrat în țară vineri. 5.309 au fost trimise în izolare sau carantină

23 May 2020 789

MAI. Chestorul Liviu Bute va ocupa funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră

21 May 2020 582

Punctul de trecere a frontierei Borş. Reținut pentru introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc (galerie foto)

20 May 2020 475

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Zeci de fapte ilegale constatate. Sancţiuni aplicate de organele de ordine

18 May 2020 565

Nava MAI 1103 a Poliţiei de Frontieră Române va supraveghea, timp de 3 luni, frontierele Europei din Marea Egee (galerie foto)

18 May 2020 570

Poliția de Frontieră Câte persoane au tranzitat frontiera cu Ungaria. 8.000 au fost trimiși în izolare

17 May 2020 580

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Sancţiuni aplicate de organele de ordine

16 May 2020 1358

Autocamion căutat în Austria, oprit în P.T.F. Albița. Cine se afla la volan (galerie foto)

13 May 2020 618

Ucrainean, cercetat pentru contrabandă. Peste 27.000 de pachete țigări, confiscate la frontiera de nord (galerie foto)

30 Apr 2020 689

Bărbați cercetați pentru contrabandă Peste 15.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord (galerie foto+video)

29 Apr 2020 609

Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR va fi modernizat. Costuri și condiții (document)

29 Apr 2020 957