Situația refugiaților ucrainieni din Constanța, în atenția Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, împreună cu Alin Vintilă, președintele Fundației Pontica, au primit  vizita lui Désiré Bateck, șeful filialei teritoriale recent înființate la Galați a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

UNHCR apăra drepturile şi bunăstarea refugiaţilor și asigură, posibilitatea de a îşi exercita dreptul de a cere azil şi de a găsi refugiu într-o altă ţară, sau de a se întoarce acasă în siguranţă şi demnitate.

Având în vedere prezența numeroasă a refugiaților ucraineni în regiune, a fost deschisă filiala regională a căror reprezentanți vor desfășura activități și la nivelul municipiului Constanța.

Reprezentantul UNHCR a afirmat disponibilitatea de a transmite o listă cu produse necesare pentru vreme rece pe care le pot oferi Primăriei Municipiului Constanța, în scopul de a fi distribuite celor care au mare nevoie de acestea și pot fi identificați de structurile de resort ale municipalității. De asemenea, Bateck și echipa sa vor colabora cu Fundația Pontica și la alte proiecte viitoare. 



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.