Situația traficului feroviar din România. Circulația trenurilor, adaptată la condițiile meteo

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.
 
Comandamentul Central de Iarnă și comandamentele teritoriale de iarnă ale CFR SA sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile.
 
Dispeceratele funcţionează în dispozitive complete, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenţie - drezine pantograf şi pluguri de zăpadă - necesare în orice situaţie de urgenţă.
 
La această oră, se acționează cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuții pe firul de contact și remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între stațiile Livezeni Ciuc - Lunca de Sus (Regionala CF Brașov) și Floreni – Ilva Mică (Regionala CF Iași).
 
Pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operațiunilor de intervenție în curs de desfășurare în acest moment, cu tracțiune Diesel pe intervalul Livezeni Ciuc - Lunca de Sus (Regionala CF Brașov), iar între stațiile Floreni și Ilva Mică (Regionala CF Iași) se va asigura transbordare cu mijloace auto.
 
CFR SA a comunicat prin purtătorul de cuvânt Oana Brânzan, faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să se permită accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă. 
 
Personalul de specialitate al CFR SA va menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și va transmite informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo.
 
Recomandări pentru călători:
Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să solicite reprezentanților operatorilor de transport feroviar de călători informații despre condițiile de circulație sau să verifice Tabelele Sosire/Plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro  la domeniul Camere web.

 
Călătorii aflați în tren pot consulta programul Trenul meu, de pe site-ul companiei www.cfr.ro, un program care oferă informații exacte despre locul unde se află un tren în circulație, dacă trenul are sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 

CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, va lua toate măsurile necesare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în această perioadă, în care sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile, în condiţii de siguranţă.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Conectivitate trimodală în Portul Constanța. Cine elaborează studiul de fezabilitate (DOCUMENT)

28 Mar 2024 54

Cumpărări directe Constanța CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța închiriază locomotivă tip DHC (DOCUMENT)

23 Mar 2024 453

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1964

CFRVagon de marfă deraiat între stațiile Zoița și Râmnicu Sărat, fără blocarea traficului feroviar

13 Mar 2024 394

CFR Modificări în circulația feroviară. Lista trenurilor vizate

13 Mar 2024 437

Bunuri estimate la peste 19 milioane de lei Zeci de locomotive ale CFR Marfă SA, scoase la mezat de AJFP Constanța (DOCUMENT)

09 Mar 2024 4171

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Am încredere că vom face un meci foarte bun“ (VIDEO)

01 Mar 2024 1307

Acord de peste 1,5 milioane de lei între Sucursala CF Constanța și Viosil Instalconstruct SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

25 Feb 2024 712

Licitații Constanța CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța, un nou contract subsecvent pentru revopsire tabliere metalice (DOCUMENT)

18 Feb 2024 636

Licitații Constanța CFR SA închiriază spații și terenuri în apropierea stațiilor CF din județul Constanța (DOCUMENT)

17 Feb 2024 1128

Tunelul Palas, reabilitat pentru a asigura al doilea acces feroviar în Portul Constanța. Documentele depuse la APM Constanța

15 Feb 2024 724

UPDATE Un tren de marfă ce circula pe relația Constanța Ferryboat - Iernut s-a defectat în județul Alba. Traficul feroviar, îngreunat în zonă

11 Feb 2024 729

Licitații Constanța Efficient Energy Audit elaborează auditul energetic pentru subunități aparţinând SRTFC (DOCUMENT)

10 Feb 2024 503

Licitații Constanța SNTFC „CFR Călători“ SA, contract cu două firme pentru servicii în Stațiile Slobozia Veche și Tulcea (DOCUMENT)

08 Feb 2024 679

SRCF Constanța cumpără motorină. Iată firma cu care a fost încheiat contractul

01 Feb 2024 779