Actualitate

Situaţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa discutată în Parlament. Răspunsul CJC la cele semnalate de Robert Turcescu

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a semnalat, în plenul Camerei Deputaților, situația critică în care se află Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

"Această unitate medicală este singura structură care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru aproape 770.000 de locuitori ai judeţului Constanţa, precum şi coordonarea regională pentru Regiunea Sud-Est, primind pacienţi transferaţi de la unităţi din judeţele limitrofe (Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi). De asemenea, Unitatea de Primire Urgenţe Constanţa asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru turiştii români şi străini sosiţi pe litoral în sezonul estival, fapt care duce la o creştere substanţială a numărului pacienţilor în această perioadă" - precizează Robert Turcescu. 

Acesta susţine că, pentru anul 2017 bugetul aferent Titlului II cheltuieli materiale aprobat este de 6.491 mii lei, reprezentând 54,09% din bugetul solicitat (12.000 mii lei) şi 61,38% din bugetul anului 2016 (10.575 mii lei) aprobat pentru aceeaşi destinaţie.

"Subdimensionarea bugetului pune în pericol activitatea unităţii medicale menţionate şi creează disfuncţionalităţi majore în desfăşurarea activităţii medicale. Mai mult, acest buget a fost transmis trimestrializat, cea mai mică sumă fiind alocată pentru trimestrul III (1.373 mii lei), respectiv exact pentru perioada sezonului estival, în care numărul de pacienţi este imens. Toate acestea au dus la situaţia în care, în prezent, pentru trimestrul II deja nu mai există fonduri necesare pentru plata furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, reactivi sau investigaţii paraclinice, aşa încât Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa se află în situaţia blocării activităţii" - adaugă Robert Turcescu. 

 
Robert Turcescu a mai adăugat:

 ”Aceasta este situaţia unui spital dintr-un judeţ condus de către un lider al PSD. Dacă nici propriilor lideri de judeţe, Guvernul PSD nu le-a dat suficienţi bani pentru a face o astfel de unitate medicală funcţională, vă daţi seama care e situaţia în celelalte judeţe ale ţării, care nu sunt conduse de către PSD-işti? Dacă Horia Ţuţuianu, lider de top al PSD şi preşedinte al CJ Constanţa, a ajuns să îmi scrie mie, deputat PMP, o scrisoare în care numeşte bugetul primit de la Guvernul său drept "nerealist şi subdimensionat", vă daţi seama cât de gravă e problema de acolo?
În calitate de deputat de Constanţa am de gând să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a obţine o corectare a bugetului Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa”.


Ca urmare a afirmatiilor lui Robert Turcescu, legate de situatia Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sfantul Apostol Andrei” Constanta, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, face urmatoarele precizari:

“Regret ca domnul Robert Turcescu, deputat al judetului Constanta, a dat o alta interpretare solicitarii mele, facuta catre toti parlamentarii alesi in judetul nostru, referitoare la un subiect atat de important cum este sistemul sanitar constantean - respectiv Unitatea de Primiri Urgente. Sanatatea este un sector prea serios pentru mine iar eu cred ca putem schimba ceva in acest domeniu doar daca ne vom aseza impreuna la masa discutiilor. Prioritatea mea in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta este aceea de a tine cont de nevoile cetatenilor judetului Constanta. Am vazut in toti parlamentarii de Constanta niste parteneri de dialog. Cred in continuare ca am parteneri de dialog in cadrul celorlalte partide politice. La Constanta, avem un spital de dimensiuni impresionante, pe care dorim sa-l modernizam, pe care dorim sa-l dotam, pentru care ne zbatem sa obtinem fonduri. Voi continua sa invit toti reprezentantii partidelor politice la discutii, mai ales pe teme atat de importante precum sistemul sanitar. Ma intereseaza parerea oamenilor, colegilor politicieni pentru ca singurul nostru scop este sa lucram pentru oameni si sa adoptam solutia cea mai buna pentru populatie” sustine Marius Horia Tutuianu.

Reprezentanţii CJC precizează că in aceasta luna, din partea cabinetului presedintelui Consiliului Judetean Constanta - Marius Horia Tutuianu a fost transmisa catre toti demnitarii reprezentativi pentru judetul Constanta o adresa prin care erau informati despre situatia financiara a UPU Constanta.

“Am transmis aceasta adresa institutiilor statului si tuturor reprezentantilor judetului Constanta in Parlamentul Romaniei pornind de la premiza ca toti suntem in slujba cetateanului. Daca ma gandeam la aceste lupte, cu siguranta ca nu as fi dat ocazia colegilor din alte formatiuni politice sa se foloseasca de aceasta informare in scopuri de promovare personala. Inca de la investire am declarat ca voi bate personal la usile tuturor ministerelor pentru a aduce fonduri pentru judet si in principal pentru sanatate. Asta am facut, apeland pe toate caile la toti demnitarii, indiferent de culoarea politica. Cred ca este firesc sa mentin un dialog cu toti cei care reprezinta interesele judetului nostru, mai ales in contextul in care toate actiunile mele sunt transparente. De asemenea, este firesc sa aducem la cunostiinta autoritatilor publice centrale problemele cu care ne confruntam, deoarece nu intotdeauna reprezentantii Guvernului cunosc in detaliu proiectele unui judet. Este de datoria noastra, ca manageri ai judetelor, sa anuntam institutiile statului despre proiectele noastre. Am considerat ca este firesc sa informam si reprezentantii judetului in Parlamentul Romaniei.  Consider ca domnul Turcescu, in mod eronat, a asociat problemele cu care se confrunta UPU cu o vendeta politica. Am cautat sprijin la parlamentarii constanteni, deoarece bugetul Romaniei este aprobat de Parlament. Chiar daca domnul Turcescu a folosit acest demers al meu intr-un atac politic, eu inca ma bazez pe votul dumnealui in Parlamentul Romaniei, intrucat este deputat ales al judetului Constanta. Sunt convins ca, acum, dupa ce am expus aceasta problema, vom gasi solutii la nivel central”, mai sustine presedintele CJC.

UPU Constanta asigura coordonarea regionala pentru regiunea Sud Est, primind pacienti transferati de la alte unitati din judetele limitrofe (Tulcea, Ialomita,Calarasi), dar si pentru turistii romani si straini sositi pe litoral in perioada sezonului estival
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Ambulanţă implicată într-un accident în municipiul Constanţa. Şoferul vinovat a părăsit locul faptei (galerie foto)

25 Sep 2018 1751

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța cumpără consumabile pentru dializă renală (document)

24 Sep 2018 262

Contractul de asigurare a hranei în sistem de catering, scos la licitație de Spitalul Județean Constanța. Condiții pentru ofertanți (document)

22 Sep 2018 650

Spitalul Județean Constanța cumpără produse pentru electrochirurgie (document)

20 Sep 2018 206

Bilanțul sezonului estival al Spitalului Județean Constanța Sute de internări pe zi. Ce mesaj a transmis managerul Cătălin Grasa (galerie foto)

18 Sep 2018 468

Spitalul Judeţean Constanţa a achiziţionat un serviciu de întreţinere şi reparaţie a echipamentelor medicale (document)

13 Sep 2018 384

Peste 16.000 de lei pe lună dă Spitalul Judeţean Constanţa pentru serviciul de asistenţă tehnică (document)

12 Sep 2018 279

Spitalul Judeţean Constanţa repară două pompe de contrapulsaţie intraaortică din dotarea Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară (document)

12 Sep 2018 361

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără medicamente antineoplazice (document)

11 Sep 2018 260

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Unde va fi amplasată

08 Sep 2018 1203

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără materiale sanitare pentru clinica ATI (document)

07 Sep 2018 345

Gardul de la Secția de Psihiatrie Palazu Mare va fi schimbat. Cât va costa lucrarea

31 Aug 2018 308

Medici constănţeni - „Nu ignoraţi ciupiturile de insecte“! Cum să tratezi o muşcătură de ţânţar

27 Aug 2018 516

Tragedie Mămica, transferată de la Isis la Spitalul Județean Constanța cu ruptură uterină, a plecat dintre noi

26 Aug 2018 35557

Iată calendarul concursurilor pentru ocuparea mai multor funcţii de medic în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa!

24 Aug 2018 429

Ada-Sena va furniza materiale de curăţenie către Spitalul Judeţean Constanţa. Ce valoare are contractul (document)

23 Aug 2018 331

Parcarea verde de lângă Spitalul Judeţean Constanţa, exemplu pentru proiectele ce urmează să fie contractate şi implementate în POR 2014-2020?

23 Aug 2018 357

Spitalul Judeţean Constanţa organizează licitaţie pentru cumpărarea de materiale de construcţie (document)

23 Aug 2018 392

Un bărbat care a participat la protestul Diasporei din 10 august a decedat. Ce spun autorităţile

20 Aug 2018 1118

Consiliul Județean aprobă închirierea unor spații aflate în administrarea Spitalului Județean Constanța

20 Aug 2018 593

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a încheiat un nou acord-cadru. Iată cu cine a semnat! (document)

17 Aug 2018 926

Meniu de sărbătoare, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa, de Adormirea Maicii Domnului

15 Aug 2018 746

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără materiale sanitare pentru Secţia de Primiri Urgenţe (document)

14 Aug 2018 379

Cancerul de col uterin ucide anual mii de femei în România. Te poţi testa gratuit la Spitalul Judeţean Constanţa

09 Aug 2018 376

Licitaţie pentru materiale sanitare necesare Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa (document)

08 Aug 2018 298

Doi candidați, pentru un post de medic specialist pediatrie în cadrul UPU-SMURD Constanța. Cine sunt aceștia

07 Aug 2018 710

SCJU vrea să achiziționeze servicii de consultanță în relația cu casele de asigurări de sănătate (document)

02 Aug 2018 379

Rezidenții de la Dermatovenerologie din cadrul SCJU oferă consultații gratuite pe litoral

31 Jul 2018 746

SCJU a confirmat moartea bebeluşului născut la o clinică privată. Starea mamei este critică

30 Jul 2018 4073

Judeţul Constanţa. Accident de muncă la Ciocârlia, la Siloz. O persoană rănită

27 Jul 2018 390

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 879

Mentenanţa aparatelor din Spitalul Judeţean Constanţa, asigurată de mai multe firme (document)

25 Jul 2018 468

Materiale sanitare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Iată firmele câştigătoare! (document)

23 Jul 2018 502

Ce firmă se va ocupa de curăţenie în Spitalul Judeţean Constanţa (document)

23 Jul 2018 1326

Ministerul Sănătății a alocat 12 milioane de lei Spitalului Județean Constanța. Ce a declarat ministrul Sănătății, aflat în vizită la Constanța (galerie foto)

20 Jul 2018 629

Spitalul Judeţean Constanţa se aprovizionează cu medicamente. Care sunt firmele câştigătoare (document)

20 Jul 2018 435

Materiale sanitare pentru Secţia de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Judeţean Constanţa (document)

20 Jul 2018 428

Inadmisibil! Bacău. 180.000 de oameni stau la coadă zilnic pentru o sticlă de apă

18 Jul 2018 435

Avarie în Constanța. Mai mulți locuitori au rămas fără apă caldă și apă rece. Ce zone sunt vizate

18 Jul 2018 828

Tragedie. O fetiță de doi ani a murit după ce a băut o substanță foarte toxică

17 Jul 2018 558

Loturi întregi de medicamente, achiziționate de Spitalul Județean Constanța! Iată firmele câștigătoare (documente)

17 Jul 2018 478

Contracte pe doi ani pentru furnizarea de medicamente Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ (document)

13 Jul 2018 439

A fost identificat un nou amplasament Consiliul Judeţean Constanţa, pregătit să se împrumute pentru a construi un spital de pediatrie

11 Jul 2018 2539

Medical Technologies International SRL va livra proteze ortopedice pentru Spitalul Judeţean Constanţa (document)

10 Jul 2018 426

Spitalul de Urgenţă Constanţa, executat silit. Mai multe dosare pe rolul instanţelor

06 Jul 2018 421

LIVE, de la eveniment! Continuă acțiunea de montare a tutorilor și de îngrijire a copacilor, în Parcul din Tomis II (galerie foto-video)

30 Jun 2018 1093

Numeroase posturi vacante, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța! Află care sunt condițiile de înscriere la concurs (document)

21 Jun 2018 6633

Spitalul Judeţean Constanţa îşi reface stocurile de produse de curăţenie (document)

15 Jun 2018 504

UPDATE. Tragedie. Un copil de nouă luni a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Micuțul era din Tulcea

14 Jun 2018 5201

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

14 Jun 2018 1029