Situaţie disperată în centrul Constanţei. Locuitorii din zona Dacia cer să intre în audienţă la viceprimarul Decebal Făgădău (galerie foto)

Oricât de mare ar fi dorinţa de a avea un oraş curat, unele persoane pur şi simplu se opun conceptului de civilizaţie. Cel puţin asta susţin că se întâmplă în jurul lor o parte dintre locuitorii din cartierul Dacia - zona Școlii Gimnaziale nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hasdeu“. De aproximativ opt ani, de când containere de gunoi au fost scoase dintre blocuri şi aduse pe o porţiune liberă, în stradă, oamenii nu mai au pace din cauza mai multor persoane care locuiesc în barăci pe strada Semănătorului şi care, în mod constant, se „aprovizionează“ din tomberoane, „ajutate“ şi de căinii comunitari.
 
Copreşedintele Organizaţiei Municipale Constanţa a Tineretului Naţional Liberal (TNL), Cristina Andreea Văsii, atrage atenţia asupra faptului că, de cel puţin cinci ani, locuitorii din blocul LV45 fac sesizări în mod continuu către Primăria Constanţa cu privire la efectele produse de amplasarea necorespunzătoare a containerelor şi la focarul de infecţie din zonă, solicitând ca aceste pubele să fie închise în spaţii special amenajate, unde să aibă acces doar compania care se ocupă de colectarea gunoiului. Pentru a arăta că situaţia persistă, aceasta ne-a trimis mai mult imagini surprinse de-a lungul anilor. Deşi ieri, în jurul prânzului, locul era curăţat, după cum se poate vedea şi în imaginile ataşate, în seara de dinainte, lucrurile nu se prezentau la fel de bine.

„Este inadmisibil să locuieşti înconjurat de gunoi în centrul Constanţei!“


Tânăra susţine că au fost înaintate către municipalitate mai multe sesizări, rămase, până acum, fără răspuns. „De trei săptămâni, locuitorii blocului LV45 încercă să intre în audienţă la domnul viceprimar Făgădău pentru a-i explica problema şi a găsi împreună o soluţie, dar acesta nu a organizat astfel de audienţe. Este vorba totuşi despre o zonă centrală. Mirosurile degajate de aceste deşeuri menajere sunt deseori insuportabile. Este inadmisibil să locuieşti înconjurat de gunoi în centrul Constanţei! Dacă acele pubele ar fi puse într-un spaţiu închis, amenajat, unde oamenii să poată arunca gunoiul, dar unde doar firma de salubritate să aibă acces, poate altfel ar fi stat situaţia“, a declarat Cristina Andreea Văsii, pentru ZIUA de constanţa. „Până în momentul de faţă, nu a fost primită o soluţie din partea instituţiilor abilitate contactate de către asociaţia blocului, singura reacţie fiind cea din partea firmei Polaris, care colectează zilnic deşeurile, iar pe timp de vară, uneori de două ori pe zi“, susţine copreşedintele TNL Constanţa.
 
Facem precizarea că am solicitat un punct de vedere societăţii Polaris M Holding cu privire la această situaţie, iar specialistul în Relaţii Publice, Calina Spirea, a afirmat că ne va transmite un răspuns oficial în cursul acestei zile. De asemenea, i-am expus situaţia şi viceprimarului cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, căruia i-am trimis un SMS, dar, până la ora închiderii ediţiei, acesta nu a răspuns. Dacă o va face, vom publica punctul său de vedere într-o ediţie viitoare.
 
 „În ceea ce priveşte persoanele care privează locuitorii cartierului Dacia de condiţii normale de trai, Poliţia Locală, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia de Asistenţă Socială ar trebui să efectueze de urgenţă o vizită de lucru în teren, pentru a lua măsurile necesare rezolvării problemelor generate de indivizii care locuiesc pe strada Semănătorului: poluare fonică, poluarea mediului, locuinţe insalubre, condiţii de trai neadecvate atât pentru minori, cât şi pentru adulţi, furturi din locuinţele şi vehiculele vecinilor“, mai spune liderul TNL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

popescu ion

14 Sep, 2015 09:06

Felicitari pentru demersul journalistic! Din pacate, d-voastra sunteti ultima nostra speranta. Noi, locatarii din zona ne-am saturat de adrese facute la primarie, politia locala etc. fara nicio rezolvare. Acum 3 zile cand doi vecini de la bl.LV45 au sunat la politia locala sa solicite sprijin pentru sanctionarea unor cetateni rromi care aruncau gunoie din caruta, stiti ce raspuns au primit?!"Sunati la Sectia 2 Politie" Cand li s-a spus ca este de datoria dansilor sa intervina conform HCLM444 au schimbat tonul spunand ca , da , este datoria dansilor dar nu au personal decat pentru serviciul traffic rutier??? Pai cum este posibil intr-un oras ca municipiul Constanta sa primesti un astfel de raspuns de la utoritatea locala....nu te mai mira nimic avand in vedere ca de 3 saptamani primarul nu tine audiente...asteptam sa va implicate mai mult in aceasta problema si va multumim inca o data pentru sprijin!Va stam la dispozitie si cu alte informatii daca este cazul.

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1679

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1093

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1053

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 817

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1501

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1415

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1677

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 992

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 994

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 859

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1299

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 9986

Fostul primar, Decebal Făgădău, tătic pentru a treia oară Maria s-a născut pe 2 decembrie!

03 Dec 2023 3624

Răsturnare de situație Apele Române pierd, la București, terenul pentru care fusese amendat Decebal Făgădău când era primar! (MINUTA)

23 Nov 2023 1100

Judecător nou pentru dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia! (RECHIZITORIU)

16 Oct 2023 4323