SLN, precizări importante despre vaccinarea personalului navigant

  • Astazi SLN,  prin personalul desemnat, a înregistrat pe toți navigatorii care au trimis pana ieri la ora 24:00 mesajul „vreau să mă vaccinez” pe nr. de WhatsApp dedicat. (peste 200 de navigatori in cateva ore).
Așa după cum știți, Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing din România, ANR și Prefectura Constanța, navigatorii au fost incluși în Etapa a 2-a de vaccinare. În această etapă doar persoanele juridice pot înscrie navigatorii pe platforma de vaccinare, alternativ se poate face înregistrarea și programarea doar prin Call Center (foarte anevoios).  

Navigatorii (maritimi, fluviali, platforme marine, nave FPSO etc.) care colaborează cu agențiile de crewing din România ar trebui înregistrați pe platformă de către aceste agenții de crewing. Sindicatul Liber al Navigatorilor s-a implicat pentru înscrierea membrilor SLN și voluntar pentru navigatorii care nu colaborează cu agențiile de crewing din România.

Pentru ca navigatorii să se poată programa individual după înscrierea pe platforma de vaccinare, am luat legatura cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și am reușit rezolvarea acestei probleme, astăzi sistemul fiind total operational în ceea ce priveste navigatorii.
 
Totuși, pentru cei ce și-au făcut un cont înainte de a fi înregistrați, platforma s-ar putea să nu le permită să se programeze. În acest caz rugăm să contactateze din nou Sindicatul pentru a putea sa ii programam noi.

Rugăm insistent totodată agențiile de crewing să se implice pentru a inscrie și  programa pentru vaccinare navigatorii cu care colaborează și care vor să se vaccineze, SLN neputâtnd fizic să preia toate cazurile de navigatori care vor să se vaccineze din sectorul maritim și fluvial, platforme petroliere și alte nave din zona continentală., a precizat Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Astazi SLN,  prin personalul desemnat, a înregistrat pe toți navigatorii care au trimis pana ieri la ora 24:00 mesajul „vreau să mă vaccinez” pe nr. de WhatsApp dedicat. (peste 200 de navigatori in cateva ore). 

De luni vom prelua pe toți aceeia care vor dori înregistrarea pentru vaccinare  de azi si din perioada weekendului.

Singura problema cu care ne confruntam este problema aprovizionării centrelor de vaccinare cu vaccinuri împotriva Covid-19, datele de programare fiind deja pentru luna martie. Speram ca această problemă să se rezolve cât mai curând., a mai precizat SLN.

(Oficialii din Romania ar putea propune UE ca tarile cu dorinta mai mica de vaccinare sa renunte la parte din cotele lor in favoarea tarilor cu cerere mai mare de vaccinare ar fi una din solutii)

Sursa foto: Sindicatul Liber al Navigatorilor

Citește și: SLN Personalul navigant se va putea vaccina anti COVID-19, în etapa a II-a
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Adrian Mihălcioiu, lider Sindicatul Liber al Navigatorilor „Ne vom lupta să nu fie obligatorie vaccinarea pentru personalul navigant”

21 Apr 2021 629

ZIUA LIVE. Navigatorii români și criza Coronavirus. Despre vaccinare și drepturile personalului navigant

20 Apr 2021 1918

SLN Personalul navigant se va putea vaccina anti COVID-19, în etapa a II-a

18 Jan 2021 1057

Printre marinari, și un român Patru navigatori, răpiți într-un atac de piraterie în Golful Guineei

30 Nov 2020 1223

Un nou echipament de ultimă generație Spitalul Județean Constanța crește capacitatea de testare PCR

26 Nov 2020 1178

Interviu cu inspectorul ITF Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, despre criza „Covid“, resimțită de pe mare „Au fost mii de membri ai echipajelor ţinuţi o lună, două sau trei în condiţii aproape mai rău ca la închisoare“

04 Jul 2020 3865

Ziua Internațională a Navigatorului. SLN. Campania 2020 Enough is Enough -Navigatorii „lucrători cheie” (galerie foto+video)

25 Jun 2020 1783

Comandantul Adrian Florin Tǎnase, arestat aproape șase luni în Catania, s-a întors acasă

26 Mar 2020 1293

Sindicatul Liber al Navigatorilor. Comandantul Tǎnase Adrian Florin, pus in libertate

19 Mar 2020 908

Azi este judecat, la Tribunalul din Catania, un comandant de navă român. Acuzaţiile sunt grave. SLN îl apără

11 Feb 2020 2997

40 de navigatori români, pe nave în diverse șantiere din China Primii trei au fost repatriați

01 Feb 2020 1564

Reprezentanţii SLN au participat la negocierile dintre Asociaţia Armatorilor Norvegieni (NSA) şi sindicatele europene ale navigatorilor

25 Jan 2020 2498

Sindicatul Liber al Navigatorilor a împlinit 30 de ani de la înființare. Istoria Sindicatului

16 Jan 2020 1080

Un an plin cu de toate Sindicatul Liber al Navigatorului, la bilanț

21 Dec 2019 1490

Primul grup de navigatori, printre care și români, repatriat după ce navele Ptolemeos și Arybbas au fost declarate abandonate

09 Nov 2019 1932