Slujbă de Înviere la Vatican (video)

În urmă cu puţin timp, Suveranul pontif, a început la Vatican, slujba de Înviere.

Sărbătoarea Învierii Domnului este celebrată, în acest an, de Biserica Romano-Catolică, duminică, 12 aprilie.

În acest an, în timpul veghii din Sâmbăta Sfântă, la ora 21.00 (22.00 ora României), la bazilica "Sfântul Petru" din Vatican nu se vor celebra botezuri. Ceremonia iniţială cu focul va avea loc în spatele Altarului Mărturisirii. Nu vor fi lumânări pentru cei prezenţi şi cântarea celor trei invocaţii "lumen Christi" va avea loc numai cu aprinderea ulterioară a luminilor din bazilică în timpul procesiunii spre altar. Vor trage clopotele de la bazilica "Sfântul Petru" în momentul "Gloria" care anunţă Învierea.

În data de 3 aprilie, înainte de începutul Săptămânii Sfinte, săptămâna care a precedat sărbătoarea Învierii Domnului, papa Francisc a transmis un mesaj video catolicilor din întreaga lume, îndemnându-i, în contextul pandemiei de coronavirus, la speranţă, la solidaritate cu cei care suferă şi la rugăciune.

"Celebrăm într-un mod cu adevărat neobişnuit Săptămâna Sfântă, care arată şi sintetizează mesajul Evangheliei, al iubirii fără limite a lui Dumnezeu", a spus printre altele suveranul pontif în mesajul său.

Sursa foto: captură video Vatican Media

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Stelian Ion nu va mai participa la slujbă „Teodosie al Tomisului, arhiepiscopul urii, persistă în atitudinea de susținere a regimului criminal de la Kremlin”

21 Apr 2022 3847

Slujba de Înviere, transmisă online şi tradusă, în limbaj mimico-gestual, de către un preot militar

01 May 2021 2137

„Iubiţi credincioşi, vă invit la Înviere, este loc pentru toţi!“ Îndrumările ÎPS Teodosie pentru Noaptea de Înviere. Cum se va desfășura slujba de Paște

29 Apr 2021 2699

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu ridicarea restricțiilor de circulație în noaptea de Înviere?

19 Apr 2021 1834

Sfântul Chiril al Ierusalimului

19 Mar 2020 7502