Soare arzător la Spitalul Judeţean Parcarea verde s-a... uscat (galerie foto)

parcare_verde_1.jpg„Iedera se va prinde bine în câţiva ani. Udăm în fiecare dimineaţă câte o oră şi jumătate, fiecare jardinieră are un furtun care zemuieşte"

Inaugurată înaintea alegerilor locale de la începutul acestei veri, parcarea verde din faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi-a arătat rapid utilitatea.

Traficul a fost decongestionat, aglomeraţia înlăturată, iar locuitorii din zonă au fost fericiţi. Numai că, aşa „verde" cum i s-a dus vestea că ar fi, parcarea pare că a fost atinsă de toamnă.

parcare_verde.jpgVerdeaţa iederei a pălit, iar maroniul veştejitor a pus stăpânire pe faţada parcării. Făcută din fonduri europene, construcţia avea şi acest rol, de a „oxigena" zona. Fără succes, din câte se pare. Gheorghe Coman, directorul Direcţiei de Spaţii verzi din cadrul Primăriei Constanţa, spune că, pe lângă iederă, au mai fost plantate şi muşcate, dar soarele puternic al ultimei perioade a uscat plantele, dar nu le-a ucis. „Avem un sistem de irigat prin picătură. Iedera se va prinde bine în câţiva ani. Udăm în fiecare dimineaţă câte o oră şi jumătate, fiecare jardinieră are un furtun care zemuieşte. Am văzut că s-au veştejit, dar plantele sunt în viaţă, ne-am asigurat de asta. Este vară şi este primul an în care le-am plantat, din toamnă se vor revigora, iar de la anul va sta altfel situaţia", a declarat Coman.

Acesta a mai spus că întreaga faţadă a parcării este acoperită cu 130 de jardiniere cu iederă şi muşcate: „Monitorizăm situaţia, o ţinem sub control, curăţăm frunzele uscate şi udăm, dar nu putem mai mult de o oră şi jumătate pe zi, pentru că altfel le-am inunda".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuIncendiu auto, într-o parcare din municipiu

23 Apr 2024 288

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 706

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 618

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 541

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1022

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 705

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 765

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 524

Licitații publice Cât costă mentenanța pentru „Parcarea verde“ din zona Spitalului Județean Constanța (DOCUMENT)

09 Apr 2024 446

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5539

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 586

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 672

Constanța Ce societate se ocupă de proiectarea parcării din zona Primăriei comunei Lumina (DOCUMENT)

06 Apr 2024 693

Primăria Constanța Campanie de informare și conștientizare privind respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 434

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1117