„Soarele" Constanţei a apus Ultima defilare a primarului-rege Radu Mazăre. Sezonul deghizărilor s-a închis (galerie foto)

mazare_mazare_1.jpgRegele Soare - aşa s-a vrut Radu Mazăre în ultimul week-end al verii. Cu pălărie cu pană, pantaloni bufanţi şi dresuri albe, edilul Constanţei a... încununat un sezon ca un carnaval.

I-a lipsit celebra perucă pudrată purtată în acele vremuri la Paris. Un sezon nu neapărat fericit, dar cu siguranţă versatil. Rolurile pe care Mazăre şi le-a asumat au fost numeroase şi au produs deliciul turiştilor, dar şi alte sentimente din partea constănţenilor care s-au luptat cu munca şi cu greutăţile unor timpuri de criză financiară. Dar carnavalul estival din Mamaia a produs, este adevărat, vâlvă.

Îl ştim cu toţii pe Radu Mazăre, cel care i-a întruchipat pe scena politicii locale pe Che Guevara, Fidel Castro, Jack Sparrow ori pe ofiţerul german. Îl vedeam la evenimentele pe care le organiza şi ne aşteptam în orice moment să auzim: „Viva la revolucion!". Şi bereta roşie are o poveste. A spus-o, în urmă cu câţiva ani, chiar primarul, în revista Playboy: „Ăsta e felul meu de-a mă îmbrăca: mai fancy. Acum, sunt voios că mi-am luat din Vietnam o şapcă cu stea roşie, de la trupele Viet Cong-ului, care i-au bătut pe americani".

mazare_3.jpgDe la Che şi Fidel a trecut la Al Capone şi la însemnele CCCP (URSS). A urmat o prezentare de modă în toată regula, pentru designerul Mihaela Drafta. Şi nu oricum, ci personificându-l pe Bond. James Bond. Sau nu, pardon... Radu. Radu Mazăre. Că nu dădea bine să spună Mazăre. Radu Mazăre. Anul acesta, n-a fost week-end care să-l prindă pe edil în hainele de acasă, ci în cele create de designerii care au participat la evenimentele marca Fashion TV. Aşa că Mazăre a fost, pe rând, spartan, samurai, sultan, aviator, ţar şi acum Regele Soare.

Născut tot într-o zi de 5 ca şi primarul Radu Mazăre, dar nu iulie, ci septembrie, şi nu 1968, ci 1638, Ludovic al XIV-lea a venit ca un dar pentru părinţii săi, din această cauză primind şi numele Dieudonné. A avut o domnie absolutistă, a construit palatul Versailles şi i-au plăcut femeile. Dar nu cele tinere, ca în cazul „soarelui" de la Constanţa, ci cele mai în vârstă. A avut-o ca soţie pe renumita Maria Tereza. Figură emblematică a Franţei, Regele Soare a fost şi unul dintre personajele cărţilor lui Alexandre Dumas. Constanţa n-are un Versailles, dar măcar soare a avut.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 421

„Dacia - Ultima frontieră a romanității", catalog de expoziție al Muzeului Național de Istorie a României

23 Apr 2024 352

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 618

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 386

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1248

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 440

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 529

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1179

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3889

Flacăra Jocurilor Olimpice Paris 2024 a fost aprinsă (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 434

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1238

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 679

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 6000

Volei După trei victorii cu Știința Bacău, CSM Constanța și-a asigurat prezența în Divizia A1 și pentru sezonul viitor

14 Apr 2024 585

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

13 Apr 2024 644