Soaţa lui Marius Tărcatu şi partenerul său, Cosmin

MariusTarcatu.jpgÎn Enviropet a fost implicat şi Radu Babuş, şeful Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat, fiul lui Constantin Babuş

Soţia CJC-istului Marius Tărcatu a mai deschis o firmă. Alături de Cosmin Iulian Stăncescu, Corina Tărcatu, angajată a Primăriei Constanţa, este asociată în SC Medical Pro Etascan, societate ale cărei baze au fost puse nu cu mult timp în urmă.

Firma are sediul pe strada Dumitru Marinescu nr. 30 şi se ocupă cu „alte activităţi referitoare la sănătatea umană". Stăncescu, domiciliat în Munchen, Germania, şi doamna lui Tărcatu mai împart o afacere. Prin hotărârea nr. 2 din 18 iulie a.c., asociaţii Environpet SRL, Daniel Ştefan Niceaev, Radu Mihai Duminică şi Marius Tărcatu, au decis să-şi cesioneze părţile sociale către Cosmin Iulian Stăncescu şi Corina Tărcatu. În urma permutării, noii asociaţi au ajuns să împartă frăţeşte Enviropet-ul. Mai mult, Marius Tărcatu a renunţat şi la funcţia de administrator în favoarea soţiei sale. Cosmin Iulian Stăncescu şi Corina Tărcatu au hotărât să schimbe sediul social de pe aleea Hortensiei nr. 15, pe strada Dumitru Marinescu nr. 30, dar şi să modifice numele business-ului în Medical Pro Natura SRL. Odată cu aceste modificări, a fost completat şi obiectul de activitate cu „comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice" şi „comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate". În mai 2006, asociaţii SC Enviropet SRL, Daniel Ştefan Niceaev, Florin Dămăroiu, Radu Babuş, Corina Tărcatu şi Radu Mihai Duminică, au decis cooptarea în business a lui Marius Tărcatu. Cu această ocazie, s-au retras Dămăroiu, Babuş şi soţia lui Tărcatu. Noul intrat devine şi administrator al firmei. Mai mult, tocmai Tărcatu înfiinţase Enviropet, în 2003, alături de Niceaev şi Dămăroiu. În Enviropet a fost implicat şi Radu Babuş, şeful Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat, fiul lui Constantin Babuş.

Dar povestea nu se termină aici.

Legătura cu Radu

În 2004, Luiza Elena Popa (arhitectul-şef al Primăriei lui Radu Mazăre) şi Marius Tărcatu decid să se retragă din SC Cityhall Intermed şi să-i cedeze părţile sociale Corinei Tărcatu. Noul asociat a schimbat sediul social pe strada Dispensarului nr. 12.

În 2002, SC Cityhall Intermed SRL, vânzătorul către Babuş, a fost înfiinţată de Luiza Elena Popa şi Marius Tărcatu. Peste ceva vreme, firma a ajuns la un anume Ionuţ P. Gheorghe, care a ieşit din firmă în 2007, atunci când şi-a cesionat părţile sociale către Mihaela Bădulescu şi Ileana Anastase.

Prezenţa lui Radu Babuş în afacerile familiei Tărcatu nu pare tocmai întâmplătoare. Tatăl lui Radu Babuş, Constantin, şeful Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, a trecut printr-un moment nefast al vieţii alături de Marius Tărcatu. Babuş senior a fost acuzat că ar fi luat mită suma de 20.000 de dolari de la afaceristul Dumitru Burcin şi a împărţit acuzaţiile cu Marius Tărcatu şi cu Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa. Babuş senior a primit, în 2008, o veste dureroasă din partea instanţei. Prin sentinţa penală nr. 219/2008 a Tribunalului Constanţa, Constantin Babuş era condamnat pentru luare de mită la o pedeapsă de doi ani şi zece luni de detenţie, dar a primit şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului „de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice" şi a dreptului „de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat", pe o durată de doi ani după executarea pedepsei principale. Nici colegii de acuzaţii nu stăteau mai bine. Tărcatu a fost „gratulat" cu acuzaţia de complicitate la luare de mită, iar Pilat fusese găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de şantaj de către judecători şi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Numai că, în aprilie 2009, sorţii au fost de partea lor şi, când nimeni nu se mai aştepta, Constantin Babuş şi Marius Tărcatu au fost declaraţi nevinovaţi de Curtea de Apel Constanţa. Speranţa absolvirii de vină nu a ţinut mult pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea dosarului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Duc mai departe afacerile imobiliareCe autorizație au obținut de la Primăria Constanța nevestele lui Tărcatu și Niceaev?

24 Mar 2023 2785

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 aprilie 2022

28 Apr 2022 1915

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 decembrie 2021

17 Dec 2021 1635

„Mihai Eminescu – omul deplin al culturii românești”

13 Jan 2019 2529

Pentru 18.000 de euro pe lună Cum a ajuns SPIT Constanța chiriaş la Eden SRL în clădirea ridicată pe terenul vândut de RAEDPP (galerie foto)

17 Nov 2016 17591

Fostul asociat al lui Radu Babuş şi al lui Marius Tărcatu Niceaev construieşte patru blocuri pe bulevardul Tomis

09 Oct 2015 4610

Pe un fost teren al RAEDPP-ului vândut lui Marius Tărcatu Imobilul ridicat de Eden SRL pe Tomis va suferi noi recompartimentări

09 May 2015 4451