Societatea Coremar SA, dată în judecată pentru „hărţuire la locul de muncă“

Un constănţean a apelat la instanţă, considerând ca este hărţuit la locul de muncă. Astfel, la9 septembrie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 11166/212/2014, având ca obiect „hărţuire la locul de muncă“.
 
Părţile dosarului sunt Lazăr Nicolae - reclamant şi SC Coremar SA - pârât. Conform portalului instanţelor, primul termen de judecată a fost stabilit pe data de 30 septembrie, ora 13.00, completul de judecată fiind Fond civil 10. Am încercat să luăm legătura cu directorul general al societăţii Coremar SA, Adrian Iancu Stavrositu, dar nu am reuşit. Însă persoana ce răspunde la numărul de telefon afişat pe site-ul societăţii ne-a informat că a transmis directorului Stavrositu întrebarea noastră, şi anume „de ce Lazăr Nicolae a acţionat în judecată societatea Coremar SA“. Vom prezenta într-un alt articol şi punctul de vedere al societăţii, în cazul în care îl vom obţine.

 Ce spune Codul Penal

Din articolul 208 („Hărţuirea“) din Codul Penal, aflăm că „fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la trei la şase luni sau cu amendă. Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.