Actualitate

Sondaj Banca Mondială Top orașe de „Nota 10”. Pe ce loc este Constanța?


 
 
  • Banca Mondială, filiala România a realizat un studiu în mai multe municipii din țara noastră, pentru a stabili care dintre oraşe este de „nota 10”
  • În urma prelucrării datelor, pe primul loc a ieşit Braşovul, care a obţinut 20% din voturi
  • Și primăria Constanța are contract de asistență tehnică cu Banca Mondială din octombrie 2017 pentru o perioadă de trei ani
 
Banca Mondială, filiala România a realizat un studiu în mai multe municipii din țara noastră, pentru a stabili care dintre oraşe este de „nota 10”.
Cercetarea a fost comandată de Primăria Cluj, în cadrul proiectului de asistenţă tehnică cu Banca Mondială, însă au fost evaluate şi municipiile Braşov, Sibiu, Bucureşti, Oradea, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia şi Sighişoara.
Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc on oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.
În urma prelucrării datelor, pe primul loc a ieşit Braşovul, care a obţinut 20% din voturi.
Pe locul al doilea s-a clasat Cluj Napoca – 19%, iar pe locul al treilea a fost  Sibiu – 11%.
Clasamentul este continuat de Bucureşti – 11 %, Oradea – 9 %, Timişoara – 8 %, Iaşi – 4 %, Constanţa – 3 %, Alba Iulia – 3 %  și  Sighişoara – 2%. În cadrul sondajului au fost analizate 30 de orașe din România.

Primăria Constanța are contract de asistență tehnică cu Banca Mondială din octombrie 2017


Biroul Băncii Mondiale din România şi primăria municipiului Constanţa au semnat pe 9 octombrie 2017  un acord de servicii de asistenţă tehnică (RAS) pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a bunelor practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane.
Obiectivul parteneriatului este de a regândi gradul de atractivitate al unei importante zone urbane, prin adaptarea soluţiilor specialiștilor BM la necesităţile municipiului Constanţa.
Banca Mondială furnizeaza asistență tehnică municipalităţii Constanţa pe o perioadă de trei ani, pe trei piloni principali:
Consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual;
Îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria. În plus, va fi acordat sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană a oraşului, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.
Sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane, cu accent pe dezvoltarea unui profil de competitivitate în Zona Metropolitană Constanţa, evaluându-se performanța comercială a municipiului şi capacitatea acestuia de a-şi valorifica potenţialul de export şi sprijinirea eforturilor primăriei de promovare şi facilitare a investiţiilor.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Thallassa Cons, cu jalba în proțap la CNSC. A uitat să achite cauțiunea. Ce s-a decis!

08 Jul 2020 302

Imagini terifiante din stațiunea Mamaia. Cum a pornit furtuna la malul mării (galerie foto+video)

07 Jul 2020 3237

Fotoreportaj Municipiul Constanța, răcorit de o ploaie tropicală. S-a întunecat brusc

07 Jul 2020 2452

Primăria Municipiului Constanța și echipele RAJA, pregătite pentru furtuna din Constanța

07 Jul 2020 365

Se lansează proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”. Cât vor dura lucrările (galerie foto)

06 Jul 2020 522

S-a dat alarma la pompieri! Unde au fost solicitați salvatorii

05 Jul 2020 488

Accident rutier în Constanța. O persoană a fost rănită

03 Jul 2020 622

Atenție, constănțeni! Se verifică sistemele de alarmare publică din municipiu

03 Jul 2020 572

Trafic îngreunat pe un tronson al străzii Ion Rațiu din Constanța

02 Jul 2020 563

LIVE VIDEO Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela și secretarul de stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, prezenți la Constanța (galerie foto)

01 Jul 2020 1383

Accident cu patru mașini pe strada Baba Novac din Constanța (galerie foto+video)

30 Jun 2020 1183

Constanța. 47 de ani de la inaugurarea primului mall din municipiu. Care a fost acesta (galerie foto+video)

30 Jun 2020 412

Primăria Constanța, victorioasă într-un proces pe care îl pierduse la două instanțe

30 Jun 2020 1032

Pompierii de la ISU „Dobrogea“, solicitați să intervină la un incendiu în Constanța

29 Jun 2020 580

Constanța Trafic îngreunat pe o secțiune a bulevardului Tomis, din pricina unei avarii

29 Jun 2020 581