Sondaj Banca Mondială Top orașe de „Nota 10”. Pe ce loc este Constanța?


 
 
  • Banca Mondială, filiala România a realizat un studiu în mai multe municipii din țara noastră, pentru a stabili care dintre oraşe este de „nota 10”
  • În urma prelucrării datelor, pe primul loc a ieşit Braşovul, care a obţinut 20% din voturi
  • Și primăria Constanța are contract de asistență tehnică cu Banca Mondială din octombrie 2017 pentru o perioadă de trei ani
 
Banca Mondială, filiala România a realizat un studiu în mai multe municipii din țara noastră, pentru a stabili care dintre oraşe este de „nota 10”.
Cercetarea a fost comandată de Primăria Cluj, în cadrul proiectului de asistenţă tehnică cu Banca Mondială, însă au fost evaluate şi municipiile Braşov, Sibiu, Bucureşti, Oradea, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia şi Sighişoara.
Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc on oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.
În urma prelucrării datelor, pe primul loc a ieşit Braşovul, care a obţinut 20% din voturi.
Pe locul al doilea s-a clasat Cluj Napoca – 19%, iar pe locul al treilea a fost  Sibiu – 11%.
Clasamentul este continuat de Bucureşti – 11 %, Oradea – 9 %, Timişoara – 8 %, Iaşi – 4 %, Constanţa – 3 %, Alba Iulia – 3 %  și  Sighişoara – 2%. În cadrul sondajului au fost analizate 30 de orașe din România.

Primăria Constanța are contract de asistență tehnică cu Banca Mondială din octombrie 2017


Biroul Băncii Mondiale din România şi primăria municipiului Constanţa au semnat pe 9 octombrie 2017  un acord de servicii de asistenţă tehnică (RAS) pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a bunelor practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane.
Obiectivul parteneriatului este de a regândi gradul de atractivitate al unei importante zone urbane, prin adaptarea soluţiilor specialiștilor BM la necesităţile municipiului Constanţa.
Banca Mondială furnizeaza asistență tehnică municipalităţii Constanţa pe o perioadă de trei ani, pe trei piloni principali:
Consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual;
Îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria. În plus, va fi acordat sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană a oraşului, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.
Sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane, cu accent pe dezvoltarea unui profil de competitivitate în Zona Metropolitană Constanţa, evaluându-se performanța comercială a municipiului şi capacitatea acestuia de a-şi valorifica potenţialul de export şi sprijinirea eforturilor primăriei de promovare şi facilitare a investiţiilor.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 398

Ziua Forțelor Terestre la VIVO! Mall Constanța! Militarii vor organiza o expoziţie de tehnică de luptă

18 Apr 2024 410

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 318

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 2650

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 312

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 313

Firmă nouă pe strada Avram Iancu din Constanța! Iată cu ce se ocupă

18 Apr 2024 406

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1170

UPDATE Atenție! Avertizare de Cod portocaliu de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea

17 Apr 2024 750

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Marinii Buildings Development SRL, undă verde pentru investiția de pe strada Eduard Caudella

17 Apr 2024 567

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 1882

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1203

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 491

Toți abonații din municipiul Constanța rămân fără apă caldă! Când se va relua furnizarea apei calde

17 Apr 2024 709

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 706