Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Constănțenii nu văd utilitatea pistelor de biciclete, amenajate pe trotuare pe bulevardele Tomis și Mamaia

  • Au fost amenajate piste de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia
  • Pistele de biciclete pe bulevardul Tomis, de la Lupoaică până la Capitol sunt duble
  • La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre zona Dacia, pista va ocoli parcul și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde ne permite trotuarul

Bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.
Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și intersecția cu bulevardul Tomis.
Pistele de biciclete pe bulevardul Tomis, de la Lupoaică până la Capitol sunt duble. De la intersecția Capitol, acestea se bifurcă pe ambele sensuri, pe trotuare. La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre zona Dacia, pista va ocoli parcul și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde ne permite trotuarul. Proiectanții au avut mai multe ipoteze de lucru. Având în vedere că trotuarele din acea zonă sunt foarte înguste, iar municipalitatea a specificat clar să nu se ia niciun metru de spațiu verde, s-au analizat cele mai bune opțiuni pentru ca pistele de biciclete să fie amplasate în zone de siguranță, potrivit municipalității. 

69% nu sunt de acord cu amenajarea pistelor de biciclete pe trotuare

Nu toți constănțenii agreează însă soluțiile tehnice găsite de municipalitate. Astfel, în mediul online, aceștia critică vehement decizia primăriei Constanța cu privire la reducea suprafața trotuarelor pentru crearea piste de biciclete nefuncționale pe trotuar.
Aceștia apreciază că nu are ce să caute o pistă pentru biciclete, pe trotuar în această zonă, pe bulevardul Tomis, în condițiile în care existau variante mult mai simple pentru realizarea acestui proiect așa cum trebuie.
La sondajul de opinie cu tema: “Cât sunt de practice, pistele de biciclete amenajate pe bulevardele Tomis și Mamaia, au răspuns aproape 400 de cititori. 69% nu sunt de acord cu amenajarea acestora pe trotuare, 25% consideră soluția agreată de municipalitate corectă iar 6% nu sunt interesați sau nu cunosc detalii legate de acest proiect.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Cât sunt de practice pistele de biciclete, amenajate pe bulevardele Tomis și Mamaia?

18 May 2020 2901

USR Constanța “Primăria Constanței reduce suprafața trotuarelor creând piste de biciclete nefuncționale pe trotuar”. Explicațiile de ordin tehnic ale municipalității

11 May 2020 3068

Primăria Constanța anunță noi piste de biciclete pe bulevardele Tomis și Mamaia

08 May 2020 1103

Poliția Rutieră, eliminată din procedura de avizare pentru realizarea pistelor de biciclete și a trotuarelor

01 May 2020 752

Huțucă (PNL) - „Constănțenii s-au săturat de «vom face» și «vom drege», iar în realitate orașul să arate pe zi ce trece mai rău!“

21 Oct 2019 1092

Primarul Decebal Făgădău anunţă schimbarea la faţă a Constanţei Benzi pentru autobuze, mobilier urban inteligent, piste pentru biciclete (galerie foto)

15 Oct 2019 6617

Huţucă (PNL) „Domnule primar, dacă vreți să faceți un sistem de Bike Sharing funcțional la Constanța, creați infrastructura”!

30 Mar 2019 1724

Revista presei locale

18 Mar 2019 799

Printr-un proiect finanţat pe POR 2014-2020 Piste pentru biciclete pe tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin!

25 Jan 2018 3542

Un autobuz RATC îşi schimbă ruta pentru realizarea unui sens unic

02 Nov 2016 4201

Hotărâre de Guvern Drumurile fără piste pentru bicicletă nu vor mai putea fi construite

03 Sep 2016 2280

Aşteaptă oferte de preţ! Primăria Constanţa vrea să reamenajeze străzile, să creeze piste pentru biciclete şi să facă trotuare (documente)

03 Sep 2016 3513

Revista presei locale

03 Jun 2016 2020

EXCLUSIVITATE. Un mare bulevard din Constanţa va fi transformat complet! Stâlpii de iluminat se mută pe mijloc

14 Apr 2016 8408

Să vezi şi să nu crezi Primăria Constanţa alocă aproximativ un milion de euro pentru proiectul pistelor de biciclete

23 Oct 2015 1413