Sorin Grindeanu după vizita la Constanța Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța! (GALERIE FOTO)



Vagonea, foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
Veste bună pentru constănțeni! Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța! 
 

Astăzi, CFR Marfă pregătește pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată.

Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent!

Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate crește constant și în aceste condiții este necesar să valorificăm inclusiv întregul potențial feroviar al portului., transmite Sorina Grindenau. 


Urmează să fie alocate de resurse finaciare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA

Colegii de la CFR SA și cei din direcțiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanță, pentru operaționalizare a activității de transport mărfuri din zona Portului Constanța.

Prin acest act normativ urmează să fie alocate de resurse finaciare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA., mai transmite Sorin Grindeanu. 


Ordonanța urmează să asigure și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară.


Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Sorin Grindeanu și președintele PSD, Marcel Ciolacu au sosit marți, 29 martie 2022, la sediul APC - Administrația Porturilor Maritime Constanța.


Cei doi au fost însoțiți de către directorii CFR Marfă și CFR Infrastructură, căci principalul subiect dezvoltat a fost reabilitarea căilor ferate din Portul Constanța, fiind vorba, conform unor surse, de peste 50 de linii de cale ferată.

Sorin Grindeanu a pus accentul pe o reabilitare rapidă, pentru a putea crește substantial eficiența portului.
 
„În acest moment este valorificată zona rutieră. Pe zona feroviară, lucrurile sunt la 50% cu generozitate.  Am venit însoțit de directorii generali de la CFR Marfa și CFR Infrastructură. În două zile, trebuiesc un plan de măsuri pentru liniile blocate - cu 700 de vagoane unde au crescut pomii prin ele și vegetația", a spus ministrul Grindeanu în debutul conferinței de presă.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 178

Trei parcele de teren, situate în Porturile Constanța și Midia, pot fi închiriate de la CN APM Constanța. Licitația de atribuire se va desfășura în luna mai (DOCUMENT)

22 Apr 2024 470

One Star Security SRL, din Constanţa, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

22 Apr 2024 464

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 716

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența LGV Invest Quality SRL, din Limanu! Firma a deținut, prin concesiune, un teren în Portul Turistic Mangalia

19 Apr 2024 401

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 527

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 561

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 379

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 441

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 408

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4210

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 400

Razie în muncipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

14 Apr 2024 660

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2310

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 913