Soţul lui Ani Merlă, de la WC-uri la apartamente

merla_-_blocuri_pe_murelor.jpgMerlă şi Florescu i-au plătit tânărului Iorov 1.123.821 de lei, sumă achitată la sfârşitul lunii mai a acestui an în contul creditorului, Vasile Costea 

Afaceriştii Radu Merlă şi Dănuţ Florescu intenţionează să bage bani în imobiliare, în plină criză.

Chiar dacă toată lumea fuge de investiţii, iată că soţul directoarei din Primăria Constanţa, Ani Merlă, împreună cu asociatul său, nu se sfiesc să-şi facă planuri de construire. Aşa se face că cei doi intenţionează să ridice un imobil cu cinci etaje pe strada Ştefăniţă Vodă colţ cu Aleea Murelor, pe lotul 7. Pentru a putea realiza racordurile la utilităţi şi împrejmuirea, Florescu şi Merlă au obţinut Certificatul de Urbanism 1945 din 15 iulie 2010 după ce, pe 30 septembrie 2009, Consiliul Local Constanţa votase HCLM 450, referitor la acest proiect. Blocul cu cinci etaje va fi ridicat pe un teren de 856 mp pe care cei doi afacerişti l-au cumpărat de la tânărul Alexandru George Iorov, fiul PNL-istului Gheorghe Iorov. Tatăl şi fiul se ocupă de Imvest SA, firmă implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri din cartierul Baba Novac. De altfel, SC Imvest SA, împreună cu ABC Val-ul lui Vasile, o altă societate implicată în locuinţele pentru tineri sub 35 de ani „marca Mazăre“ au construit pe Aleea Murelor două imobile cu opt etaje, destinate vânzării. Ba mai mult, şi proiectul care le aparţine acum lui Merlă şi lui Florescu a fost, la un moment dat, pe numele lui Iorov junior. 

mrla_-_ani_merla___.jpg

Costea, creditor-câştigător

În vara lui 2008, şeful de la Imvest a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului documentaţie în vederea construirii unui bloc cu zece etaje. De la zece la cinci nu a fost decât un pas după ce lotul 7 a ajuns în posesia partenerilor Radu Merlă şi Dănuţ Florescu. Cei doi au cumpărat terenul de la Alexandru Iorov însă, în tranzacţie a fost implicat şi Vasile Costea de la ABC Val, ca şi creditor al vânzătorului. Lotul 7 are 840 mp din acte şi 856 mp din măsurători şi are ca vecini, la nord şi la sud, proprietăţi ale municipalităţii, la est lotul 6, iar la vest o alee de acces. Terenul este înregistrat cu număr cadastral 104835 şi a fost intabulat în Cartea Funciară nr. 120823, conform încheierii nr. 8933 din 2008. Merlă şi Florescu i-au plătit tânărului Iorov 1.123.821 de lei, sumă achitată la sfârşitul lunii mai a acestui an în contul creditorului, Vasile Costea. Contractul de vânzare-cumpărare nr. 1558 a fost semnat pe 28 mai 2010. Mai trebuie menţionat faptul că terenul i-a aparţinut lui Cezar-Niculae Manea, care l-a obţinut în urma Dispoziţiei primarului Radu Mazăre nr. 7153 din 13.12.2007. Pentru a înţelege cum au curajul să bage bani în imobiliare în această perioadă, am încercat să stăm de vorbă atât cu Dănuţ Florescu, cât şi cu Radu Merlă. Dacă primul dintre aceştia nu a dorit să comenteze investiţia, cel de-a doilea nu a putut fi contactat. De asemenea, nici Iorov junior nu a putut fi de găsit, însă am discutat cu Gheorghe, tatăl său, care ne-a spus că nu ştie despre tranzacţia fiului său. Mai mult, PNL-istul a menţionat că Imvest SA, firma de care se ocupă, a reuşit, împreună cu ABC Val, să vândă 80% dintre apartamentele deja construite pe Aleea Murelor. Şi, chiar dacă mai sunt activi pe piaţa din acea zonă, nu consideră că investiţia lui Merlă şi Florescu ar putea fi un pericol. „Este greu în imobiliare. Se vinde greu şi în pierdere“, a concluzionat Iorov senior.

Ani ecologista

Noii-veniţi pe Aleea Murelor, Radu Merlă şi Dănuţ Florescu, sunt mari afacerişti. Primul este soţul lui Ani, şefa Direcţiei de Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa. De altfel, Radu Merlă este unul dintre fericiţii câştigători ai mai multor licitaţii organizate de municipalitate, în special pentru WC-urile ecologice. Aşa că afacerile sale au prosperat de-a lungul timpului. Merlă şi Florescu sunt parteneri în mai toate firmele pe care le deţin. Cei doi au la comun SC Prunus, Enviroteh SRL, Oil Depol Service, Petroline, CRD Demolition SRL, Bytech Computers, Ecoserv Co SRL, Ambient Car Wash SRL, Eagle Construct SRL şi Motor-Sport SRL. În plus, Merlă mai deţine părţi sociale în SC Pol Control SRL. Însă, de-a lungul timpului, cei doi au mai avut legături afaceristice şi cu alte nume sonore. Monitorul Oficial nr. 659 din 2004 ne arată că Oficiul pentru Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a autorizat şi înregistrat societatea comercială Five Distribution SRL, cu sediul pe şoseaua Tulcei. Firma îi avea ca asociaţi, la acea dată, pe Horia-Andrei Bud, Dănuţ Florescu şi Radu Merlă. Se pare că Bud nu s-a simţit tocmai bine în firmă, întrucât şi-a vândut acţiunile, la numai un an după înfiinţare. Registrul Comerţului ne oferă şi noii intraţi în Five Distribution, „clienţii“ lui Horia Andrei Bud. Numele sunt sonore: Celestina Carmen Iordache şi Liliana Mariana Hanţi. Cele două sunt soţiile celebrilor Petrică Iordache, decedat în 2007, şi Romeo Hanţi. Se pare că, de fapt, defunctul om de afaceri ar fi tratat cu Bud. Pe lângă Merlă, Florescu şi cele două doamne, în acţionariatul Five Distribution mai apărea şi Ciprian Foty Logofătu. Însă Radu şi Dănuţ au renunţat, între timp, la afacere. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 440

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 731

Imobiliare Constanța Celine Property Development SRL modifică blocul de 8 etaje de pe strada Krakovia

19 Apr 2024 339

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 342

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 433

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 335

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 9263

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 452

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 401

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 322

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 745

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 477

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 689

Imobiliare Constanța Investitorul turnului din Portul Tomis, răspuns de la Direcția de Cultură - „Nu considerăm oportună creșterea înălțimii clădirii”

12 Apr 2024 5469

Constanța Certificat de urbanism pentru Academia Română! Iată ce investiție va realiza

12 Apr 2024 390