Specialiştii STS au blocat mii de atacuri cibernetice în acest weekend. Vizate, site-urile unora dintre cele mai importante instituţii publice

Securitate cibernetică, foto: STS
Specialiştii în securitate cibernetică din cadrul STS au blocat, în acest weekend, mii de atacuri cibernetice care au vizat cele mai importante instituţii publice din România.  

 

Ca urmare a solicitărilor de presă în contextul evenimentelor de securitate cibernetică din ultimele zile, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:
 


În acest sfârșit de săptămână, specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale au blocat mii de atacuri malițioase.


Acestea au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România. Este o creștere semnificativă, pe anumite pagini web depășindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparație cu alte perioade.
 

STS a aplicat măsuri eficiente și rapide de securitate cibernetică, utilizând atât mecanisme automatizate, dar și operațiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) și la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autoritățile pentru care instituția noastră asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet. În cazul unui atac cibernetic deciziile și măsurile luate într-un timp extrem de scurt sunt esențiale, iar atunci când echipele de administrare tehnică și cele de securitate cibernetică sunt comune, lanțul de decizie este extrem de scurt și cu impact imediat. Activitățile întreprinse pentru asigurarea securității cibernetice corelează măsuri defensive atât la nivelul infrastructurii de comunicații, cât și la nivel de aplicații informatice.

 

În timpul desfășurării atacurilor, specialiștii STS au identificat tipologia acestora, sursele malițioase și au aplicat soluții de protecție la nivelul sistemelor de operare care găzduiesc serviciile informatice atacate și le-au transmis către celelalte entități de tip CERT. STS a partajat analizele proprii și a colaborat cu specialiștii IT ai beneficiarilor și experții CERT de la nivelul DNSC și ai instituțiilor din Sistemul Național de Apărare. 
 

STS desfășoară în continuare, în regim de 24/24, toate activitățile specifice de securitate cibernetică pentru a contribui la protecția serviciilor digitale și de comunicații ale instituțiilor și autorităților statului român.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu ambasadorul Italiei la București. Situația din regiunea Mării Negre, printre subiectele analizate

21 Sep 2023 358

MApN Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Italiei la București

21 Sep 2023 242

MAE Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate al ONU dedicată Ucrainei, organizată în marja săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York

21 Sep 2023 227

Oficial NATO Creşterea preţurilor muniţiilor afectează eforturile NATO de sporire a securităţii (VIDEO)

16 Sep 2023 537

Știri Constanța Demonstrări tactice și expoziții de tehnică militară în timpul vizitei OSCE la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești"

15 Sep 2023 635

IGSU Peste 46.000 de persoane, dintre care aproximativ 4.000 de copii, asistate medical de către echipajele SMURD în luna august 2023

15 Sep 2023 386

Amenzi în valoare de sute de mii de lei aplicate de ITM Constanța pe Litoralul Românesc”

08 Sep 2023 502

Discuții între ministrul Apărării și ambasadoarea SUA în România. Ce subiecte au fost analizate

08 Sep 2023 417

Angel Tîlvăr, întâlnire cu ambasadorul Regatului Maroc. Despre ce au vorbit

06 Sep 2023 420

LIVE VIDEO-TEXT Acțiuni de control la operatorii economici din industria carburanților. Declarații ale prefectului Coșa și inspectorului șef ISU Constanța (FOTO)

30 Aug 2023 949

Reuniunea Anuală a Diplomației Române Iohannis - „România beneficiază acum de cel mai înalt grad de securitate din întreaga noastră istorie“

29 Aug 2023 465

MApNVizita în România a șefului Apărării din Regatul Țărilor de Jos

24 Aug 2023 353

Licitații Constanța SPP, licitație restrânsă pe 1,84 de milioane de euro pentru lucrările la un obiectiv din Constanța (DOCUMENT)

23 Aug 2023 904

Deputat ucrainean, acuzat de luare mită pentru a nu trimite unii militari pe front

23 Aug 2023 442

Republica Moldova a refuzat intrarea compozitorului Goran Bregovic în țară. Artistul a fost oprit la aeroport

21 Aug 2023 583