Speranțe pentru Mormântul de tip Hypogeu. Care sunt afaceriștii ce își doresc contractul. Ce spune șeful CJC


Răsturnare de situație în ce privește contractul pentru restaurarea Mormântului pictat de tip Hypogeu: Consiliul Județean Constanța analizează singura ofertă depusă în cadrul procedurii de atribuire. În timp ce una dintre firmele participante a încercat, în 2016, obținerea contractului pentru Cazino, o altă firmă-parteneră a fost desemnată câștigătoare în urma licitației pentru reabilitarea Cetății Carsium.
 
„Sper ca toți pașii să fie trecuți cu succes de ofertant și să putem încheia contractul cât mai curând“, ne-a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.
 
Vești nesperat de bune în ce privește salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat de tip Hypogeu: cu o licitație anulată la activ, lucrurile nu par să stea la fel cu cea de-a doua licitație.
 
„Una din fazele procesului de implementare a proiectului «Salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu» este cea referitoare la atribuirea de servicii de proiectare, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție.
 
După ce la prima procedură de atribuire nu s-a prezentat nimeni, iată că la această a doua încercare a fost depusă o ofertă din partea asocierii formate din: Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. (lider de asociere),  Crindesign Proiect (asociat), SC Hester Art SRL (asociat) și Break Sistems SRL (subcontractant)“, ne-a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.
 
Acesta a mai făcut precizarea că, „în continuare, colegii mei vor realiza verificarea constituirii garanției de participare, a documentului DUAE, a propunerii tehnice și a celei financiare, precum și a documentelor justificative“. „Sper ca toți acești pași să fie trecuți cu succes de ofertant și să putem încheia contractul cât mai curând“, a mai spus Țuțuianu.
 
Acesta a adăugat că „mormântul Pictat Hypogeu este un monument istoric inestimabil pentru județul Constanța și ar fi mare păcat să nu îl putem restaura și reda circuitului turistic“. „Am încredere în profesionalismul celor ce au depus oferta și am convingerea că anul viitor voi veni cu vestea cea bună a semnării contractului și, implicit, începerii lucrului efectiv“, a conchis președintele CJC.
Contractul pentru salvarea și punerea în valoare a monumentului istoric Mormântul pictat de tip Hypogeu, din Constanța, este finanțat cu fonduri europene. Valoarea totală estimată a contractului este de 4.557.343 de lei.
În ce privește afaceriștii ce au depus oferta pentru contract, trebuie menționat că este vorba despre firme din mai multe zone ale țării, chiar și filiale ale unor firme din Italia, dar care nu sunt, însă, străine de Constanța.

 

Ofertanții - nume și cifre

 
Liderul asocierii ce a depus oferta, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., este Sucursala din București a unei firme din Napoli. Anul acesta, firma s-a înscris și în cursa pentru Cazinoul din Constanța, însă fără succes. De asemenea, societatea a depus ofertă și pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, însă procedura a fost anulată. Totuși, sorții le-au zâmbit și în Constanța italienilor, aceștia reușind să obțină, alături de Actaeon Invest și Princer SA, contractul pentru restaurarea Cetății Carsium, atribuit tot de CJC, în calitate de autoritate contractantă. Valoarea totală a contractului este de circa 7,5 milioane de lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni.
 

După cum arătam și în edițiile anterioare, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. este sucursala din Capitală a unei firme din Napoli, Italia. Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 16 decembrie 2019, sucursala a fost înființată în 2017. Împuternicit să reprezinte firma în activitățile economice și financiare este italianul Dario Bifulco, iar activitatea principală este reprezentată de „activități de consultanță pentru afaceri și management“.
 
Printre activitățile secundare se numără construcțiile hidrotehnice, lucrările de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, precum și lucrările de construcții a drumurilor și autostrăzilor. În anul 2017, societatea a avut un profit brut de 235.201 lei, un număr de doi salariați și o cifră de afaceri de 778.326 de lei.
 
Cea de-a doua firmă înscrisă în cursa pentru Hypogeu este Crindesign Proiect SRL, societate înființată în 2011, în București. În anul 2016, societatea a participat la una din licitațiile organizate de Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța, dar procedura a fost anulată. Asociat unic și administrator al firmei este Cristina Ioana Irina Săplăcan, iar societatea se ocupă cu „activități de arhitectură“.
 
Activitățile secundare ale Crindesign Proiect SRL au legătură, în mare, cu activitatea principală, făcând parte tot din sfera construcțiilor. Potrivit sursei citate, în anul 2016, firma a înregistrat un profit brut de 220.854 de lei, cu un salariat și o cifră de afaceri netă de 307.294 de lei. În 2017, profitul brut a fost  260.939 de lei, numărul salariaților 1, iar cifra de afaceri netă a fost de 423.122 de lei. În 2018, firma a rămas tot cu un singur salariat, dar a reușit să își asigure un profit brut de 212.665 de lei și o cifră de afaceri netă de 404.414 lei.
 
Societatea Hester – Art a fost înființată în București, în anul 2006 și îl are drept unic acționar și administrator pe Eduard Aurel Stoenica. Firma se ocupă cu „activități de creație artistică“, iar printre obiectele secundare de activitate se numără și „gestionarea monumentelor, clădirilor istorice și a altor obiective de interes turistic“. Cu cinci salariați, în 2016 firma a avut o pierdere brută de 223.134 de lei și o cifră de afaceri netă de 88.992 de lei. În 2017, cu patru salariați, societatea a înregistrat o pierdere brută de 105.321 de lei și o cifră de afaceri 260.357 de lei. În 2018, însă, firma a avut o creștere spectaculoasă și, cu cinci salariați, a înregistrat un profit brut de 89.838 de lei și o cifră de afaceri netă de 565.666 de lei.
 
Ultima firmă ce își dorește să participe la reabilitarea Mormântului de tip Hypogeu, în calitate de subcontractant, este Break Sistems SRL, din Brașov. Înființată în 2008, societatea îl are drept asociat unic și administrator pe brașoveanul Mihai Diaconu și se ocupă cu și se ocupă cu „lucrări de instalații electrice“ și alte activități conexe. Potrivit Registrului Comerțului, în 2016, cu zece salariați, Break Sistems SRL a avut un profit brut de 202.643 de lei și o cifră de afaceri netă de 822.633 de lei. În 2017, profitul brut a fost de 219.532 de lei, numărul salariaților a crescut la 18 și cifra de afaceri netă a fost de 1.557.913 lei. În 2018, profitul brut a fost de 186.098 de lei, numărul angajaților a fost 17, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la1.187.607 lei.
 
Citește și:
 
A fost semnat contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium. Iată care sunt firmele câştigătoare! (galerie foto)

Licitaţia, reluată de CNI Firme din România, Italia şi Franţa se „bat“ pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa (document)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 523

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 683

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1793

Achiziționarea serviciilor de consultanță juridică și reprezentare juridică în instanță pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 302

Ședință CJ Constanța Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului își dorește repartizarea unui spațiu pentru înființarea unui birou județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 353

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1302

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 517

Ședință CJC Regulament de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru activităţi de tineret de interes local (DOCUMENT)

21 Apr 2024 537

Ședință CJ Constanța Achiziția serviciilor juridice de consultanță pentru obiectivele de investiții în curs de realizare, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 374

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 441

Ședință ordinară a CJC Organigrama și Statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 435

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 517

Cumpărări directe CJC plătește peste 30.000 de euro pentri combustibil auto aferent anului 2024 pentru autovehiculele din parcul auto (DOCUMENT)

19 Apr 2024 519

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 568

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 435