SPIT şi AJFP Constanţa vând restaurantul Temple, deţinut de firma lui Marius Puşcaşi (documente)

 

Bunurile imobile ale societăţii Romontis SRL, deţinută de Marius Puşcaşi, sunt scoase la licitaţie. În acest sens, atât Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, cât şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa anunţă organizarea licitaţiilor publice pentru a vinde terenul intravilan în suprafaţă de 350 mp şi construcţii care aparţin debitorului SC Romontis SRL.
 
Amintim că SPIT Constanţa a mai organizat şi desfăşurat două licitaţii pentru bunul imobil situat în Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 80, judeţul Constanţa, compus din teren intravilan în suprafaţă de 350 mp (350,48 mp, conform măsurătorilor cadastrale) şi construcţii edificate pe acesta, respectiv: C1 - pizzerie - suprafaţă construită la sol de 274,30 mp şi C2 - terasă - suprafaţă construită la sol.
 
Prima licitaţie a avut loc pe data de 23 iunie, iar a doua s-a desfăşurat la 21 iulie. La cea de-a treia licitaţie, preţul de evaluare a imobilului deţinut de Romontis SRL a fost redus de SPIT Constanţa cu 50%. Astfel, preţul de pornire a licitaţiei publice, care va avea loc la data de 19 august, ora 11.00, în municipiul Constanţa, strada Badea Cârţan nr. 3, este de 798.152,50 de lei.
 
În acelaşi timp, AJFP Constanţa anunţă organizarea, la data de 30 august, a primei licitaţii publice pentru imobilul aflat în posesia Romontis SRL, reprezentând un teren intravilan în suprafaţă de 350 mp şi construcţie C1 - spaţiu comercial (restaurant Temple). Preţul de evaluare sau de pornire a licitaţiei este de 1.133.000 de lei (exclusiv TVA).
 
Bunul imobil scos la licitaţie, mai sus menţionat, este grevat de următoarele sarcini: Banca Transilvania SA, prin ipotecă legală instituită conform încheierii nr. 65937/ 08.09.2011; Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa, prin ipotecă legală instituită conform încheierii nr. 71464/13.08. 2014; Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, prin ipotecă legală instituită conform încheierii nr. 55077/08.06.2015.
 
Contactată telefonic, Irina Berger, purtător de cuvânt al AJFP Constanţa, a explicat că fiecare dintre creditorii societăţii Romontis SRL poate organiza şi desfăşura licitaţie pentru imobilul vizat, iar după vinderea acestuia, creditorii, conform ordinii înscrierii lor în tabelul creanţelor debitorului Romontis SRL, urmează să-şi recupereze valoarea creanţelor.
 
Potrivit site-ului oficial al ANAF, consultat la data de 15 august, societatea Romontis SRL are obligaţii restante la bugetul de stat în valoare de 25.297 de lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat - 821 de lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj - 25 de lei şi obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate - 290 de lei.
 

În cazul ambelor proceduri publice de vindere a imobilului vizat, pentru a se înscrie la licitaţiile organizate de SPIT Constanţa şi AJFP Constanţa, cei interesaţi vor plăti în prealabil o taxă de participare ce reprezintă 10% din preţul de pornire a licitaţiei. De asemenea, cei interesaţi de cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, până în ziua precedentă termenului de vânzare prevăzut de licitaţia organizată.

Registrul Comerţului, despre Romontis SRL

Potrivit Registrului Comerţului, firma Romontis SRL a fost înfiinţată în 1992 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 80. Dovada sediului social este contractul de vânzare-cumpărare nr. 1487 din data de 17.01.2002. Firma are un capital social subscris de 5.000 de lei, integral vărsat, compus din 500 de părţi sociale. Asociat unic al firmei este Marius Puşcaşi, născut pe 2 iunie 1963, în Ploieşti, Prahova. Tot el este şi administrator al societăţii, care se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. În anul 2014, firma cu doi angajaţi a declarat o cifră de afaceri şi un profit brut de zero lei. Şi în anul 2013, Romontis SRL a declarat o cifră de afaceri şi un profit brut de zero lei.

Partener de afaceri cu Sorin Strutinsky

 Marius Puşcaşi şi soţia sa, Carmen Puşcaşi, sunt şi ei doi dintre „actorii“ din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar, Radu Mazăre, şi de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Marius Puşcaşi a devenit acţionar unic al SC Romontis SRL în anul 2005, când a preluat firma de la SC Conpress Advertising SRL.

 
Numele lui Puşcaşi a mai apărut în presă alături de cele ale trioului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky şi în 2008, cu ocazia incendiului izbucnit la hotelul Flora din Mamaia, el figurând la acea vreme ca administrator al unităţii de cazare.
 
Acelaşi Marius Puşcaşi s-a numărat şi printre fondatorii Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, organizaţie care a obţinut de-a lungul timpului bani frumoşi de la Consiliul Judeţean, dar şi printre membrii Consiliului de Administraţie al HCM Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza anunţul de participare la licitaţiile publice organizate atât de SPIT Constanţa, cât şi de AJFP Constanţa.

Citeşte şi Nu ştiu nimic, lăsaţi-mă!“ - Marius Puşcaşi, partener de afaceri al lui Strutinsky, executat silit de SPIT Constanţa


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Municipiul Constanța, victorios în procesul dintre Darie, Pușcași și Holland Development pentru terenuri retrocedate

02 Oct 2020 1960

Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța cere să fie eliberat condiționat! Cine este, ce pedeapsă a primit și când se va lua decizia finală

10 Aug 2020 1981

Procesul „triunghiului“ Darie-Pușcași-Holland Development ajunge la Înalta Curte

21 Jul 2020 1074

Mărul Discordiei, un teren din retrocedări Lanțul despăgubirilor. Darie, despăgubit de Pușcași, Pușcași - de Holland Development. Holland – de nimeni

01 May 2020 2328

Instanţa din Constanţa s-a pronunţat în dosarul dintre Cristian Darie şi Marius Puşcaşi. Mărul discordiei - un teren situat pe strada Callatis

05 Nov 2018 2457

Cu ce avere debutează noii consilieri judeţeni Adrian Bizineche, de la RAR, în vârful judeţului. Sute de mii de euro la purtător şi în bijuterii (document)

15 Jul 2016 5051

„Nu ştiu nimic, lăsaţi-mă!“ Marius Puşcaşi, partener de afaceri al lui Strutinsky, executat silit de SPIT Constanţa

14 Jun 2016 5614

Constanţa retrocedată Terenuri de aproape două milioane de euro pentru Marius şi Carmen Puşcaşi (document)

07 Apr 2014 7228

„Non-combat voit” Fostul antrenor al Farului le aduce acuze grele unora dintre jucători

07 Aug 2013 1714

Noua aventură europeană a lui HCM începe în Suedia

27 Sep 2012 1104

Mazăre despre retrocedări - „Prejudiciul este zero". DNA - „Patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan, în valoare de 114 milioane de euro".

05 Sep 2012 2684