Spitalele au sarit in barca CJC Parpala, din director agricol, membru CA al spitalelor

cap_2.jpgÎn cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean Constanţa (CJC), care a avut loc ieri, s-a semnat procesul verbal prin care CJC a preluat patru unităţi sanitare din judeţ. Tot atunci au fost desemnaţi doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie (CA).

În cadrul şedinţei CJC din data de 23 iunie, consilierii au adoptat o hotărâre prin care s-a decis preluarea managementului asistenţei medicale la CJC pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa (SCP), Spitalul de Ftiziologie Agigea (SF) şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud (SOTRM). Iar această hotărâre a fost definitivată în şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri, când cei patru manageri ai spitalelor, precum şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, dar şi Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa (DSP), în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătăţii, au semnat un proces-verbal prin care cele patru unităţi sanitare se supuneau managementului CJC.

spitale_directori_2.jpg„Am cerut inventarierea mijloacelor fixe de la spitale şi a tuturor obiectelor de inventar, am cerut soldurile conturilor pe fiecare unitate până la momentul când am votat preluarea celor patru unităţi sanitare. Sistemul sanitar este în criză şi actul medical este din ce în ce mai slab calitativ. Aşa cum se prezintă în acest moment situaţia aparaturii medicale, a medicamentelor şi a consumabilelor, mai jos de atât nu se poate. Nu s-a mai pomenit ca un spital să ajungă să aibă stoc zero de medicamente. În continuare, am să mă lupt să creştem valoarea actului medical şi am solicitat ministrului Cseke Atilla să reabilităm secţia de oncologie a SCJU, pentru că echipamentele medicale sunt vechi de zeci de ani, iar bolnavii de cancer nu au nicio şansă să se vindece", a spus Nicuşor Constantinescu. Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii judeţeni au votat un proiect prin care au fost desemnaţi, din partea CJC, doi membri în cadrul consiliilor de administraţie al unităţilor sanitare al căror management al asistenţei medicale s-a transferat la CJC. Astfel, doar două persoane au fost nominalizate, Carmen Vasile şi Boris Parpală. Cel din urmă nu are foarte mare legătură cu sistemul sanitar, acest lucru neconstituind vreun impediment în alegerea lui, dar probabil că experienţa acumulată la şefia Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Constanţa (DADR) a constituit un motiv suficient de bun. Şi cum tocmai ce a rămas fără post de conducere, s-a găsit un post călduţ şi pentru pesedistul Parpală. În urma votului consilierilor, Carmen Vasile a obţinut 6 voturi împotrivă şi 25 pentru, iar Boris Parpală a fost votat de 24 de consilieri, 7 fiind împotrivă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 235

Ședință ordinară a CJC Organigrama și Statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 265

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 449

Cumpărări directe CJC plătește peste 30.000 de euro pentri combustibil auto aferent anului 2024 pentru autovehiculele din parcul auto (DOCUMENT)

19 Apr 2024 396

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 510

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 414

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 486

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 533

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 884

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 474

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 613

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 328

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 750

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 785

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5924