Actualitate

Spitalul Judeţean Constanţa, transformat în Centru regional de urgenţă

spital_-_Spitalul_judetean.jpgÎncepând cu 11 decembrie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va deveni Centru regional de urgenţă. „În etapa următoare, aceste cente vor fi dotate cu echipamente, astfel încât orice caz de arşi, politraumă, accidente vasculare sau rutiere, care se întâmplă în zonele de competenţă să fie rezolvate", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă managerul Spitalului Judeţean, dr. Dănuţ Căpăţînă. Potrivit acestuia, la Constanţa urmează să fie rezolvate mai multe deficienţe printre care înfiinţarea Compartimentului de Chirurgie pediatrică, a celui de Arşi, dotarea sălilor de operaţie, achiziţionarea aparatelor de radiologie mobilă, a celor pentru încălzirea pacienţilor. „În perioada următoare, vom alcătui o Notă informativă privind dotările de care avem nevoie şi pe care o vom prezenta Ministerului Sănătăţii", a mai spus managerul unităţii sanitare.

Elicopter SMURD, la Constanţa

„Printre achiziţiile făcute de Ministerul Sănătăţii se mai numără şi un elicopter SMURD, care va sta la Constanţa 24 de ore din 24", a mai adăugat Dănuţ Căpăţînă. Spitalele clinice regionale de urgenţă şi unităţile funcţionale regionale de urgenţă sunt priorităţi naţionale pentru sistemul de sănătate din punct de vedere al finanţării din fonduri publice a serviciilor medicale, a investiţiilor şi a dotărilor materiale precum şi din punct de vedere al asigurării resurselor umane. Reamintim că Ministerul Sănătăţii a propus formarea a şapte centre regionale de urgenţă, la Târgu Mureş, Constanţa, Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara, Iaşi, în ultimele cinci urmând să funcţioneze entităţi interspitaliceşti cu toate specialităţile chirurgicale şi medicale, potrivit unui proiect de ordin. Centrele regionale din Târgu Mureş şi Constanţa sunt reprezentate, practic, de spitalele clinice judeţene de urgenţă din cele două oraşe, încadrate în categoria spitalelor clinice regionale de urgenţă cu nivel de competenţă I A. Spitalul regional de urgenţă cu nivel de competenţă I A este, potrivit Ordinului 1764/2006, spitalul clinic (universitar) care asigură primirea, investigarea şi tratamentul definitiv tuturor categoriilor de urgenţe critice traumatice, chirurgicale, cardiovasculare, neurologice şi neonatologice, inclusiv în cazul arsurilor. Pe lângă asigurarea asistenţei de urgenţă la nivel regional, acest tip de spital are rolul unui spital clinic judeţean de urgenţă în judeţul în care se află, iar în Capitală un astfel de spital are rolul unui spital municipal de urgenţă. Spitalele din această categorie sunt, de regulă, spitale primitoare de pacienţi aflaţi în stare critică, în mod excepţional fiind necesar transferul unor pacienţi către o altă unitate sanitară, pentru efectuarea tratamentului definitiv.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident cu două victime în Năvodari, pe strada Rândunelelor

18 Aug 2019 3619

Şofer băut la volan, în staţiunea Neptun. A refuzat testarea cu aparatul etilotest

18 Aug 2019 331

Şofer drogat, depistat în Năvodari. S-a întocmit dosar penal

18 Aug 2019 1189

Pompierii solicitați să intervină de urgență, pe strada Prieteniei, în Constanța

17 Aug 2019 375

O mulțime de posturi vacante la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia

17 Aug 2019 627

UPDATE Scandal cu focuri de armă în Mamaia (galerie foto + video)

16 Aug 2019 9349

Accident rutier grav la Eforie Nord. O victimă (galerie foto+video)

16 Aug 2019 4683

Accident cu victimă încarcerată, la intersecția bulevardului Mamaia cu strada I.Gh.Duca din Constanța (galerie foto + video)

15 Aug 2019 5428

Intervenție elicopter SMURD în cazul unei tinere în pericol de înec

15 Aug 2019 873

Alertă la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. O persoană a fost rănită după ce un acvariu s-a spart (galerie foto + video)

15 Aug 2019 5311

UPDATE Accident rutier la intersecţia bulevardelor Tomis şi Lăpuşneanu din Constanţa (galerie foto + video)

13 Aug 2019 12531

O femeie a decedat în urma coliziunii dintre o căruţă şi un autoturism. Alte trei victime sunt în spital

12 Aug 2019 5659

Picus Consulting SRL, firma fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa, în faliment. Judecata continuă

12 Aug 2019 454

Unul dintre şoferii răniţi în accidentul de ieri de la Valu lui Traian a murit la spital

11 Aug 2019 7659

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia face angajări

10 Aug 2019 5325