Actualitate

Spitalul Judeţean Constanţa, transformat în Centru regional de urgenţă

spital_-_Spitalul_judetean.jpgÎncepând cu 11 decembrie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va deveni Centru regional de urgenţă. „În etapa următoare, aceste cente vor fi dotate cu echipamente, astfel încât orice caz de arşi, politraumă, accidente vasculare sau rutiere, care se întâmplă în zonele de competenţă să fie rezolvate", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă managerul Spitalului Judeţean, dr. Dănuţ Căpăţînă. Potrivit acestuia, la Constanţa urmează să fie rezolvate mai multe deficienţe printre care înfiinţarea Compartimentului de Chirurgie pediatrică, a celui de Arşi, dotarea sălilor de operaţie, achiziţionarea aparatelor de radiologie mobilă, a celor pentru încălzirea pacienţilor. „În perioada următoare, vom alcătui o Notă informativă privind dotările de care avem nevoie şi pe care o vom prezenta Ministerului Sănătăţii", a mai spus managerul unităţii sanitare.

Elicopter SMURD, la Constanţa

„Printre achiziţiile făcute de Ministerul Sănătăţii se mai numără şi un elicopter SMURD, care va sta la Constanţa 24 de ore din 24", a mai adăugat Dănuţ Căpăţînă. Spitalele clinice regionale de urgenţă şi unităţile funcţionale regionale de urgenţă sunt priorităţi naţionale pentru sistemul de sănătate din punct de vedere al finanţării din fonduri publice a serviciilor medicale, a investiţiilor şi a dotărilor materiale precum şi din punct de vedere al asigurării resurselor umane. Reamintim că Ministerul Sănătăţii a propus formarea a şapte centre regionale de urgenţă, la Târgu Mureş, Constanţa, Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara, Iaşi, în ultimele cinci urmând să funcţioneze entităţi interspitaliceşti cu toate specialităţile chirurgicale şi medicale, potrivit unui proiect de ordin. Centrele regionale din Târgu Mureş şi Constanţa sunt reprezentate, practic, de spitalele clinice judeţene de urgenţă din cele două oraşe, încadrate în categoria spitalelor clinice regionale de urgenţă cu nivel de competenţă I A. Spitalul regional de urgenţă cu nivel de competenţă I A este, potrivit Ordinului 1764/2006, spitalul clinic (universitar) care asigură primirea, investigarea şi tratamentul definitiv tuturor categoriilor de urgenţe critice traumatice, chirurgicale, cardiovasculare, neurologice şi neonatologice, inclusiv în cazul arsurilor. Pe lângă asigurarea asistenţei de urgenţă la nivel regional, acest tip de spital are rolul unui spital clinic judeţean de urgenţă în judeţul în care se află, iar în Capitală un astfel de spital are rolul unui spital municipal de urgenţă. Spitalele din această categorie sunt, de regulă, spitale primitoare de pacienţi aflaţi în stare critică, în mod excepţional fiind necesar transferul unor pacienţi către o altă unitate sanitară, pentru efectuarea tratamentului definitiv.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un microbuz a intrat într-o casă. Șoferul a murit pe loc. Pasagerul, transportat la spital (galerie foto)

15 Jun 2019 631

Cunoscutul actor Alain Delon, internat de urgență în spital. În ce stare este acesta

14 Jun 2019 486

Caz șocant la serbarea de sfărșit de an. Un copil s-a electrocutat în timpul festivității scolare

14 Jun 2019 553

UPDATE. Imagini de la eveniment Pompierii în alertă! Iese fum dintr-un apartament din Constanţa. O persoană a avut nevoie de îngrijri medicale (galerie foto)

14 Jun 2019 827

Conferința internațională ATOM 2019, organizată de către medicii ortopezi din cadrul SCJU Constanța

13 Jun 2019 436

Accident rutier pe Autostrada A4 Ovidiu-Agigea. O maşină a ajuns în parapet. Şoferul, la spital

13 Jun 2019 5844

Caz de furt în Spitalul din Hârşova. O pacientă a rămas fără o sumă de bani

13 Jun 2019 1448

Accident rutier pe bulevardul Mamaia din Constanța. Un șofer sub influența băuturilor alcoolice implicat

11 Jun 2019 633

Accident cu victime pe DN 39, în stațiunea Neptun. Trei persoane, transportate la spital

09 Jun 2019 1661

Imaginea zilei Elicopter SMURD, pe malul mării. Operațiune de salvare a unui bărbat înecat (video)

09 Jun 2019 1351

UPDATE Accident grav în Mamaia Nord. Un motociclist a lovit o poliţistă aflată în misiune. Motociclistul era băut (galerie foto+video)

09 Jun 2019 16774

Ce firme vor livra alimente Spitalului Militar Constanţa (document)

08 Jun 2019 659

Spitalul privat de obstetrică şi ginecologie se modifică. Medicii Ruşa, Danteş şi Raica au obţinut un act de urbanism

08 Jun 2019 2319

Prof. dr. Irinel Popescu a efectuat două intervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

07 Jun 2019 941

"Sunt nefondate"Directorul Spitalului Județean Constanța Cătălin Grasa, despre acuzaţiile aduse firmei care prepară mâncarea pacienţilor (galerie foto)

07 Jun 2019 1863