Actualitate

Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, în reparaţii pe fonduri europene. Ce se va moderniza

La Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, managerul spitalului, Stela Halichidis, a prezentat noul purtător de cuvânt, în cursul zilei de marţi, 16 iulie 2019. Mai mult, au fost prezentate date despre viitoarele investiţii pentru modernizarea spitalului, dar şi o situaţie care ridică un semnal de alarmă – creşterea numărului cazurilor noi de persoane seropozitive.
Ana-Maria Iancu, medic primar de boli infecţioase, secţia de copii, este noul purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Boli Infecţioase Constanţa.

De asemenea, în cadrul conferinţei, reprezentantele unităţii sanitare au pus în discuţie patologia digestivă, fiind afecţiunea cea mai des întalnită în perioada aceasta printre pacienți. Din pricina prezenței turiştilor, enterocolita si toxinfectia alimentara sunt cele mai des intalnite. Astfel, între 1 şi 15 iulie au fost semnalate 267 de cazuri de enterocolită cu salmonella. În mare parte, acestea au necesitat internare. „Adresabilitatea poate fi direct la camera de gardă, ori trimişi de la Spitalul Judetean Constanţa, ori prin trimitere de la medicul de familie. Pana în 30% sunt turişti, dar mare parte vin fără documente la copii, de exemplu au fost cazuri în care s-au prezentat fără certificat de nastere. Acest lucru îngreunează tratarea deoarece spitalul nu are sistem de primire urgenţă, aşadar nu pot fi trataţi în lipsa dovezilor de asigurat”, a spus Ana-Maria Iancu.

Spitalul urmează să fie modernizat pe fonduri europene


Stela Halichidis, managerul instituţiei sanitare, a precizat că schema de personal, în acest moment, este la maxim, fiind acoperite toate posturile. Însă aceasta speră ca proiectul pe fonduri europene pentru modernizare şi reabilitare a spitalului să înceapă cât mai repede. Proiectul este aprobat deja. „Este vorba de un proiect pe fonduri europene pentru reparaţii capitale majore. Se va schimba acoperişul, se va face izolarea subsolului, uşile şi geamurile vor fi schimbate, liftul vechi trebuie înlocuit, la fel şi toate instalaţiile electrice, climatice, sanitare”, a precizat managerul. Reparaţiile se vor face pe tronsoane. Au fost aduse din banii municipalităţii containere speciale care vor mai prelua din secţii pentru a putea face reabilitarea instituţiei.
Iarna trecută au fost aduse paturi noi, la normele actuale, din banii primăriei. De asemenea, instituţia are şi laborator propriu de analize, la cele mai înalte standarde. Aici se fac analize precise pentru depistarea HIV, Hepatita B sau C etc. „Aparatura trebuie să fie în ton cu ultimele achiziţii”, a spus managerul spitalului.

Cazurile HIV, în creştere


Stela Halichidis a mai spus că în acest an au fost înregistrate 26 cazuri noi de HIV, iar numărul total de pacienţi înregistraţi şi luaţi în evidenţă este în creştere. „Dacă în general, în trecut, erau aproximativ 800 de pacienţi, acum sunt în evidenţă spre 1.000 de cazuri”, a spus Stela Halichidis. Cazurile noi sunt în mare persoane adulte, chiar vârstnici, cel mai probabil aceştia au fost infectaţi mult mai devreme, dar au descoperit târziu, potrivit cadrelor medicale.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe societăţi vor livra reactivi Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

26 Jul 2019 496

Echipamente IT şi licenţe, printre noile achiziţii ale Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa (document)

25 Jul 2019 379

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, obligat să modifice specificaţiile la o licitaţie. Despre ce este vorba

24 Jul 2019 541

Peste 250 de persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu toxiinfecții alimentare

22 Jul 2019 586

Cine este noul purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa

16 Jul 2019 735

Fenomene meteo extreme. Cod Roşu în Oltenia. A fost jale azi noapte

08 Jul 2019 4578

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa cumpără energie electrică de la Electrica Furnizare. Detalii (document)

24 Jun 2019 1260

Aparatură şi echipamente medicale pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa (document)

22 Jun 2019 702

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 1012

Surprize plăcute şi daruri, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL micuţilor pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

01 May 2019 1107

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța organizează concurs. Iată postul vacant!

11 Apr 2019 992

Post vacant la ​Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Când este programat concursul și cine poate participa

01 Apr 2019 985

Mai multe firme vor livra reactivi către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

26 Mar 2019 510

Ce companie va furniza energie electrică Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța (document)

23 Mar 2019 458

Deşeurile spitaliceşti ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, eliminate de Eco Fire Sistems SRL (document)

20 Feb 2019 848