Actualitate

Spitalul Regional Constanța - de la necesitate la promisiuni. Ce a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

Spitalul Regional Constanța. Visul clădit în urmă cu câțiva ani pare să mai dureze până să se transpună în realitate. În cadrul unei conferințe de presă susținute la Spitalul Județean Constanța de către președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, acesta a făcut mai multe precizări legate de viitorul spital ce urmează a fi construit la Constanța... cândva.
 
Cert este că va fi construit. Locația există, dar nu poate fi făcută publică din varii motive. „Avem teren, avem utilități, avem acces rutier pentru viitorul spital”, a ținut să precizeze președintele CJ Constanța. Ce nu au încă? Certitudinea privind modul în care urmează să fie construit spitalul. El a spus că ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, va trebui să decidă alături de colegii săi din Guvern prin ce formă urmează să se facă investiția de la malul mării.
 
Spitalul Județean Constanța a fost ridicat în urmă cu 50 de ani, iar acest lucru înseamnă că era construit pentru necesarul de atunci. Populația județului era la jumătate din ceea ce este acum, iar capacitata sa este de puțin peste 1.300 de paturi, iar pe timp de vară sunt și 2 milioane de turiști pe lângă populația din județ. Cătălin Grasa, managerul spitalului, a spus că este necesar și spitalul de pediatrie, pe lângă cel regional, mult promis de autoritățile centrale. „Spitalul este suprasolicitat”, a ținut să sublinieze managerul.
 
De altfel, Marius Horia Țuțuianu a spus că rămâne în picioare și varianta construirii spitalului prin parteneriat public-privat cu autoritățile din Turcia. „Sunt discuții pe care le avem în continuare cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Dezvoltării, cu Guvernul României, să vedem varianta cea mai fiabilă pe care o să o avem. Noi, Constanța, nu ne permitem să construim un spital regional. Avem toate promisiunile că o să fie la Constanța. Ministrul Eugen Teodorovici va face asta, mai ales că este acum și interimar la Ministerul Dezvoltării. Promisiunile celor de la București sunt că se va face la Constanța. Forma nu este bătută în cuie. Va fi parteneriat public-privat, vor fi fonduri europene sau de la Guvernul României. Locația o avem, avem infrastructura, utilitățile. Nu vă pot spune locația acum”, a declarat Marius Horia Țuțuianu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eugen Teodorovici, întâlnire cu primarii de localităţi pentru a discuta despre bugetele autorităţilor locale

19 Jun 2019 709

Eugen Teodorovici, despre creșterea pensiilor de la 1 septembrie Banii pentru pensii sunt prevăzuți în buget

11 Jun 2019 764

ANAF continuă restituirea taxei auto

05 Jun 2019 541

UPDATE. Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, a fost schimbată din funcţie. Cine este noul președinte al ANAF

03 Jun 2019 587

Ce a decis Guvernul în legătură cu dobânda calculată creditelor acordate prin programele guvernamentale cu garanţia statului

30 May 2019 345

Ministrul Eugen Teodorovici - „Am aprobat alocarea sumei de 700 milioane de lei în vederea restituirii taxei auto”

23 May 2019 542

Miniștrii Justiției și Finanțelor au ajuns la un acord cu sindicaliștii din penitenciare

22 May 2019 477

Amnistie fiscală anunțată de ministrul Finanțelor. Cine este vizat de această măsură

14 May 2019 385

Guvernul a decis reducerea TVA la 5% pentru produsele tradiţionale

14 May 2019 321

Ministrul Eugen Teodorovici Este în lucru o hotărâre de Guvern pentru e a aduce mai multe îmbunătăţiri programului 'Prima casă'

14 May 2019 342

Taxa auto va fi restituită până la sfârșitul lunii mai. Ce spune ministrul Finanțelor

05 May 2019 539

Când vor începe lucrările de construcţie a spitalului regional din judeţul Constanţa. Ce a declarat ministrul Eugen Teodorovici

25 Apr 2019 1870

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, dezbătută în plenul Senatului

15 Apr 2019 353

Ministrul Finanțelor Publice „Diferenţa între ce rezultă în urma acestui nou indice de referinţă, calculat pe baza tranzacţiilor interbancare, este sub ROBOR”

02 Apr 2019 490

Eugen Teodorovici Spitalul regional de urgenţă de la Constanţa va fi obiectiv spitalicesc cu „un caracter atât public, cât şi militar"

02 Apr 2019 672