Actualitate

Spitalul Regional Constanța - de la necesitate la promisiuni. Ce a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

Spitalul Regional Constanța. Visul clădit în urmă cu câțiva ani pare să mai dureze până să se transpună în realitate. În cadrul unei conferințe de presă susținute la Spitalul Județean Constanța de către președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, acesta a făcut mai multe precizări legate de viitorul spital ce urmează a fi construit la Constanța... cândva.
 
Cert este că va fi construit. Locația există, dar nu poate fi făcută publică din varii motive. „Avem teren, avem utilități, avem acces rutier pentru viitorul spital”, a ținut să precizeze președintele CJ Constanța. Ce nu au încă? Certitudinea privind modul în care urmează să fie construit spitalul. El a spus că ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, va trebui să decidă alături de colegii săi din Guvern prin ce formă urmează să se facă investiția de la malul mării.
 
Spitalul Județean Constanța a fost ridicat în urmă cu 50 de ani, iar acest lucru înseamnă că era construit pentru necesarul de atunci. Populația județului era la jumătate din ceea ce este acum, iar capacitata sa este de puțin peste 1.300 de paturi, iar pe timp de vară sunt și 2 milioane de turiști pe lângă populația din județ. Cătălin Grasa, managerul spitalului, a spus că este necesar și spitalul de pediatrie, pe lângă cel regional, mult promis de autoritățile centrale. „Spitalul este suprasolicitat”, a ținut să sublinieze managerul.
 
De altfel, Marius Horia Țuțuianu a spus că rămâne în picioare și varianta construirii spitalului prin parteneriat public-privat cu autoritățile din Turcia. „Sunt discuții pe care le avem în continuare cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Dezvoltării, cu Guvernul României, să vedem varianta cea mai fiabilă pe care o să o avem. Noi, Constanța, nu ne permitem să construim un spital regional. Avem toate promisiunile că o să fie la Constanța. Ministrul Eugen Teodorovici va face asta, mai ales că este acum și interimar la Ministerul Dezvoltării. Promisiunile celor de la București sunt că se va face la Constanța. Forma nu este bătută în cuie. Va fi parteneriat public-privat, vor fi fonduri europene sau de la Guvernul României. Locația o avem, avem infrastructura, utilitățile. Nu vă pot spune locația acum”, a declarat Marius Horia Țuțuianu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Eugen Teodorovici susține că o comisie de la Ministerul Sănătăţii analizează legalizarea canabisului în scopuri medicale

20 Mar 2019 261

Deputatul Bogdan Huţucă i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice să precizeze cum îi ajută pe români OUG 114

20 Mar 2019 774

Editorial Banii nu au miros pentru guvernanţi. Toaletele din curte, dar şi fosele septice, interzise prin lege

18 Mar 2019 769

Eugen Teodorovici „Mă bucur că domnul preşedinte a promulgat bugetul. E adevărat, cu o mare întârziere, nejustificată”

15 Mar 2019 262

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, va participa la protestul "România vrea autostrăzi #şîeu"

15 Mar 2019 298

Senatoarea Ramona Dinu îi cere ministrului Teodorovici să spună cum va recupera terenurile din Dosarul Retrocedărilor (document)

27 Feb 2019 796

Ministrul Finanțelor Publice nu crede că OUG 114 afectează Pilonul II de pensii. Ce a declarat Eugen Teodorovici

25 Feb 2019 329

Schimbări în cadrul programului „Prima casă“. Ce a declarat ministrul Finanțelor Publice

18 Feb 2019 481

Eugen Teodorovici, ales într-o funcție importantă în Uniunea Europeană. Când va începe mandatul acestuia

17 Feb 2019 728

Ce spune Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, despre o eventuală modificare a Ordonanţei 114

13 Feb 2019 353

Bugetul Guvernului Dăncilă pe 2019. Cifre şi strategii. Ce îşi propune Executivul până în anul 2021 (documente)

11 Feb 2019 561

Eugen Teodorovici, detalii despre „taxa pe lăcomie”. Ce spune ministrul Finanțelor despre adoptarea ordonanței

08 Feb 2019 469

Guvernul României a aprobat proiectul de buget pe 2019

08 Feb 2019 853

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici „Eu vă spun că o să aveţi mâine un buget în Guvern prezentat, discutat, adoptat, trimis la Parlament“

07 Feb 2019 348

Noi discuții despre proiectul de buget pe anul 2019.la Parlament în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Cine participă

05 Feb 2019 379