Spre știință pentru civili și militari. Un imobil, din Tulcea, trece de la Ministerul Apărării la Consiliul Județean. Ce trebuie să fie acolo (document)

Recent, pe portalul Ministerului Apărării Naționale, la Secțiunea Transparență decizională a fost lansat în dezbatere un proiect de Hotărâre de Guvern pentru transmiterea unui imobil din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Tulcea.
În Nota de fundamentare a actului normativ se arată că ”Ministerul Apărării Naţionale are în administrare imobilul 422, situat în municipiul Tulcea, judeţul Tulcea, aflat în domeniul public al statului, înregistrat în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului la numărul MFP 107204, iar Consiliul Judeţean Tulcea, prin Hotărârea nr. 145/2017, a solicitat transmiterea imobilului 422 din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al judeţului Tulcea, în vederea realizării unui sediu nou pentru desfăşurarea activităţii Centrului Militar Judeţean Tulcea şi a microstructurilor din compunerea şi aflate în coordonarea structurii militare, cu o suprafaţă construită de cel puţin 800 mp, într-un termen de 5 ani de la data preluării imobilului, cu fonduri de la bugetul Judeţului Tulcea”.
Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea a exercitat controlul de legalitate a Hotărârii Consiliului Judeţean Tulcea nr. 145/2017, în conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările ulterioare, şi s-a considerat că aceasta este legală.
Ministerul Apărării Naţionale a fost de acord cu solicitarea Consiliului Judeţean Tulcea privind transmiterea imobilului 422, condiţionat de îndeplinirea obligaţiei asumate prin Hotărârea nr. 145/2017.
Imobilul în cauză a devenit disponibil ca urmare a continuării procesului de reorganizare şi restructurare a Armatei României, nu-şi mai poate menţine destinaţia pentru desfăşurarea activităţilor militare, respectiv nu mai serveşte scopurilor pentru care a fost afectat uzului de interes public naţional, nu face obiectul cererilor de revendicare/restituire ori ale unor litigii, nu este grevat de sarcini, iar după transmitere devine de uz sau de interes public judeţean.
Facem precizarea că imobilul se află în mmunicipiul Tulcea, pe strada Babadag nr 140, și are o suprafață construită de 585 metri pătrați.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.