Sprijin pentru viitoarele mămici! Școala Mamei și îngrijirea postpartum la ARMONIA Hospital

Pixabay.com - sursă foto
 • Pacienții și pacientele care doresc să beneficieze de o consultație la ARMONIA Hospital pot vizita portalul online www.armoniahospital.ro, unde pot completa formularul de programare online
 
ARMONIA Hospital oferă o gamă completă de servicii și îngrijiri pentru viitoarele mămici, iar fiecare pas este monitorizat de către cadrele medicale ale unității medicale.
 
Școala mamei este unul din serviciile pe care ARMONIA Hospital îl pune la dispoziție. Cursurile de psihoprofilaxie prenatală schimbă conceptul noţiunii de naştere pentru milioane de familii din întreaga lume, datorită educatorilor prenatali. Evoluând de la o simplă metodă de naştere până la o filozofie ce oferă o serie de modalităţi prin care o femeie este pregătită să dea naştere şi să devină mamă, Școala mamei oferă cursuri pentru gravidele responsabile. Totul de la A la Z despre sarcină, travaliu, naștere, îngrijirea și creșterea copilului. Pe lângă acestea, se oferă consiliere în alăptare, consiliere în îngrijirea nou-născutului și consiliere psihologică.


 
Totodată, medicii ajută la întocmirea Planului de naștere, care urmăreşte o mediere a expectanţelor tale și a prevederilor stabilite în protocolul medical utilizat de către echipa ARMONIA Hospital.
 
De altfel, pe lângă pregătirea și nașterea propriu-zisă, fie ea naturală sau prin cezariană, ARMONIA Hospital pune accentul și pe îngrijirea postpartum și recuperarea după cezariană. Nașterea prin cezariană este o intervenție chirurgicală majoră, iar în perioada imediat următoare acestui eveniment, corpul femeii are nevoie să treacă printr-o etapă de vindecare.
 
Principala grijă a oricărei mămici este grija bebelușului, dar nu trebuie neglijată nici propria persoană. Dacă ai avut o naștere prin cezariană, va trebui să acorzi o atenție și o îngrijire specială plăgii / cicatricei pentru ca incizia să se vindece total, iar organismul are nevoie de mai mult timp pentru a se reface. Este firesc, corpul tău s-a pregătit timp de 9 luni pentru venirea pe lume a bebelușului și a suferit o intervenție, are nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare.


 
Sfaturi pentru îngrijirea operației
 • Zona respectivă trebuie ferită de apă, atât timp cât medicul ginecolog recomandă acest lucru.
 • După îndepărtarea firelor externe, zona inciziei va fi protejată cu un pansament steril pentru o perioadă scurtă de timp.
 • Curăță zona inciziei cu un tampon din tifon steril imbibat în soluție de betadină.
 • Protejează cicatricea cu un pansament steril recomandat de medic. Dacă plaga postoperatorie este corect îngrijită, infectarea acesteia este rară.
 • În cazul în care nu au fost folosite fire resorbabile, ele îți vor fi scoase peste aproximativ 10 zile.
 • Îți recomandăm să nu depui efort fizic pentru o perioadă de 6-8 săptămâni pentru a nu risca ruperea operației și respectă un repaos sexual de 6 săptămâni.
 • Alege-ți cu grijă hainele astfel încât, să-ți ofere confort și să nu jeneze zona operată.
 

Contactează medicul în cazul în care apar semnele unei infecții, inclusiv:
 • Căldură, roșeață sau umflături la locul inciziei;
 • Dureri abdominale puternice;
 • Scurgeri provenite din zona inciziei;
 • Agravarea sau apariția bruscă a durerii;
 • Febră (chiar dacă incizia nu este afectată).
 
Pacienții și pacientele care doresc să beneficieze de o consultație la ARMONIA Hospital pot vizita portalul online www.armoniahospital.ro, unde pot completa formularul de programare online.
 

Citește și:

ARMONIA Hospital, servicii medicale de înaltă calitate pentru familii. Ce servicii sunt oferite pentru viitoarele mămici

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Luna Prevenției la Armonia Hospital Constanța. Importanța unui test Babeș-Papanicolau

14 Feb 2024 853

Armonia Hospital Constanța Brașovul găzduiește Caravana „Da, Pot!”, un eveniment dedicat gravidelor și mămicilor

22 Jan 2024 687

Armonia Hospital Constanța Centrul de Diagnostic și Tratamentul Infertilității de cuplu, în sprijinul celor care doresc să devină părinți

20 Dec 2023 930

Armonia Hospital Testul fetal non-stres (TNS sau cardiotocograma)

17 Nov 2023 847

Armonia Hospital Consiliere nutrițională dedicată diversificării alimentației la bebeluși

23 Oct 2023 811

Armonia Hospital, prin Pangeea by Family Center Centre noi în Constanța pentru tratarea infertilității de cuplu și consultanță nutrițională (FOTO)

02 Sep 2023 1081

Armonia Hospital Morfologia fetală, metoda prin care poți să ai o sarcină în siguranță

28 Aug 2023 1239

Armonia Hospital 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 𝑫𝒂, 𝑷𝑶𝑻! 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚. Eveniment dedicat viitoarelor mămici

21 Aug 2023 1420

Sia Medical, noul standard de Excelență în Imagistică oferă constănțenilor servicii gratuite prin Casa de Asigurări de Sănătate

10 Aug 2023 4265

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 2997

Armonia Grup continuă planul de extindere și anunță deschiderea SIA, cel mai nou și mai complex centru medical dedicat sectorului de investigații imagistice și radiologice din Constanța

01 Aug 2023 3011

Armonia Hospital Constanța. Abonamentul Junior, un sprijin pentru mame

20 Jul 2023 1540

Dr. Mohamed Zaher Crisalidele devin fluturi. Întindeți aripile! Deveniți ceea ce este menit să fiți! Azi închei un capitol uluitor al vieții mele, de medic și manager

30 Jun 2023 2640

Armonia Hospital Dr. Mohamed Zaher – „De 31 de ani, tu, Românie, ai devenit casa mea”

21 Jun 2023 2173

Armonia Hospital vine în sprijinul femeilor din Constanța!

31 May 2023 1489