Statui care înfățișează personalități marcante pentru spațiul tomitan. Care sunt propunerile analizate de primar

Dezbatere, foto: PMC
În luna septembrie, Primăria Municipiului Constanța a organizat o dezbatere publică care a avut ca temă un nou proiect de înfrumusețare a orașului, prin amplasarea mai multor statui, ce au ca scop creșterea estetică și culturală a orașului.

La dezbatere au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din domeniile culturii, artelor și istoriei, reprezentanți ai societății civile și toate persoanele interesate de aspectul orașului în care trăiesc și care și-au dorit să aducă aportul la amplasarea unor monumente noi în bătrânul Tomis., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

În cadrul întrunirii au fost prezentate propunerile membrilor Grupului de Lucru privitoare la edificarea unor monumente publice. Personalitățille propuse pentru dezbatere de către specialiștii în domeniu au fost: Împăratul Constantin cel Mare, Regele Carol I, Regele Ferdinand, Remus Opreanu, Cella Serghi. Acestea s-au evidențiat prin importante contribuții la istoria și dezvoltarea vieții orașului.

Potrivit sursusei citate, au fost și alte propuneri în dezbaterea publică:Mihail Kogălniceanu, Horia Macelariu, Horia Agarici, I.C Brătianu și alte personalități.

Sugestiile, propunerile și observatiile care au rezultat în urma dezbaterii publice au fost sintetizate într-un raport de specialitate care a fost înaintat spre analiză primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Raportul conține personalitățile selectate și noile amplasamente supuse dezbaterii avizate de comisia grupului de lucru format din reprezentanti ai Primăriei Municipiului Constanța, Consiliului Județean Constanța, Instituția Prefectului- Județul Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Biblioteca Județeană „I.N.Roman”, Muzeul de Artă Constanța, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, Ordinul Arhitecților din România-Filiala Dobrogea. mai informează Primăria Constanța. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Şolduri care nu mint, talent incomparabil”. Shakira are o statuie în orașul natal din Columbia

27 Dec 2023 1172

În Constanța Pe 15 noiembrie, Ziua Scafandrului Român

13 Nov 2023 891

Autorizație de construire Bustul lui Mustafa Kemal Atatürk va fi amplasat în Parcul Tăbăcărie din Constanța

27 Oct 2023 2067

Primăria Constanța 25 de statui și monumente istorice din municipiu sunt în plin proces de restaurare și punere în valoare (FOTO)

13 Sep 2023 940

Știri din Constanța Cu sprijinul organizațiilor minorităților dobrogene vor fi amplasate în municipiu mai multe monumente

04 Aug 2023 1386

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 1768

#GhidDobrogean1924 „Ce e de văzut la Constanța?“ - Cazinoul, Sala de arme, Monumentul Eroilor

31 Jan 2023 3402

Au fost emise certificatele de urbanism. O parte dintre statuile dispărute ale Constanţei vor fi reamplasate de municipalitate

10 Oct 2022 1663

Noi monumente vor fi ridicate în municipiul Constanța. Ce personalități vor avea statui și unde vor fi amplasate

07 Oct 2022 1167

La Constanța Proiect cultural-artistic - Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

04 Oct 2022 1537

Final impresionant la Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

03 Oct 2022 891

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” se apropie de final

02 Oct 2022 948

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” continuă să anime Constanța

02 Oct 2022 876

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, în Parcul Arheologic din Constanța

01 Oct 2022 826

La Constanța Primele impresii despre „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”

01 Oct 2022 738