Steelbuilding-ul lui Gabara, la ananghie Proprietăţile constructorului primei nave făurite la Midia, scoase la licitaţie cu preţuri derizorii

În luna februarie, au fost programate patru licitaţii publice cu strigare prin care s-a urmărit vânzarea activelor proprietăţii Steelbuilding, aflate în reorganizare judiciară. Procedura nu a avut succes, astfel că a fost reluată, iar preţul bunurilor a scăzut considerabil.
 

Lichidatorul judiciar al firmei Steelbuilding SRL, Continvest Insolvenţă SPRL, organizează o nouă licitaţie publică cu strigare în vederea vânzării unor active aparţinând societăţii. De această dată însă, preţul activelor supuse procedurii a scăzut cu peste 20%, imobilele nefiind vândute din primele încercări, când erau evaluate cu sume mai mari.
 
Astfel, sunt scoase la mezat cabinete medicale şi un imobil de birouri, situate în zona centrală a oraşului Constanţa, având o suprafaţă totală utilă de 1.216 mp, şi un teren aferent în suprafaţă de 364 mp, regim de înălţime S+P+2E+terasă acoperită, la preţul de 3.905.250 de lei (4.946.650 de lei, la ultima licitaţie). De asemenea, este scoasă la mezat şi o casă de locuit, regim P+M, cu toate utilităţile, situată în Năvodari (Mamaia Sat), având o suprafaţă utilă de 212 mp şi teren aferent de 387 mp, la preţul de 407.400 de lei fără TVA (516.040 de lei a fost preţul stabilit la procedura anterioară). Casa este nou construită şi este amplasată în cartierul de vile din Mamaia Sat, mai spune lichidatorul, în anunţul de licitaţie disponibil pe licitatiapublică.ro.

Totodată, va fi vândut şi un teren în suprafaţă de 6.000 mp, situat în extravilanul localităţii Năvodari, la preţul de 81.600 de lei (faţă de 103.360 de lei - preţul iniţial anunţat). Terenul se află în imediata vecinătate a Canalului Poartă Albă - Midia Năvodari; lichidatorul mai are de vândut şi stocuri de marfă în valoare de 283.707 lei, care fuseseră anterior evaluate la preţul de 359.362 de lei.

Listele complete pot fi studiate la sediul administratorului judiciar. Organizator: Continvest Insolvenţă SPRL, cu sediul în Constanţa, strada Maior Şofran nr. 3, pentru SC Steelbuilding SRL, societate aflată în prezent în reorganizare judiciară.

Procedurile de licitaţie sunt programate pentru datele de 5, 12, 19 şi 26 mai, de la ora 16.00.

Despre SC Steelbuilding SRL

Steelbuilding SRL este o societate cu tradiţie în Constanţa, având sediul pe strada Mihai Viteazu. Aceasta a fost firma care s-a ocupat, în colaborare cu 2X1 Holding Cape Midia Shipyard, de execuţia primului tanc petrolier amenajat pe uscat, construit de la zero în şantierul 2X1 Holding de la Midia. „Marie Luise“ este numele proiectului prin care a fost creat un tanc petrolier fluvial pentru o companie germană, după un concept românesc.

Asociat majoritar şi administrator în Steelbuilding, cu 95%, este Dorin Nelu Gabara, restul de 5% din capitalul social revenindu-i lui Paul Fustaşu, care nu mai apare în altă firmă. Societatea are ca obiect de activitate „construcţia de nave şi structuri plutitoare“. În anul 2013, firma raporta o cifră de afaceri de 702.609 lei, un profit negativ de -8.406 lei şi şapte salariaţi.

Nelu Gabara mai apare ca asociat în Bavaria Office Center SRL şi în Bavaria Office Servicii SRL, care, în prezent, au sechestru părţi sociale/acţiuni deţinute de unul sau mai mulţi asociaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în Steelbuilding DG SRL, în Navmetal SRL - aflată sub incidenţa Legii nr. 85/2006, dar şi în Metacom Group, care a fost radiată de la Registrul Comerţului.
 

Despre licitaţiile care au avut loc în luna februarie, fără succes, puteţi citi mai multe detalii aici:
Steelbuilding, în picaj: Proprietăţi aparţinând constructorului primei nave construite pe uscat la Midia, scoase la licitaţie (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Creditorii Steelbuilding SRL, constructorul primei nave amenajate pe uscat, la Midia, convocaţi de lichidator

09 Nov 2015 2919

Licitaţii pentru proprietăţile Steelbuilding SRL Bunurile constructorului primei nave amenajate pe uscat, la Midia, de vânzare

29 Aug 2015 2681