Ştefan Georgescu, decanul Facultăţii de Jurnalism a Universităţii „Andrei Şaguna“, a încetat din viaţă, după un accident vascular



De ieri, învăţământul constănţean este în doliu! Ştefan Georgescu, decanul Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, s-a stins din viaţă, lăsând în urmă sute de studenţi, pe care i-a călăuzit „milităreşte, dar părinteşte“, după cum îi plăcea să spună.
 
La mijloc de noiembrie, inima decanului Ştefan Georgescu a încetat să mai bată, mult prea devreme. La 60 de ani, Ştefan Georgescu a suferit un accident vascular cerebral. Săptămâna trecută, a fost dus la un spital din Bucureşti, pentru îngrijiri de specialitate. Deşi starea sa era stabilă, inima lui slăbită nu a mai putut să lupte, ieri fiind declarat decesul. 
 
„Senatul Universităţii «Andrei Şaguna» din Constanţa, împreună cu întreg personalul universităţii şi cu studenţii, îşi exprimă regretul profund pentru trecerea în eternitate a domnului lector univ. dr. Ştefan Georgescu, decanul Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, distins colaborator şi adevărat prieten. Prin munca sa, a exercitat în permanenţă o influenţă pozitivă asupra colaboratorilor, iar datorită generozităţii sale, a solicitudinii, optimismului şi comportamentului empatic, va rămâne mereu în mintea şi în sufletul discipolilor şi colegilor săi“, ne-a declarat Andra Seceleanu, prorector al Universităţii „Andrei Şaguna“.

Specializat în mai multe arii din domeniul maritim 

Conform site-ului European Journalism Observatory (EJO), în anul 1978, Ştefan Georgescu a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân“. Era specializat în mai multe arii din domeniul maritim. Cariera şi-a început-o la fostul Divizion de vedete purtătoare de rachete de la Mangalia, după care, din 1985, a fost mutat la Centrul de Scafandri, unde a îndeplinit funcţia de ofiţer secund şi comandant pe nava „Emil Racoviţă“. Apoi a fost comandant al navei „Grigore Antipa“. Ulterior, a fost avansat şef Birou Pregătire de luptă în cadrul Centrului de Scafandri.
 
De la Centrul de Scafandri, a plecat în învăţământul universitar militar, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“, unde a predat Geopolitică şi geostrategie. A trecut în rezervă din învăţământul universitar militar. Era expert în Psihopedagogie militară. De asemenea, era decanul Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa.

Ultima generaţie a decanului Ştefan Georgescu, în lacrimi

Anul acesta, la început de primăvară, studenţii de la Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, specializarea Jurnalism, din cadrul Universităţii „Andrei Şaguna“, au absolvit facultatea, printr-o ceremonie emoţionantă, la care a fost prezent şi Ştefan Georgescu.
 
„Regret enorm trecerea în nefiinţă a domnului decan Georgescu, un bun profesor, care ne-a sprijinit în anii de facultate. S-a străduit să ne facă să fim mai responsabili şi mai curajoşi, îndemnându-ne să facem tot ce putem pentru a promova examenele cu note mari“, ne-a spus Aida Guriţă, una dintre studentele lui Ştefan Georgescu. „M-am ocupat de festivitatea de încheiere a facultăţii, iar domnul decan a fost cel care ne-a ajutat cu sfaturi şi idei pentru o festivitate cât mai frumoasă. Şi aşa a şi fost! De neuitat!“, a precizat fostă studentă. „De asemenea, dânsul m-a motivat să termin lucrarea de licenţă din timp, ca să nu fiu prinsă pe ultima sută de metri cu lucrarea neterminată. S-a bucurat că am absolvit cu notă maximă şi regret că nu am apucat să îmi iau rămas-bun de la dânsul. Odihniţi-vă în pace, domnule decan, nu vă voi uita niciodată!“, este mesajul Aidei Guriţă.


 

O altă studentă a lui Ştefan Georgescu, Oana-Mihaela Muşat, vizibil emoţionată, ne-a spus că domnul decan o va îndruma în continuare, de acolo, din cer: „Nu mi-am imaginat niciodată că un om atât de puternic poate sfârşi atât de rapid. Ne-aţi transmis atâta energie pozitivă în ultimul an de facultate, încât încep să cred că, de fapt, energia dumneavoastră a devenit «combustibilul» nostru. Tot nu-mi vine să cred că nu mai sunteţi, dar sunt sigură că ne veţi îndruma şi în continuare. Va mulţumesc, domnule decan! Va mulţumesc pentru simplul fapt că ne-aţi făcut să zâmbim atunci când mai aveam puţin şi plângeam de emoţii şi că ne-aţi făcut să realizăm faptul că noi suntem viitorul. Dumnezeu să vă odihnească în pace!“, a spus Oana.
 
„Aşa cum am mai spus-o, domnul decan Ştefan Georgescu ne-a călăuzit milităreşte, dar părinteşte, în special în ultimul an de studenţie. Încă nu-mi vine să cred! Domnul decan ne-a dovedit încă o dată cât de repede se poate sfârşi viaţa şi că trebuie să ne bucurăm de fiecare zi, indiferent de probleme! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, ne-a spus şi Mădălina Cobzariu. O altă studentă a lui Ştefan Georgescu, Cristina Niţă, povesteşte: „Comunica foarte bine cu studenţii, ne ajuta dacă aveam probleme. Ne-a fost atât îndrumător, cât şi prieten“, a precizat Cristina.

 
Şi eu sunt o fostă studentă a domnului decan Ştefan Georgescu. Grija pe care ne-a purtat-o va rămâne mereu în sufletul nostru. Domnule decan, sper că v-aţi împlinit trecerea prin această lume. Dumnezeu să vă odihnească!
 
Slujba de înmormântare va avea loc mâine, de la ora 11.00, la Biserica „Sfânta Maria“, de pe bulevardul 1 Mai.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jafuri ca-n filme, la Constanța! Primele condamnări în cazul tinerilor implicați în jefuirea unor săli de jocuri din oraș

03 Jan 2024 1066

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1674

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1433

Peste 20 de creditori Zi decisivă pentru Nordis Management SRL! Tribunalul București analizează cererea de intrare în insolvență!

08 Oct 2023 6212

CS Medgidia are cinci reprezentanți în loturile României de beach-handball la pregătirea centralizată de la Mamaia

12 May 2023 1277

Premii substanțiale la prima ediție a Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea”

05 Aug 2020 3776

S-a încheiat procedura de reorganizare. Telegondola-Mamaia SRL are administratori noi. Ce profesii au

22 Apr 2020 1585

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 ianuarie 2018

02 Feb 2018 2154

UPDATE 2 Doliu în învăţământul constănţean, la Universitatea „Andrei Şaguna”

18 Nov 2015 2443

Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și Narcisa Iorga, trimiși în judecată

03 Jul 2015 2077

A murit unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România

27 Oct 2014 1921

Valeriu Zgonea despre deputatul Ștefan Stoica "Domnia sa trebuie să plece din funcţie. Este incompatibil"

11 Oct 2014 1947