Stenograme incredibile din dosarul liderului de sindicat de la metrou „Punem preț pe 2 capete… Drulă și directorul… și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”

DNA. Foto: facebook/DNAO serie de extrase din rechizitoriul DNA în dosarul spațiilor comerciale de la metrou arată felul în care liderul sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, și colegii săi relaționau cu oamenii politici sau șefii primăriilor.

Ion Rădoi a fost trimis în judecată la jumătatea lunii trecute de către procurorii anticorupție „pentru infracţiunile de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, având ca scop obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj.”

Procurorii DNA au pus în dosar, printre alte probe, stenograme ale unor discuții telefonice între Rădoi și Ludovic Orban. Alte discuții arată cum Rădoi obținea sprijinul primarilor Robert Negoiță și Piedone ca să nu-i demoleze chioșcurile.

În plus, Rădoi și oamenii lui aveau și o problemă cu ziarul Libertatea.

«Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni?»

În martie 2021, în contextul campaniei de demolare a chioșcurilor deținute de sindicat în stațiile de metrou inițiate de Drulă și Paraschiv, un salariat Metrorex propunea pe un grup de WhatsApp al lucrătorilor angajarea de rakeți ucraineni care să-i ucidă pe cei doi. Angajatul se gândea ca fiecare dintre colegii săi să contribuie la cheta pentru plata asasinilor: 1.000 de lei de angajat, conform Libertatea.ro

Discuția poate fi interpretată și ca o răbufnire nervoasă, fără nicio bază de susținere, dar unul dintre cei care participă la ea remarcă faptul că sunt supravegheați. „Hai pe ei”… „Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni?”… „Hai naiba să punem preț pe capetele lor”… „5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei… facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate”… „Punem preț pe 2 capete… Drulă și directorul… și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”… „Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”… „Dă-i în morții lor…” C.C., Salariat Metrorex pe grupul whatsapp: Pe 24 martie 2021, cu două zile înaintea grevei generale, același salariat postează pe grupul WhatsApp următorul mesaj: „Dacă și dă afară și taie și din bani… trebuie să îi omorâm… la propriu”. C.C. este avertizat de Iulian Popescu, liderul organizației de tineret din cadrul sindicatului de la metrou și persoană de încredere a lui Ion Rădoi, „să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați”, notează procurorii.

 Stirea integrală poate fi citită pe Libertatea.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu despre tichetele de masă „Voi merge în Guvern săptămâna viitoare cu memorandum, astfel încât angajaţii CFR şi angajaţii Metroului să poată să beneficieze de aceste tichete”

09 Nov 2023 1009

București Femeie rănită după ce a căzut în fața unui metrou care intra în stație

17 Oct 2023 759

București Atenție! Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 5 este întreruptă

24 Aug 2023 733

Incident la București O persoană a sărit pe șinele de metrou cu cătușe la mâini! Detalii de la fața locului

08 Aug 2023 857

Alertă de incendiu la stația de metrou Constantin Brâncoveanu din București. Pompierii, chemați în ajutor

15 Mar 2023 1086

București! Posibilă tentativă de sinucidere la metrou

26 Dec 2022 1310

Alertă într-o stație de metrou din Capitală. Un călător a căzut pe șine

07 Aug 2022 1257

UPDATE Alertă în București! O garnitură de metrou s-a oprit între stațiile Basarab și Grivița. Călătorii, evacuați prin tunel (GALERIE FOTO)

05 Apr 2022 1502

Directorul general al Metrorex este cel mai nou administrator al SN Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu

01 Apr 2021 2651

Schindler România, contracte cu Poliţia de Frontieră şi cu Metrorex. Ar putea reabilita şi Cazinoul. A semnat un contract cu Primăria Constanţa! (document)

17 Sep 2019 2735

Panică la metrou. Ce s-a întâmplat astăzi între staţiile Lujerului şi Gorjului din București

08 Jun 2019 2066

Alertă la stația de metrou 1 Mai din București. Ce a observat mecanicul unui tren pe calea de rulare

07 Jun 2019 1667

Sute de persoane blocate la metrou între stațiile Piața Unirii și Piața Victoriei. Avocatul Poporului a demarat o anchetă

22 May 2019 1455

Tragedie la metrou. O femeie a murit după ce a căzut în fața trenului care intra în stație

22 Apr 2019 2255

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistralele 1 şi 3, îngreunată de un deranjament tehnic

27 Feb 2019 1621