Știri Constanța Conferința de presă pentru a marca încheierea primelor trei luni de activitate ale "Drumuri Județene Constanța" SA (FOTO +VIDEO)

Vineri, 1 septembrie 2023, în sala „Remus Opreanu” a palatului administrativ constănțean, are loc conferința de presă prilejuită de încheierea primelor trei luni de activitate ale societății „Drumuri Județene Constanța“ SA.
 

“Echipa de la «Drumuri Județene Constanța» și-a dovedit eficiența pe parcursul acestor prime trei luni de activitate.

Deși ne raportăm la o perioadă relativ scurtă de timp, ceea ce este cu adevărat relevant este faptul că această echipă s-a mobilizat exemplar, reușind să finalizeze proiecte, să reabiliteze mai multe tronsoane de drumuri, ba chiar să vină în sprijinul comunităților locale, intervenind pe mai multe străzi din intravilanul localităților.

Începutul este promițător și sper ca acest ritm să fie unul susținut și constant, pentru că avem o rețea de drumuri pe care trebuie să o valorificăm la maximum și să o abordăm cu mare responsabilitate. Bineînțeles, nu totul se rezumă la determinarea și profesionalismul angajaților.

Pe lângă resursa umană de calitate, este nevoie de echipamente și utilaje care să susțină activitatea și să o eficientizeze.

Am încredere în capacitatea managerială a domnului director Răzvan Zagon, de a răspunde tuturor provocărilor și de a deschide noi perspective care să facă din această societate, un concurent redutabil pentru alte companii private de profil. Mult succes întregii echipe!” a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.


Zagon, director Drumuri Județene și Mihai Lupu, președinte CJC
Răzvan Gabriel Zagon, directorul general al Societății „Drumuri Județene Constanța” a luat cuvântul. 


“Mă aflu astăzi, în fața dumneavoastră, nu doar pentru a vă oferi asigurări și promisiuni, ci pentru a vă prezenta o situație cât se poate de concisă a activității Societății «Drumuri Județene Constanța» SA, din ultimele aproximativ trei luni de zile. Din dorința și nevoia de a ne simplifica și eficientiza misiunea importantă pe care ne-am asumat-o cu toții, aceea de a asigura drumuri bune și sigure în tot județul Constanța, am pornit la drum cu această resetare totală. Am știut că ne așteaptă multă muncă, având în vedere nevoia ridicată de reabilitare și modernizare a întregii rețele de drumuri. 

În toată această perioadă s-au asfaltat peste 30 km de drumuri, s-au utilizat aproximativ 31.000 de tone de piatră în lucrări de reabilitare și o cantitate aproape identică de asfalt. Trei proiecte aflate în derulate, cinci proiecte finalizate. Printre acestea se află și DJ 392 tronsonul Coroana – Albești, un sector de drum care nu a fost inclus niciodată într-un proiect de asfaltare și pe care se circulă, pentru prima dată, în condiții de siguranță și confort.


Continuăm programul de reabilitări și modernizări de drumuri, cu obiective clare şi investiţii pe care le vom duce la bun sfârşit. Avem în lucru următoarele sectoare: Mereni- Cobadin, Grădina – Hotar județ Tulcea, Albești – Coroana, proiecte ce se vor încheia în luna septembrie. Zilnic primim solicitări din partea cetățenilor pentru asfaltări, reparații, tăieri de arbori și alte acțiuni ce țin de activitatea societății. Ne străduim să le dăm curs tuturor. Avem în vedere reabilitarea unui sector de drum extrem de important, pentru care am primit nenumărate solicitări din partea localnicilor. Este vorba despre sectorul Pecineaga- Amzacea, a cărui documentație se află în prezent la stadiul de avizare. Sperăm să finalizăm în curând stadiile birocratice și să trecem la lucru!

În tot acest timp, am beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Constanța, iar pe această cale doresc să îi mulțumesc domnului Mihai Lupu, atât pentru încrederea acordată, cât și pentru interesul constant pe care domnia sa îl manifestă față de toate proiectele desfășurate și situațiile cu care ne confruntăm zilnic. Totodată, le mulțumesc consilierilor județeni care ne-au sprijinit în toată activitatea derulată și, nu în ultimul rând, colegilor mei angajati, pentru profesionalism si implicare! Vrem să muncim și avem tot suportul CJC pentru asta!” – a spus Răzvan Gabriel Zagon, directorul general al Societății „Drumuri Județene Constanța”.

Activitatea Societatății „Drumuri Județene Constanța” SA este una complexă. În aceste trei luni de activitate, reprezentanții societății au venit în sprijinul mai multor comunități locale, prin modernizarea și asfaltarea unor sectoare de drumuri intravilane, respectiv din localitățile Săcele, Independența, Pantelimon și Ghindărești. 


Pentru prima dată au fost instalate indicatoare turistice pe drumurile județene pentru a crește vizibilitatea ansamblurilor culturale, ecleziastice, arheologice, a rezervațiilor din județul nostru. În paralel se desfășoară acțiuni de toaletare a copacilor bătrâni și bolnavi, lucrări de estetică rutieră (cosire vegetație, rectificare coroane arbori, tăiere lăstăriș). 

Nu în ultimul rând, se fac demersuri în ceeea ce privește achiziționarea unor mijloace de lucru performante, având în vedere că au fost casate 66 astfel de mijloace: echipamente, utilaje, mașini cu o greutate totală de aproape 200.000 kg. 11 dintre acestea erau din anul 1966, iar 52 dintre ele erau dinainte de anul 2000, s-a mai declarat în cadrul evenimentului. 



Amimtim că, consilierii judeţeni s-au reunit ieri, 31 august 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 22 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

 Proiectul cu numărul 186/25.08.2023 privind declanșarea procedurii de selecție a administratorilor societății Drumuri Județene Constanța S.A, a fost respins cu un număr de 14 voturi împotrivă.

Citește și:

Ședință CJC. Declanșarea selecției administratorilor societății Drumuri Județene Constanța SA a fost respinsă de consilierii județeni (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces între două firme de securitate și Drumuri Județene Constanța SA. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

27 Apr 2024 339

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 486

Cumpărări directe Constanța Drumuri Județene Constanța SA, contract pentru servicii sistem informatic integrat iConsalt (DOCUMENT)

02 Apr 2024 504

Cumpărări directe Constanța Vodafone Romania SA, servicii de telecomunicații pentru Drumuri Județene SA (DOCUMENT)

31 Mar 2024 562

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 1018

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 1089

Majorare de capital pentru Drumuri Județene Constanța SA, proiect dezbătut de consilierii locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 544

Cumpărări directe Constanța Drumuri Județene Constanța SA repară drumul pietruit DC19 Cerchezu-Măgura. Contract de aproape 180.000 de euro cu Primăria Cerchezu (DOCUMENT)

20 Mar 2024 656

Fostul director executiv tehnic al Drumuri Județene Constanța SA, la un pas să își reia funcția, dar să primească și daune morale! Decizia, atacată în apel (MOTIVARE)

19 Mar 2024 2112

Drumuri Județene Constanța SA caută firmă de unde să cumpere sare pentru material antiderapant

05 Mar 2024 509

Cumpărări directe Drumuri Județene Constanța SA va reloca utilajele de la TMB Tortoman la TMB Ovidiu. Contract de peste 10.00 lei, atribuit de CJC (DOCUMENT)

29 Feb 2024 834

Adrian Gâmbuțeanu, fost director al RAJDP Constanța, răspuns pozitiv de la Curtea de Apel! Avea de achitat aproape 2.000 de euro, taxă de timbru (MINUTA)

23 Feb 2024 727

RAJDP Constanța pierde definitiv unul dintre procesele intentate fostului director, Adrian Gâmbuțeanu. Regia cerea peste 5,34 milioane de euro! (MINUTA)

15 Feb 2024 652

Ce a decis instanța privitor la contestația deciziei de concediere a lui Poserba Lucian, fost angajat la Drumuri Județene Constanța SA (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1145

Licitații Constanța Drumuri Județene SA cumpără motorină de la Oscar Downstream. Iată pentru ce sumă (DOCUMENT)

05 Feb 2024 840