Actualitate

Stiri.tvr.ro Ambasadorul SUA Hans Klemm Nu există niciun motiv ca rachetele Patriot să crească tensiunile cu Rusia. Achizițiile sunt strict defensive (video)

Achiziția de rachete Patriot va oferi protecție în cazul atacurilor aeriene agresive nu doar pentru România, ci indirect va contribui și la apărarea țărilor vecine și a întregii Alianțe NATO, crede ambasadorul Statelor Unite Hans Klemm.


Întrebat de jurnalistul TVR Ramona Avramescu "dacă există vreun risc ca acest lucru să crească tensiunile cu Rusia", diplomatul american a spus că "nu există absolut niciun motiv ca acest lucru să se întâmple", întrucât capacitățile pe care România le achiziționeazã sunt "strict defensive".
 
Ambasadorul SUA Hans Klemm apreciază că achiziția rachetelor Patriot va avea un "impact profund" pentru securitatea României și pentru NATO.
 

"De fapt, acesta este cel mai performant sistem de armament defensiv. Va oferi protecție în cazul atacurilor aeriene agresive nu doar pentru România, ci indirect va contribui și la apărarea țărilor vecine și a întregii Alianțe NATO. Această măsură face parte din angajamentul României de a investi 2% din PIB pentru apărare, angajament pe care Statele Unite îl susțin cu tărie. Rachetele Patriot nu sunt singurele echipamente pe care România le va achiziționa ca urmare a acestui angajament de a aloca 2%, însă ele reprezintã o componentă vitală a deciziei României de a-și îmbunătăți apărarea", a declarat Hans Klemm, într-un interviu realizat în exclusivitate de jurnalistul Ramona Avramescu, la Daia, în județul Mureș, unde diplomatul a donat pentru restaurarea a trei biserici.

 
Întrebat dacă el crede "că există vreun risc ca acest lucru să crească tensiunile cu Rusia", ambasadorul SUA a răspuns: "Nu există absolut niciun motiv pentru ca acest lucru să se întâmple, capacitățile pe care România le achiziționeazã sunt strict defensive".
 
Hans Klemm a vorbit și despre viitorul de peste 20 de ani al parteneriatului strategic, pe care îl vede în "investiţii în securitatea României, a regiunii Mării Negre şi în cea transtlantică".
 

”La începutul acestui an, România prin Ministerul Apărării Naționale a început negocieri cu SUA privind achiziționarea de baterii de rachete Patriot și în acest proces SUA și alte agenții ale Guvernului SUA au trebuit să își dea acordul. Așadar, acum câteva săptămâni s/a anunțat că această potențială achiziție de către România este în interesul național al SUA, iar acum este în Congresul SUA care are de asemenea ocazia să analizeze potențiala achiziție a acestor capacități de către România” - a declarat ambasadorul SUA. 

 
Întrebat, pe viitor care crede că va fi impactul acestei achiziții pentru securitatea României și pentru NATO, ambasadorul Hans Klemm a declarat că acesta va fi profound.

”De fapt, acesta este cel mai performant sistem de armament defensiv. Va oferi protecție în cazul unor atacuri aeriene agresive nu doar pentru România, ci, indirect va contribui și la apărarea țărilor vecine și a întregii alianțe NATO. Această măsură face parte din angajamentul României de a investi 2% din PIB pentru apărare, angajament pe care SUA îl susține cu tărie. Rachetele Patriot nu sunt singurele echipamente pe care România le va achiziționa ca urmare a acestui angajament de a aloca 2%, însă ele reprezintă o componentă vitală a deciziei României de a/și îmbunătăți apărarea” - a declarat ambasadorul SUA. 


La întrebarea ”Credeți că există vreun risc ca acest lucru să crească tensiunile cu Rusia, având în vedere experiența cu Deveselu”, ambasadorul SUA a declarat:

”Nu există absolut niciun motiv pentru ca acest lucru să se întâmple, capacitățile pe care România le achiziționează sunt strict defensive” 
 

Articol preluat de pe stiri.tvr.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm

11 Mar 2019 448

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

07 Feb 2019 451

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârșit și un susținător al Parteneriatului Strategic SUA-România

18 Nov 2018 583

Episcopul Tulcii, față în față cu Ambasadorul SUA în România

03 Nov 2018 1009

Tulcea. Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană "Panait Cerna"

30 Oct 2018 623

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va face o donație de carte Bibliotecii Județene din Tulcea

26 Oct 2018 704

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a primit, din partea Custodelui Coroanei Române, Margareta, decoraţia regală "Nihil Sine Deo"

21 Sep 2018 595

Ministrul Mihai Fifor, la ceremonia de comemorare a atentatelor de la 11 septembrie, la Deveselu

11 Sep 2018 571

Parteneriatul strategic, prioritate pe agenda înrevederii între Liviu Dragnea şi Hans Klemm

29 Aug 2018 352

Vicepremierul Paul Stănescu, discuţii în biroul lui Liviu Dragnea

29 Aug 2018 464

Navă militară franceză în Portul Constanţa. Cum se numeşte şi cine i-a anunţat sosirea. Cu ce ocazie vine bastimentul francez de comandă

11 Jul 2018 1778

Discursul ambasadorului SUA Hans Klemm la aniversarea Zilei Independenţei 2018. Despre ce mari oameni ai României a amintit (text integral)

30 Jun 2018 1296

BSDA 2018. Hans Klemm - "Acesta este singurul târg internaţional din România care are certificare din partea Departamentului Comerţului SUA"

16 May 2018 1077

Ministrul Ioana Bran, la meciul de baseball de la Constanța "Ne bucurăm de această zi şi de schimbul cultural dintre România şi SUA" (galerie foto)

12 May 2018 1127

Imagini de la evenimentGică Hagi, aplaudat de jucătorii celor două formații când a aruncat prima minge la meciul de baseball România - SUA. Ce i-a spus primarul Decebal Făgădău (galerie foto+video)

12 May 2018 2459