Structura de conducere a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Cum sunt numiți administratorii și managerul instituției

  • Managerul instituției, Stela Halichidis, are contractul de mandat încheiat direct cu primăria, semnat de către primar
  • Consiliul de administrație poate doar să propună demiterea managerului, însă decizia finală o ia primarul
  • Consiliul de administrație este format din 5-8 membri, numiți de diverse instituții, după cum se precizează în material

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se află în subordinea Primăriei Constanța. Potrivit prevederilor art.187 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, în cadrul spitalului public funcționează un Consiliu de Administrație format din 5-8 membri, care are rolul de a dezbate principalele probleme de strategie, de organizare și funcționare a spitalului.
 
Consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța se constituie din 5 membri, desemnați după cum urmează:
a) un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Constanța;
b) 2 reprezentanți numiți de Consiliul local Constanța, din care unul să fie economist;
c) un reprezentant numit de primar;
d) un reprezentant al universității sau facultății de medicină;
e) un reprezentant al structurii teritoriale a Colegiului Medicilor din Romania, cu statut de invitat;
f) un reprezentant al structurii teritoriale a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, cu statut de invitat.
 
Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța participă la ședințele consiliului de administrație fără drept de vot.
Reprezentantul nominalizat de sindicatul legal constituit în unitate, afiliat federațiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară, participă ca invitat permanent la ședințele consiliului de administrație.
 
Membrii consiliului de administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța se numesc prin act administrativ de către instituțiile menționate anterior. Instituțiile menționate anterior sunt obligate să își numească și membrii supleanți în consiliul de administrație.
 

De precizat este că din februarie 2021, Adriana Câmpeanu a fost numită președintele Consiliului de Administrație  al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Membrii CA-ului sunt următorii: Oana Șoacăte, reprezentant al CLM, Elena Mocanu, reprezentant al DSP Constanța, Anca Mihaela Rădulescu, reprezentant al primarului, Loredana Hanzu-Pazare, reprezantant al Facultății de Medicină Constanța, Alina Mihaela Stăniguț, reprezentant al Facultății de Medicină Constanța,  Elena Dumea, reprezentant al Colegiului Medicilor Constanța, Liviu Merdinian, membru supleant, Luiza Anca Căruceru, reprezntant supleant al DSP Constanța în CA și Florentina Lascu, invitat în CA.
 
Managerul, pe de altă parte, este numită direct de către instituția Primarului, fiind încheiat un contract de management. Primăria analizează auditul managerului, este notat și se decide dacă este oportună sau nu prelungirea mandatului.

 
Managerul spitalului în cauză este Stela Halichidis. Director medical este Claudia-Simona Cambrea și director financiar-contabil este Nina Popa.
 
Consiliul de Administrație poate propune demiterea managerului, însă actul nu poate fi încheiat decât în momentul în care primarul semnează încetarea contractului de mandat.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, despre solicitarea de demisie a Mirabelei Călin (VIDEO)

12 May 2022 737

DSP va realiza un raport în urma inspecției de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru redeschiderea parțială

12 May 2022 652

O companie fără angajați va realiza serviciul de actualizare audit energetic pentru imobilul Spitalului de Boli Infecțioase?! (DOCUMENT)

10 May 2022 1962

Ce societate va furniza medicamente HIV pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Ce valoare are contractual (DOCUMENT)

07 May 2022 1966

Se administrează proba cu înscrisuri, în procesul dr. Halichidis, din Constanța

30 Apr 2022 756

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul fostului manager. Dosarul, deschis azi, la Tribunal

29 Apr 2022 721

Spitalul de Boli Infecțioase trebuie să refacă dosarul pentru obținerea autorizației pentru securitate la incendiu

13 Apr 2022 617

Centru de evaluare COVID 19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Când se deschide și ce program de funcționare va avea

12 Apr 2022 760

Senatorul Remus Negoi (USR) îi cere ministrului Rafila să explice cum se implică în redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase

11 Apr 2022 1968

Claudia Cambrea și-a depus astăzi dosarul pentru concursul de manager al SCBI. Este singurul candidat

08 Apr 2022 606

Oficial de la Primăria Constanța! Astăzi expiră detaşările cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

07 Apr 2022 1092

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul deschis de medicul Halichidis!

02 Apr 2022 851

ZIUA LIVE. Detașările expiră pe 7 aprilie. Silviu Coșa, prefect - „Nici un cadru medical din Spitalul de Boli Infecțioase, nu trebuie să plece acasă”

30 Mar 2022 1215

ZIUA LIVE. Județul Constanța are un real potențial în energie și turism. Cum valorificăm aceste resurse?

28 Mar 2022 817

Vergil Chițac, despre SCBI „Cum l-am putut eu minți pe ministrul Rafila când am aflat despre pretinsa situație a clădirii în același timp cu domnia sa!?”

27 Mar 2022 1258