Strutinsky vs Strutinsky? New Open Sector SA, în instanță cu Conpress Holding SRL

Pe data de 24 februarie, pe rolul Judecătoriei Constanța a fost înregistrat dosarul nr. 4976/212/2017, Secția Civilă, materia - litigii cu profesioniștii, obiectul - cerere în anulare (OUG 119/2007), stadiul procesual - fond. Reclamant în dosar este societatea New Open Sector SA, iar pârât - Conpress Holding SRL.
 
Precizăm că OUG 119 din 2007 se referă la măsurile pentru combaterea întârzierii executării obligațiilor de plată rezultate din contracte între profesioniști. „Probabil că sunt multe judecăți pe la Judecătoria Constanța și în țară. Nu sunt birou de informații, nu pot ști despre toate. Nu văd de ce mă întrebați pe mine“, a precizat, printr-un SMS, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, Gabriel Sorin Strutinsky.

New Open Sector SA, în datele Registrului Comerțului

Înmatriculată în anul 2010, firma are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 2.500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 250 de acțiuni. Asociați în firmă sunt Mandonina Trading Limited, cu sediul în Cipru, Aristarchou, Nicosia, cu 98,4% din capitalul social, și Gheorghe Theodor Stoica, născut pe 6.01.1972, în Craiova, Dolj, cu 1,6% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, este Christou Rosina, născută pe 10.09.1966, în Brisbane, Australia. New Open Sector a construit, pe terenuri retrocedate prin dispoziția fostului primar, Radu Mazăre, sau cumpărate de la Primăria condusă de acesta, Lake View.
 
New Open Sector are legătură cu Sorin Strutinsky, așa cum reiese din rechizitoriul întocmit de DNA.
 
Amintim că, în februarie 2015, Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Sorin Strutinsky, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și de instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Conform DNA, „în perioada 2009 - 2013, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins și a primit sume de bani de la reprezentantul unei societăți comerciale care avea contracte de executare lucrări cu Direcția Apelor Dobrogea - Litoral, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța“. Potrivit rechizitoriului întocmit în această cauză, în perioada 2013 - 2014, Strutinsky i-ar fi determinat pe reprezentanții societăților comerciale să efectueze, în mod repetat, operațiuni comerciale cu caracter fictiv, prin care ar fi transferat bani din patrimoniul firmei denunțătorului suma de 159.588 de lei în patrimoniul SC New Open Sector SA (cea mai mare sumă dintre toate societățile menționate).

Conpress Holding SRL, în datele Registrului Comerțului 

Societatea Conpress Holding SRL a fost înmatriculată în anul 1994 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părți sociale. Firma este deținută de Sorin Gabriel Strutinsky, născut pe 28.10.1967, în Botoșani, cu 24% din capitalul social, Sanda Ciocoiu, născută pe 13.07.1959, în Luncavița, Tulcea, cu 48% din capitalul social, și Mihail Gheorghe Cârciog, cu 28% din capitalul social. Administratorul societății, care desfășoară activități de protecție și gardă, este Sanda Ciocoiu.
 
Conform Ordonanței din data de 7.04.2015 emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, formulată în dosarul 964/P/2014, și proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 și din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de Gabriel Sorin Strutinsky. De asemenea, conform Ordonanței și anexelor din data de 19.02.2015, emise de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA - Structura centrală, formulate în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului asupra părților sociale deținute de Gabriel Sorin Strutinsky.
 
Conpress Holding și-a adjudecat, de-a rândul anilor, de la autoritățile publice locale contracte privind serviciile de pază și protecție a sediilor și a obiectivelor de interes local.

Citește și:

Suită de modificări în firmele din dosarul lui Sorin Strutinsky. CDS Project SRL își schimbă denumirea. Dar năravul?

Offshore-ul prin care s-a construit centrul Lake View Mandonina Trading Limited a „plămădit“ o altă firmă în clădirea Soti Cable

Judecătoria Constanța a respins cererea formulată împotriva firmei New Open Sector

Firma din dosarul lui Sorin Strutinsky New Open Sector SA, în instanță pentru neplata unei datorii către o companie din Bulgaria

Rechizitoriu Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Bunurile Constanței, „păzite“ de Conpress Holding SRL Vas de peste 2.000 de ani din Parcul Arheologic, distrus! Cine răspunde? (galerie foto+document)

Sanda Ciocoiu, acționar în Conpress Holding SRL, a decis schimbările! Administrator nou la Conpress Security SRL

Firme cunoscute, controlate de Strutinsky sau Comănescu, printre contribuabilii mijlocii din Constanța cu datorii la ANAF

Pe bani mulți și publici Conpress Holding SRL va păzi, timp de un an, sediile RAEDPP Constanța (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1083

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4700

Firme cu acțiuni la purtător din județul Constanța Azi, Comat, Condemar, DEP Consulting Management, Euroconstruct Consulting, New Home Construct, New Open Sector (episodul IV)

20 Jul 2017 4924

Cinci terenuri extravilane din Ovidiu ale New Open Sector SRL, scoase la licitaţie de Fisc. Legăturile firmei cu Strutinsky

04 Jul 2017 4178

Suită de modificări în firmele din dosarul lui Sorin Strutinsky. CDS Project SRL îşi schimbă denumirea. Dar năravul?

16 Dec 2015 4828

Offshore-ul prin care s-a construit centrul Lake View Mandonina Trading Limited a „plămădit“ o altă firmă în clădirea Soti Cable

15 Dec 2015 2735

UPDATE 2 Dorin Lazia, presupusul denunţător al lui Sorin Strutinsky, audiat la Tribunalul Constanţa

13 Nov 2015 2716

Judecătoria Constanţa a respins cererea formulată împotriva firmei New Open Sector

06 Nov 2015 1918

O firmă din dosarul lui Sorin Strutinsky se judecă pentru o datorie

02 Nov 2015 1930

Firma din dosarul lui Sorin Strutinsky New Open Sector SA, în instanţă pentru neplata unei datorii către o companie din Bulgaria

24 Jul 2015 4473

Retrocedări, vânzări şi întrebări Banca Transilvania şi Lake View-ul afacerilor lui Strutinsky

19 Mar 2015 6660