Studentă a Universității Ovidius, premiată în cadrul concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de MAE

foto: MAE
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu i-a primit joi, 11 mai 2023, pe câștigătorii celei de-a II-a și a III-a ediții a concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Arhivele Diplomatice.

Șeful diplomației române Bogdan Aurescu a înmânat diplomele de „Tânăr ambasador al României”: lui Andrei-Dumitru Olteanu, doctorand în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, câștigătorul ediției a II-a a concursului, organizată în anul 2021, cu tema „România și UNESCO, arc peste timp”, Laviniei-Georgiana Marcu, studentă la istorie în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și Antoniei-Laura Pup, studentă la istorie în cadrul Universității de Vest din Timișoara, câștigătoare ale ediției a III-a, care a avut loc în anul 2022, cu tema „160 de ani de diplomaţie română modernă în viziunea tinerilor de astăzi”. 

Ministrul Bogdan Aurescu i-a felicitat pe câștigătorii edițiilor concursului pentru performanța lor și a anunțat crearea unui comitet onorific al concursului, în care i-a invitat pe câștigătorii acestor prime ediții să facă parte. De asemenea, i-a invitat pe câștigători să formuleze propuneri și să avanseze idei pentru concursul de anul acesta și pentru promovarea acestei competiții în rândul tinerilor interesați de politică externă și relații internaționale., transmite MAE prin intermediul unui comunicat oficial. 

În acest context, șeful diplomației române a anunțat că cea de-a patra ediție a concursului „Tineri ambasadori ai României” va fi lansată în perioada imediat următoare.

Potrivit sursei citate, Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că proiectul „Tineri ambasadori ai României” se înscrie în cadrul efortului Ministerului Afacerilor Externe de valorificare a potențialului tinerei generații și susținere a rolului acesteia la dezvoltarea societății.

Cei trei tineri au mulțumit pentru vizita la sediul MAE și înmânarea diplomei de câștigător de către ministrul afacerilor externe, evocând semnificația câștigării acestui concurs pe plan profesional și personal. 

De asemenea, au împărtășit experiența interesantă ca participanți la concurs și au asigurat că vor contribui la promovarea în rândul colegilor lor a activităților MAE, proiectele propuse de Ministerul Afacerilor Externe fiind urmărite cu deosebit interes de tinerii care sunt atrași atât de teme de actualitate din relațiile internaționale și politica externă a României, cât și de cât mai buna cunoaștere a istoriei diplomației române și a patrimoniului Arhivelor Diplomatice.


 
Despre Concursul „Tineri ambasadori ai României” 

Concursul „Tineri ambasadori ai României” se adresează studenților și masteranzilor, iar probele au constat în elaborarea unei lucrări scrise (eseu) și un interviu,  în cursul căruia candidații susțin discursuri din postura ipotetică de ambasador al României și răspund întrebărilor juriului.
Concursul a devenit deja un eveniment de tradiție al MAE, dobândind o popularitate în creștere în rândul tinerilor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 491

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 415

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 476

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 616

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 586

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 408

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 548

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 531

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 345

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa” lui Andrzej Pastwa, de la Universitatea de stat Silezia, din Polonia

11 Apr 2024 601

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 714

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 690

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 634

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 466

Studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, în practică în școlile din Constanța. Despre ce le vor vorbi elevilor

02 Apr 2024 549