Studentă a Universității Ovidius, premiată în cadrul concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de MAE

foto: MAE
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu i-a primit joi, 11 mai 2023, pe câștigătorii celei de-a II-a și a III-a ediții a concursului „Tineri ambasadori ai României”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Arhivele Diplomatice.

Șeful diplomației române Bogdan Aurescu a înmânat diplomele de „Tânăr ambasador al României”: lui Andrei-Dumitru Olteanu, doctorand în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, câștigătorul ediției a II-a a concursului, organizată în anul 2021, cu tema „România și UNESCO, arc peste timp”, Laviniei-Georgiana Marcu, studentă la istorie în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și Antoniei-Laura Pup, studentă la istorie în cadrul Universității de Vest din Timișoara, câștigătoare ale ediției a III-a, care a avut loc în anul 2022, cu tema „160 de ani de diplomaţie română modernă în viziunea tinerilor de astăzi”. 

Ministrul Bogdan Aurescu i-a felicitat pe câștigătorii edițiilor concursului pentru performanța lor și a anunțat crearea unui comitet onorific al concursului, în care i-a invitat pe câștigătorii acestor prime ediții să facă parte. De asemenea, i-a invitat pe câștigători să formuleze propuneri și să avanseze idei pentru concursul de anul acesta și pentru promovarea acestei competiții în rândul tinerilor interesați de politică externă și relații internaționale., transmite MAE prin intermediul unui comunicat oficial. 

În acest context, șeful diplomației române a anunțat că cea de-a patra ediție a concursului „Tineri ambasadori ai României” va fi lansată în perioada imediat următoare.

Potrivit sursei citate, Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că proiectul „Tineri ambasadori ai României” se înscrie în cadrul efortului Ministerului Afacerilor Externe de valorificare a potențialului tinerei generații și susținere a rolului acesteia la dezvoltarea societății.

Cei trei tineri au mulțumit pentru vizita la sediul MAE și înmânarea diplomei de câștigător de către ministrul afacerilor externe, evocând semnificația câștigării acestui concurs pe plan profesional și personal. 

De asemenea, au împărtășit experiența interesantă ca participanți la concurs și au asigurat că vor contribui la promovarea în rândul colegilor lor a activităților MAE, proiectele propuse de Ministerul Afacerilor Externe fiind urmărite cu deosebit interes de tinerii care sunt atrași atât de teme de actualitate din relațiile internaționale și politica externă a României, cât și de cât mai buna cunoaștere a istoriei diplomației române și a patrimoniului Arhivelor Diplomatice.


 
Despre Concursul „Tineri ambasadori ai României” 

Concursul „Tineri ambasadori ai României” se adresează studenților și masteranzilor, iar probele au constat în elaborarea unei lucrări scrise (eseu) și un interviu,  în cursul căruia candidații susțin discursuri din postura ipotetică de ambasador al României și răspund întrebărilor juriului.
Concursul a devenit deja un eveniment de tradiție al MAE, dobândind o popularitate în creștere în rândul tinerilor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei posturi vacante scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanța

22 Sep 2023 681

Universitatea Ovidius din Constanța, la un eveniment sportiv desfășurat în Italia, la Sulmona

21 Sep 2023 404

Universitatea Ovidius din Constanța Conferință internațională despre tendințele inovatoare în predarea limbajelor de specialitate în contextul actual

21 Sep 2023 420

Festivitate de deschidere a anului universitar 2023-2024 la Universitatea Ovidius Constanța

21 Sep 2023 574

LIVE TEXT „Știința pentru o societate sănătoasă“ Începe Conferința Științifică Națională de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România! (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 504

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat definitiv

21 Sep 2023 1481

Conferința Științifică Națională de Toamnă AOSR, în Campusul Universității ”Ovidius” din Constanța (DOCUMENT)

20 Sep 2023 447

Doliu printre polițiștii locali din Constanța! Primăria Constanța aduce un profund omagiu regretatului Marga Marius

20 Sep 2023 1049

Afaceristul Liviu Mănăilă va asigura paza la Universitatea „Ovidius“ din Constanța! (DOCUMENT)

19 Sep 2023 482

Studenți ai Universității Ovidius din Constanța generează soluții practice la Școala de vară de inovare și antreprenoriat – OIESS

18 Sep 2023 537

Știri Constanța Cea de-a VI-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”, la Universitatea Ovidius din Constanța

14 Sep 2023 463

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința de încheiere a proiectului româno-norvegian de antreprenoriat sustenabil - SUSTENT

06 Sep 2023 496

Cea de-a doua ediție a Școlii de vară - Ovidius Summer Law School 2023, la Universitatea Ovidius din Constanța

06 Sep 2023 464

Universitatea Ovidius Constanța a primit o nouă autorizație de construire pentru vitorul cămin studențesc

05 Sep 2023 714

Învățământ Constanța Workshop-ul „Metode digitale de predare, testare și evaluare în matematică”, la Universitatea Ovidius din Constanța

05 Sep 2023 498