Subcomisarii Dinulescu si Carapcea, audiati in procesul lui Blenis (galerie foto)

criminal_Shyti_Blenis.jpg„Mi-am făcut datoria cu profesionalism", a declarat ofiţerul Lucian Dinulescu

Cetăţenii prezenţi ieri în sala de judecată a Curţii de Apel Constanţa au avut parte de un spectacol de zile mari. Judecătorii i-au audiat, la cererea apărării, pe doi dintre poliţiştii care au efectuat cercetările în cazul triplului asasinat de la Mangalia, din urmă cu peste patru ani.

Programat pentru ora 10.00, procesul în care Shyti Blenis şi Ştefan Niculescu au fost condamnaţi, în primă instanţă, la detenţie pe viaţă s-a judecat abia în jurul orei 12.15. Ameninţaţi cu amendă la termenul anterior pentru neprezentare, subcomisarii Lucian Dinulescu şi Adrian Carapcea au venit la instanţă încă de la primele ore ale dimineţii. În cele din urmă, după ora 12.00, cauza a fost apelată, iar Ştefan Niculescu şi Shyti Blenis au fost aduşi în boxa arestaţilor. Aşezaţi în colţurile opuse ale boxei, Niculescu şi Blenis au asistat la audierea martorilor. Foarte interesant, cu timpul, relaţiile dintre cei doi s-au răcit considerabil, astfel că, în ultima vreme, la toate înfăţişările, Niculescu îl tratează cu spatele pe fostul său prieten. Pe parcursul audierii martorilor, singurul care a pus întrebări şi, în opinia asistenţei, aproape că a hărţuit martorii, a fost reprezentantul legal al albanezului Blenis. În acest sens, acesta a întrebat-o, la un moment dat, pe fosta prietenă a lui Blenis de ce nu a fost şi ea trimisă în judecată pentru o parte din faptele ce i se impută clientului său. Următorul pe „lista neagră" a apărării a fost subcomisarul Lucian Dinulescu, care a declarat, de la bun început, că, potrivit legislaţiei în vigoare, are obligaţia de a păstra secretul profesional. Ulterior, poliţistul a respins argumentat fiecare acuzaţie adusă de avocatul apărării.

„Cu ce eraţi îmbrăcat?"

Printre cele mai interesante imputaţii se numără aceea potrivit căreia ofiţerul ar fi cenzurat listing-ul convorbirilor telefonice, acuzaţie pe care acesta a negat-o vehement şi a afirmat că toate actele au fost depuse la dosarul cauzei. Un moment de-a dreptul ilar a fost acela în care avocatul albanezului l-a chestionat pe poliţist cu privire la hainele cu care era îmbrăcat în momentul în care s-a efectuat percheziţia la apartamentul lui Shyti Blenis. „Aveam un pulover, blugi, o pereche de încălţăminte, un maiou şi chiloţi", a răspuns poliţistul detaliat. Ulterior, acesta a negat că i-ar fi plantat albanezului probe scoase de sub pulover, pentru a-l incrimina. „În momentul în care am descoperit folia cu cele două paşapoarte şi l-am întrebat pe Shyti Blenis despre ele, acesta a început să ţipe că eu le-am pus acolo, apoi s-a îndreptat spre balcon, cu intenţia de a se arunca de acolo. Ulterior, s-a liniştit", a declarat anchetatorul. „Mi-am făcut datoria cu profesionalism, iar numele suspectului, că era Blenis, Niculescu, Georgescu sau oricare, nu a avut nicio importanţă", a încheiat subcomisarul Dinulescu. Înainte de a se îndepărta de pupitrul martorilor, acesta a adăugat: „Vreau să declar sub jurământ că nu am aplicat lovituri asupra cadavrelor, aşa cum au susţinut Shyti Blenis şi avocatul său". Următorul martor audiat a fost subcomisarul Adrian Carapcea, care a infirmat, de asemenea, acuzaţiile aduse de avocatul apărării. Parcă ceva mai blând cu cel de-al doilea poliţist, reprezentantul legal al lui Blenis i-a imputat, totuşi, acestuia că ar fi ieşit la masă cu Ştefan Niculescu, fapt pe care poliţistul l-a negat categoric. Cu aceeaşi vehemenţă susţinută de argumente, ofiţerul a negat şi restul acuzaţiilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1256

Primăria Tuzla Chestionare pentru populație. Ce dorește să afle autoritatea publică locală

27 Dec 2022 1613

Sondaj de opinie Fanii cred în victoria Farului Constanța în fața timișorenilor, în meciul din această seara

14 Sep 2020 1641

„Am fost şi eu surprins când i-am văzut“ „Monştrii“ de la FC Porto, prea puternici pentru handbaliştii de la HC Dobrogea Sud (galerie foto)

18 Feb 2019 2298

Sondaj de opinie Majoritatea participanţilor sunt de acord cu amendarea persoanelor care nu ţin cont de indicaţiile salvamarilor

13 Aug 2018 1367

Ce vrea să spună Liviu Dragnea când se referă la ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi contractele câştigate de o companie americană de la MApN

26 Mar 2018 1703

Deputatul Gheorghe, social-democrat ilegitim?! 70% tineri şi femei pe listele PSD Constanţa la parlamentare

26 Aug 2016 3461

Mircea Băsescu, audiat de procurorii DNA

03 Jun 2016 2380

Soţia lui Condrea a fost chemată la Parchet pentru a fi audiată

30 May 2016 2219

Șeful CJC a refuzat să fie audiat la Sanatoriul Techirghiol

15 Apr 2016 1679

Ce a răspuns Horia Tecău la întrebarea „Când vei deveni tată?"

24 Nov 2015 1765

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îl acuză pe Victor Ponta de tulburări disociative

21 Apr 2015 1456

Radu Mazăre "Nu sufăr să fac parte din vreun partid!"

03 Feb 2015 1804