„Sunt fumător. Respect nefumătorii. Vreau să fiu respectat“ Constănţenii susţin masiv petiţia împotriva legii antifumat


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Miclea Ioan Teodor

23 Mar, 2016 22:51

Nu va obliga nimeni sa intrati in barurile unde se fumeaza daca esti nefumator ,mergi la cofetarie sa-ti bei cafeaua ,nici Ceausescu nu a avut curajul sa faca asa ceva!

alina

22 Mar, 2016 12:49

Un articol mai cretin ca asta eu nu am mai titit de mult. 1:legea nu separa oameni ba din contra ii uneste...Acum poate si Maricica sa ias intr-un restaurant cu prietenii ei fumatori pt ca nu se mai fumeaza inauntru. Legea nu separa fumatorii de nefumatari ci doar va trimita sa va desfasurati viciul in afara incintei 2:Daca tigarile sunt legale in inseamna ca ai dreptul sa-ti bati joc de sanatatea mea 3:Nu va obliga nimeni sa iesiti iarna la -5 grade afara sa fumati.Poti f bine sa te abtii 2-3 ore cat stai acolo.Nu a murit nimeni de la abstinenta. 4:si nefumatorul are dreptul sa mearga intr-un bar ca sa scape de stres...cu el ce facem? 5:Pur si simplu nu-i adevarat. In tarile in care s-a adoptat legislatie de acest gen (majoritatea tarilor UE) nu s-a constatat acest efect. 6:total fals...majoritatea au adoptat aceeasi lege 7:Corect nimeni nu-ti conditioneaza viata atata timp cat nu pui sanatatea celorlalti in pericol 8:cam multe pretentii...referendum pt atata lucru e o aberatie cat casa poporului de mare 9:mi-e greu sa cred ca medicul fumeaza in sala de operatie sau in cabinet.Din cate stiu eu clinicile si spitalele au locuri special amenajate pt fumat.Iar politistul la fel nu cred ca fumeaza in birou. 10:nu e problema nimanui ca nu-ti permiti un sistem de ventilatie in casa.Trebuia sa te gandesti la asta inainte sa te apusi de fumat.Fa o rata la banca sau mai ia-ti un job ca sa-ti permiti sistemul de ventilatie.Hai sa va suportam noi fumul sa fumam si noi pasiv pe langa voi pt ca nu va permiteti siteme de ventilatie.O tampenie la fel de mare.Din fericire exista balconul.

Bogdan Preda

22 Mar, 2016 06:48

Dar de discriminarea din trafic pe care am inceput sa o simtim din ce in ce mai mult nu zice nimeni ? Conduc o masina inscrisa pe societate si ca sa fumez trebuie sa trag pe dreapta si sa ies din masina in timp ce altii ce isi conduc masinile personale fumeaza linistiti la volan.

marius

21 Mar, 2016 21:37

deci sunt locati care aveau locuri special amenajate pt fumatori cu ventilatoare aer conditionat ce o fi ele separat incaperile de nefumatori era mai corect sa dea o lege sa separe fumatori de nefumatori cu incaperi diferite cu le au alte locati ventilate sau aerisite ,nu mi se pare corect sa scoti un om afara atata timp cat tigarile sunt legale

viorel melinte

21 Mar, 2016 19:47

Am vazut multe comentarii, majoritatea apartin celor care fumeaza.Sint stupefiat de cita prostie este, imi vine sa explodez. 1. Nimeni nu e de capul lui in tara asta. Toti avem prieteni sau rude, nu? A fuma este intr-adevar decizia fiecaruia, dar consecintele nu mai sint ale fiecaruia, si drumul pe care merge un fumator e unic, cancer si tuberculoza (si mai sint si altele). Fumatorule. pentru liberul tau arbitru pe care il proclami, tine seama de un lucru : atunci cind cazi, tragi si pe altii dupa tine, financiar si emotional. LA EI TE GINDESTI? Nu ca esti egoist, tu sa-ti faci liberul arbitru , lasa ca ceilalti platesc. Ca tu , oricum, nu poti plati costurile medicamentelor. Ai sa fii in spital, rudele si prietenii vor veni si se vor boci si vor acuza viata nedreapta, nu pe el ,care, cind i s-a zis sa nu fumeze, a fost foarte furios ca i se interzic drepturi. La fiecare 10 secunde moare unul din cauza tigarilor. Iar calvarul nu incepe cind el e sanatos si fumeaza, ci atunci cind cade. Pui rude si prieteni pe drum, scoti bani din buzunar pentru medicamente, impactul emotional e destul de puternic, chiar ireversibil. Atunci nu mai e liberul lui arbitru , care i se sparge in cap ca o pleasca, atunci vorbim deja de suferintele celorlalti, tiriti cu sau fara voia lor in LIBERUL LUI ARBITRU. Am vazut un reportaj la NATIONAL GEOGRAFIC WILD, se numea Sobolanul genial . Acolo am aflat ca un sobolan gindeste la fel ca oamenii, face si el scenarii posibile , si in plus , fata de multi dintre noi, nu isi strica sanatatea daca stie ca acel lucru il va distruge din interior. Desi ii urasc, le dau un LIKE MARE. Pentru prostia ta, doar tu esti responsabil , tu ar trebui sa platesti pentru ea pentru ca ai fost de acord cu ea si stiai de consecinte. Da, dar vezi , erai in campanie electorala cind erai sanatos. Iar cind cazi, abia atunci realizezi prostia ta, odata cu primele suferinte pe care le induri. Atunci iti vine sa-ti dai cu tesla, e deja prea tirziu, nota de plata e uriasa, n-o poti plati singur , atunci te uiti cu disperare la cel mai mic ajutor, iar noi , ceilalti, te ajutam , desi , chiar si asa , poate ca e tardiv. Dar noi , cei care te ajutam , iti aratam ca sintem oameni, ca ne gindim la tine ,nu cum te-ai gindit tu la noi, cind ti-ai arogat liberul arbitru, cind ai trecut de sfaturile noastre, doar ca sa te poti abera in voie, zicind orgolios , ..imi asum raspunderea.. .DA, DA , DA, CAMPANIE ELECTORALA.

Expat

21 Mar, 2016 01:33

Instead of running a useless petition - implementing solutions to buildings would be the best way to channel the frustration/energy. Was good when it lasted...now move forward as cigarettes will eventually be to expensive to buy for most.

Articole asemanatoare

Câte amenzi a generat Legea antifumat, de la începutul anului, la Constanţa

27 Feb 2017 2725

romanialibera.ro Cum se încalcă legea fumatului sub ochii îngăduitori ai autorităților

22 Jan 2017 3879

Noii parlamentari vor să schimbe legea antifumat

23 Dec 2016 3992

Legea anti-fumat rămâne neschimbată. S-au respins modificările propuse

04 Oct 2016 2610

Ministrul Vlad Voiculescu, despre "îmblânzirea" legii antifumat

26 Sep 2016 2872

Editorial Lupta pentru supravieţuire. Există viaţă după legea antifumat?

09 May 2016 3660

Răspuns neașteptat al unui preot! Despre fumat- „Închipuiți-vă dacă Biserica făcea proiectul ăsta de lege” (video)

30 Apr 2016 4174

Legea antifumat a generat o „ploaie” de amenzi

18 Apr 2016 2819

Baruri transformate în cluburi private. Este permis fumatul? Ce spun autorităţile din Constanţa

11 Apr 2016 19649

Editorial Toţi românii vor fi obligaţi să-şi declare cartelele prepay. De Sănătate sau de Educaţie când vă ocupaţi?

01 Apr 2016 2262

Legea antifumat se modifică Fumatul va fi permis în camere special amenajate

30 Mar 2016 3755

Un poliţist, filmat când fuma în maşina de serviciu (video)

29 Mar 2016 3060

Lege antifumat Au fost prinşi elevi cu ţigara în gură

28 Mar 2016 2480

Editorial „Numai asta ne mai lipsea!“ Nu mai are nimeni lege antifumat ca noi!

28 Mar 2016 2831

Un constănțean, amendat cu 100 de lei pentru că a fumat în loc nepermis

27 Mar 2016 2992