„Suntem ceea ce gândim” Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a susținut o conferință despre puterea gândului la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, a organizat în data de 15 februarie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, conferința „Suntem și devenim ceea ce gândim”, susținută de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan. 

Conferința a fost moderată de Florin Pârlea, președintele Fundației „Prietenii Muzeului de Istorie a României”. 
 
Întâlnirea cu reputatul prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a avut o importantă componentă educativă și se adresează în special tinerilor, scopul fiind acela de a-i face să conștientizeze puterea gândului, care stă la bază oricărei acțiuni. 
 
Potrivit organizatorilor, profesorul dr. Dumitru Constantin Dulcan are dublă specializare în neurologie și psihologie și două doctorate în medicină și științe medicale. Este autor a 11 volume de specialitate în domeniul neurologiei, a peste 275 de comunicate și lucrări științifice și a patru brevete de invenție în domeniul acupuncturii.
 
Printre cele mai cunoscute cărți ale sale se află „Inteligența materiei”, lucrare apărută în 1981 și cenzurată de autoritățile de atunci. Republicată după 1989 integral și cu adăugiri, lucrarea a fost distinsă în 1992  de Academia Română cu Premiul „Vasile Conta”. 

Intrarea la conferința „Suntem și devenim ceea ce gândim” este liberă, în limita locurilor disponibile.
 

„Având in vedere interesul acordat evenimentului din data de 15 februarie - conferința „Suntem și devenim ceea ce  gândim”, susținută de reputatul profesor Constantin Dulcan, vă informăm că pentru o bună organizare, accesul în sală se va face după primirea locului și rândului, în ordinea sosirii și în limita locurilor disponibile. Accesul în Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", se va face începând cu ora 17.30.
Nu se fac rezervări!“ - au mai precizat organizatorii.

 
Publicul s-a adunat în număr mare pentru a vedea conferința, formând o coadă imensă la intrarea în Centrul „Jean Constantin” și umplând sala, după cum se poate vedea și din imaginile de mai jos.




 

Printre spectatori s-a numărat și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.


 
Pe scenă au urcat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan și președintele Fundației „Prietenii Muzeului de Istorie a României”, Florin Pârlea.
 
Dumitru Constantin Dulcan a luat cuvântul:


 

„Niciodată nu am avut o asemenea audiență ca în această seară. Mă bucur imens că ați venit să mă vedeți. Asta înseamnă, având în vedere că nu sunt un om important, cu funcții, că acest popor are încă multă șansă. Ceea ce fac eu este să împărtășesc o experiență poamenilor despre cum să fie fericiți.”

 
A vorbit apoi Florin Pârlea:
 

„Mulțumim Consiliului Județean Constanța și președintelui Mihai Lupu pentru deschiderea pe care au avut-o pentru organizarea acestui eveniment.”

 
Conferința a fost succedată de un monolog al profesorului Dulcan.
 

„Universul ne transmite tuturor câte o scrisoare, prin care tot ceea ce reprezentăm noi este făcut. Avem nevoie doar de 26 de litere pentru acest lucru”, au fost câteva dintre vorbele rostite.

 
După încheierea discursului, profesorul a răspuns la o serie de întrebări.
 
La final, ÎPS Teodosie i-a spus și subliniat faptul că trebuie să existe o corelație între știință și credință.
 
Evenimentul a putut fi urmărit live pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului participă la conferința „Calea vindecării”, susținută de către prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan

04 Oct 2023 809

Constanța Profesorul Constantin Dulcan participă la evenimentul caritabil „Când facem BINE, ne facem BINE!“

02 Oct 2023 1448

LIVE VIDEO pe Facebook ZIUA de Constanța Conferința „Suntem și devenim ceea ce gândim”, susținută de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Feb 2023 4239

Profesorul Dulcan, la Constanța „Suntem prinși în marele val al purificării, al trecerii de la materialitate la spiritualitate“ (galerie foto)

03 Oct 2015 2193

Dumitru Constantin Dulcan vorbește în aceste momente de viziunea viitorului omenirii (galerie foto)

02 Oct 2015 2109

O posibilă viziune asupra viitorului omenirii Reputatul profesor Dumitru Constantin Dulcan, la Constanţa

01 Oct 2015 3202

Comunicat de presă Reputatul profesor DUMITRU CONSTANTIN DULCAN conferenţiază la Constanţa

30 Sep 2015 1856