Sute de agenţi de turism şi hotelieri din toata ţara pot beneficia de cursuri gratuite de ospitalitate, organizate de Centrul Europroject

Pe fondul lipsei acute de personal calificat în industria turismului şi a ospitalităţii din România şi a eşecului unor planuri de business din industrie, Asociaţia Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject, împreună cu jucători importanţi din industrie, implementează în perioada mai 2018 - mai 2019 proiectul Hospitality Management Academy, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Astfel, 600 de manageri din turism şi ospitalitate vor beneficia de formare profesională şi îndrumare de la antreprenori renumiţi din domeniu. Printre regiunile vizate se numără litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei, Defileul Dunării.
 
În cadrul proiectului, 500 de persoane vor fi formate în domeniul antreprenorial şi managerial, iar 100 de persoane vor fi formate în domeniul managementului resurselor umane. La acestea se adaugă 200 de IMM-uri, care vor fi susţinute printr-un program de mentorat.
 
Cursanţii înscrişi în proiect vor fi instruiţi de jucători importanţi din industrie, care vor oferi din experienţa lor: Dragoş Anastasiu - preşedinte Eurolines, Călin Ile - preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, GM IBIS Continental Hotels, Răzvan Pîrjol - preşedintele SKAL International Bucharest şi Bucharest Tourism Board, Răzvan Andrei Nacea - Seytour, managing director, business coach&trainer, Micuţ Constantin - Senior Associate, Trend Hospitality Micut Constantin - Senior Associate, Trend Hospitality.
 
„Fără o educaţie solidă nu vom putea să oferim servicii de calitate în turism. E important să ne transmitem know-how-ul, să strângem echipe, să înţelegem trendurile, să înţelegem ce înseamnă să punem clientul înaintea tuturor celorlalte preocupări ale noastre şi acest curs va contribui ca aceste lucruri să se întâmple“, a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines România.

În ce constă proiectul Hospitality Management Academy 

Hospitality Management Academy este primul proiect realizat cu finanţare europeană, care vine în sprijinul managerilor şi antreprenorilor din industria turismului din România prin facilitarea formării profesionale la cel mai înalt nivel. Timp de un an, mai exact în perioada august 2018 - mai 2019, în cadrul proiectului vor fi organizate cursuri pentru 600 de profesionişti din turismul românesc, care activează în zonele Sud-Vest, Centru şi Sud-Est.
 
Se vor asigura mentorat şi coaching pentru 200 de profesionişti din industrie, cursuri intensive pentru echipele de resurse umane din aceste regiuni, precum şi networking şi comunicare între principalii stakeholderi din turism activi în cele trei regiuni vizate.
 
Se poate înscrie în Bootcamp orice persoană cu studii superioare care face parte din structura managerială a unei agenţii de turism, hotel sau servicii conexe turismului din regiunile incluse în proiect şi care îşi doreşte să primească de la profesionişti din domeniu un update asupra industriei în care activează.
 
În proiect au fost incluse cele mai turistice regiuni din ţară: litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei, dar şi judeţe cu potenţial precum Alba Iulia, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Vrancea şi altele. Dincolo de cursuri şi formarea profesională, proiectul va aduce laolaltă cei mai importanţi stakeholderi pentru industria turismului din cele trei regiuni vizate: universităţi, autorităţi şi jucători privaţi, pentru a găsi cele mai bune formule de revigorare a forţei de muncă în turism şi ospitalitate.
 
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Date de contact: Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject, office@europroject.org.ro, +40 249 410 994.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment organizat de Centrul Europroject Provocările forţei de muncă în turism, dezbătute la Constanţa de jucătorii importanţi din domeniu

11 Oct 2018 2074

„START la CALIFICARE vopsitorilor din toată ţara”

13 Nov 2015 3622