Sute de constănțeni, amendați pentru necompletarea formularului digital de intrare în România. Valoarea amenzilor

  • Amendă de peste 1.000.000 lei pentru peste 500 de constănțeni care nu au completat formularul de intrare în țară
 
De pe 20 decembrie 2021, toți românii care călătoresc, au obligația de a completa un formular de localizare, așa cum se procedează deja de luni buni în UE. Formularul poate fi completat cu 24 de ore înainte de călătorie sau chiar cu 24 de ore după ce au trecut granița.
 
Totuși, sute de constănțeni au fost sancționați pentru lipsa acestora. Conform datelor furnizate de către DSP Constanța, vorbim de un număr de 542 de persoane amendate cu câte 2.000 de lei pentur necompletarea formularului, ceea ce înseamnă 1.084.000 lei.
 
Începând din 20 decembrie 2021, formularul digital de intrare în România poate fi completat electronic, accesând site-ul https://plf.gov.ro/.
 
Acesta trebuie completat de toți cetățenii care intră în țară, indiferent de mijlocul de transport și calea de intrare.
 
Formularul trebuie să conțină: numele și prenumele, date de identificare și de contact; țara, regiunea de unde călătorește în România, inclusive cele tranzitate; localitatea și adresa de destinație în România; mijlocul de transport cu care călătorește; data intrării în România și datele minorilor însoțitori dacă este cazul.
 
 
Cine completează Formularul digital de intrare în România?
 
Formularul se completează de către toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.
 

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?
 
 

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății.
 
Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.
 
Când completez formularul?
 
Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu trebuie tipărit.
 
Ce se întâmplă cu cetățenii care vor veni fără plf?
 
Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.
 
Cine verifică plf-ul în punctele de frontieră?
 
La intrarea în țară, după verificarea cărții de identitate/pașaportului, în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul.
 
Dacă sunt persoane din aceeași familie care călătoresc împreună, completează toți formularul?
 
În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.
 
Minorii completează formularul?
 
Pentru minorii care intră pe teritoriul României, obligația de a completa formularul revine părinților, tutorelui sau reprezentatului legal.
 
Ce date introduc în formular?
 
1.    CNP și celelalte date de călătorie pentru cetățenii care călătoresc cu carte de identitate românească.
 
2.    Datele din pașaport sau din cartea de identitate, pentru persoanele care nu călătoresc în baza cărții de identitate românești.
 
Informațiile referitoare la mijloacele de transport sunt cele de pe biletele de călătorie.
 
Trebuie să introduc toate țările prin care am trecut?
 
În formular se introduc datele despre țara în care am călătorit, dar și cele ale țărilor pe care le-am tranzitat în ultimele 14 zile. Declararea unor date false în Formularul digital de intrare în România intră sub incidența prevederile Codului Penal și se pedepsește conform legii.
 
Dacă am greșit, pot edita formularul?
 
Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați.
Toate formularele pe care le-ați completat la intrarea în țara noastră pot fi vizualizate în meniul „Listă formulare” din aplicație.
 
Ce se întâmplă cu formularele după completare?
 
Formularul ajută personalul medical să realizeze anchetele epidemiologice și să asigure măsurile sanitare în sprijinul populației.
 
Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.
 
Unde se stochează datele din formular?
 
Toate formularele se stochează în infrastructura de comunicații a statului român. Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.
 
Cine are acces la datele personale completate în formular?
 
Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.
 
STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în România.
 
Dacă nu am adresă de e-mail cum completez formularul?
 
Persoanele care nu dețin o adresă de e-mail se pot adresa aparținătorilor sau unor persoane apropiate de încredere, pentru a completa formularul cu datele personale.
 
 
PRECIZĂRI:
           
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

287.487 persoane au generat formulare digitale de intrare în România până în prezent
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ai nevoie de permis de conducere categoria B Concurs de angajare la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

08 Apr 2024 781

Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța caută informatician. Îți trebuie minim șase luni de vechime

28 Feb 2024 824

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs o unitate militară din Mangalia

19 Feb 2024 3020

Ce se întâmplă cu eliberarea antibioticelor? Informații noi de la Ministerul Sănătății!

22 Jan 2024 963

Locuri de muncă Constanța Liceul Teoretic „George Emil Palade” din Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

08 Nov 2023 943

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța angajează. Care sunt condițiile specifice de participare la concurs?

16 Oct 2023 1275

Constanța Ateliere de casting și actorie la Sunscreen Film & Arts Festival

16 Aug 2023 921

Coadă la AJOFM Constanța! Ucrainenii își caută locuri de muncă (VIDEO)

11 May 2023 2297

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, anunț important pentru constănțeni

29 Mar 2023 1146

Cum se completează, pas cu pas, formularele pentru obținerea sprijinului în valoare de 15.000 de lei prin „Programul de creștere a natalității” (VIDEO)

18 Feb 2023 1109

ANAF a publicat informații despre Declarația unică 2023. Cine trebuie să o completeze (DOCUMENT)

14 Jan 2023 1667

Primăria Tuzla Obligativitatea înscrierii în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate

19 Oct 2022 1613

„Tu decizi pentru Constanța” Câteva zile până când constănțenii pot înscrie proiecte. Criterii de validare

14 Sep 2022 1038

Cât este dispusă să plătească administrația județeană pentru servicii de telefonie mobilă și internet?

17 Aug 2022 2096

​Ministerul Dezvoltării a stabilit procedura de restituire a banilor pentru necompletarea formularului digital PLF de intrare în România (DOCUMENT)

17 Aug 2022 1197