Tabăra de inelare de la Grindul Chituc a Asociației Milvus, susţinută de Rompetrol

KMG International, prin Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream, a susținut cea de-a cincea ediție a taberei de inelare de la Grindul Chituc, proiect dezvoltat în zona protejată a Deltei Dunării, între iulie și noiembrie, destinat monitorizării, cercetării și protejării păsărilor migratoare ce traversează România.
 

“Protecția mediului reprezintă unul dintre obiectivele de dezvoltarea durabilă pe care ne-am angajat să le susținem prin proiectele noastre. Operăm cea mai modernă rafinărie din România la malul Mării Negre, în vecinătatea Lacului Siutghiol și a Deltei Dunării, iar grija noastră pentru mediu este exprimată nu doar prin investiții tehnologice menite să reducă emisiile și consumul de apă pe platforma Petromidia, ci și prin inițiative pentru comunitate, ca cea dezvoltată prin parteneriatul cu Asociația Milvus”- Alexey Golovin – Vicepreședinte al Grupului KMG International.

 
Tabăra de inelare are ca scop studierea dinamicii de migrație a păsărilor care traversează România; pe durata lunilor de activitate din 2018, au fost inelate 10.292 exemplare aparținând unui număr de 66 de specii (1286 exemplare inelate în medie pe săptămână). Printre speciile cu cele mai multe exemplare inelate se numără lăcarul mic (2441 exemplare), lăcarul cafeniu (1969 exemplare) și lăcarul de stuf (1954 exemplare).
 

„Sprijinul Rompetrol ne permite să monitorizam fluctuațiile populațiilor de păsări într-un mediu aflat în continuă schimbare. Tabăra noastră este una dintre puținele tabere de inelare de pe ruta de migrație est-europeană, așadar implicarea noastră este importantă.  Prin inelarea diferitelor specii de păsări, am contribuit semnificativ la creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra importanței monitorizării regulate a păsărilor care traversează România în perioada migrației. Aceasta este baza protecției păsărilor și a conservării habitatului.” Attila Marton, Asociația Grupul Milvus.

 
Inelarea păsărilor este cea mai veche și cea mai răspândită metodă de studiu a păsărilor migratoare. Dezvoltată la începutul anilor 1900, metoda permite studierea efectivelor anumitor specii, a raportului sexelor și vârstei în migrației, dar și pentru obținerea datelor demografice relevante.
 
Parte din componenta educațională a acestui proiect, Rompetrol a organizat de asemenea o tabără de birdwatching la Vadu pentru copiii pasionați de natură. Grupul a luat parte la o serie de activități dezvoltate de personalul specializat a celor de la Grupul Milvus, inclusiv inelarea și observarea speciilor de păsări prezente la Vadu.
 
Despre KMG International
 
KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în același timp un cetățean corporativ responsabil. Prin programul Grupului „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecție a mediului și  sănătății în întreaga țară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menționăm sprijinul SMURD, Gala Societății Civile, Festivalul și Concursul Internațional George Enescu.

Deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfășoară operațiuni semnificative în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading și servicii industriale pe 12 piețe principale. În România, Grupul deține rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploiești – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar și o rețea de distribuție a carburanților cu peste 740 puncte de vânzare, 230 stații GPL, 9.000 de stații de butelii și 3 stații de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuțiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 15 miliarde de dolari în perioada 2007-2017.
 

Despre Asociația Milvus
 
Asociația Milvus a fost înființată în 1991 ca organizație non-profit, dedicată protecției păsărilor și a naturii, activând în domeniul conservării, educației, cercetării şi consultanței. În prezent, în jur de 250 de ornitologi profesioniști și voluntari se ocupă de proiecte asociației.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 524

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 503

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1635

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1501

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 681

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 593

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 784

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 722

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 871

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 711

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 665

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3727

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, Lazu și Agigea, fără apă la robinete

11 Feb 2024 754

Atenție, se oprește apa în localitățile Eforie Nord, Lazu și Agigea!

09 Feb 2024 717

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4319