Tăierile au fost sistate ieri de Garda de Mediu Primăria Constanța anunță plantări de arbori pe bulevardul Ferdinand din Constanța! (FOTO)


Se plantează pe bulevardul Ferdinand din Constanța!

După ce zilele trecute echipele municipalității au tăiat mai mulți arbori care prezentau un pericol iminent de prăbușire, astăzi au fost plantați 10 tei tineri în locul acestora.

Plantarea va continua și în zilele următoare, până când vor fi înlocuite toate exemplarele tăiate., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Decizia de înlocuire a acestor copaci care prezentau risc crescut de prăbușire a fost luată pentru a evita accidentele generate de căderea arborilor.

Reamintim că luna trecută, la ultimul cod portocaliu de vânt puternic, au căzut 6 copaci care au produs pagube materiale mașinilor parcate., mai transmite sursa citată. 

Contactată telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu din Constanța a precizat că tăierea de arbori de ieri nu s-a elucidat încă. 

Îi așteptăm la sediul Gărzii cu documentele justificative pentru tăierile de ieri., a precizat Steluța Popescu. 


Iată cum arata situația ieri, 22 martie 

Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu din Constanța a cerut administratorului public al municipiului Constanța să sisteze de urgență tăierile de copaci de la bulevardul Ferdinand.

„A fost o echipă acolo mai devreme și se taie tei. Am vb cu administratorul public, Felicia Ovanesian să sisteze tăierile până ne lămurim privind legalitatea acestora și să ne prezinte documente în acest sens. Mâine reluăm discuțiile și verificările", a precizat Steluța Popescu.


Încă de dimineață, dispozitivele de tăiat crengi au poluat fonic centrul orașului.

Echipele de la societatea Sport Turism SRL, firma care se ocupă de toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din municipiu, intrat în acțiune pe bulevardul Ferdinand din Constanța.

În doar câteva ore, copacii au fost „toaletați". Din ordinul cui, nu se știe. 


Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu susține că 11 copaci sănătoși au fost tăiați, până acum, pe bulevardul din centrul orașului.

„Mai urmează și alții. Au fost insemnați deja. Răspunsul neoficial al unui angajat al firmei Sport Turism a fost că : “Îi tăiem pentru că rădăcinile le-au fost afectate de cei care reabilitează bulevardul și deveniseră un pericol", a scris Cocargeanu pe pagina sa de solicializare.


Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, lucrările demarate în zona bulevardului Alexandru Lăpușneanu fac parte din proiectul “Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța.

„La data controlului se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru bicicliști și de montare a instalației de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secționate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafețelor betonate.



Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare totală de 12.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru lipsa evidenței deșeurilor generate pe timpul lucrărilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri cu teremene de rezolvare atât pentru UAT Constanța, în calitate de beneficiar al proiectului, cât și pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor“ - au precizat la acea dată, reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


foto: Primăria Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 640

Cumpărări directe Primăria Comunei Mereni, județul Constanța a atribuit un contract de servicii de curățenie (DOCUMENT)

12 Apr 2024 1089

Lucrări în parcurile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

09 Apr 2024 484

Tulcea Plantare de arbori la Satul Pescăresc Tradițional

08 Apr 2024 440

Județul Constanța Ce societate se ocupă de serviciile de curățenie din comuna Mereni. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

08 Apr 2024 998

Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori la Constanța. Constatări (FOTO)

05 Apr 2024 504

Cumpărări directe O firmă din Mureș va furniza tutori arbori pentru Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 472

Constanța Peste 16.000 arbori și arbuști, plantați în pădurea urbană de pe bulevardul Aurel Vlaicu

18 Mar 2024 657

O nouă pădure urbană la Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu

14 Mar 2024 808

O nouă imagine pentru bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța (FOTO)

07 Mar 2024 809

Primăria Constanța a atribuit fostei Pomacost SA un contract de 3.5 milioane de euro pentru serviciul de tăiere, toaletare și corecție arbori pentru zona I din municipiu (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1111

Aproximativ 200 de arbori plantați zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 661

Primăria Constanța Constănțenii, invitați să planteze o nouă pădure urbană în orașul lor

27 Feb 2024 890

De Dragobete. Brazii bisoceni de nuntă, simbol al dragostei eterne

24 Feb 2024 494

Știri Constanța Firma care execută lucrările în Parcul de la Gară, amendată de Garda de Mediu

02 Feb 2024 842