Talentul copiilor, recunoscut şi premiat la Ovidiu Prima ediţie a Festivalului Top 10 Kids Ovidiu şi-a desemnat câştigătorii

Oraşul Ovidiu a fost, timp de patru zile, gazda celui mai nou festival de muzică pentru copii. Evenimentul, desfăşurat în perioada 5 - 8 iunie, vine la doar o săptămână după ce o altă competiţie pe note muzicale a fost cap de afiş în cadrul sărbătorii „Zilele oraşului Ovidiu “ - Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen “.

De această dată, copiii cu vârste cuprinse între 5 și15 ani, din întreaga ţară, s-au întrecut în virtuozitate, cei mai talentaţi reuşind să își adjudece premii în cadrul primei ediţii a Festivalului Naţional de Muzică pentru Copii Top 10 Kids Ovidiu. După trei zile de concurs, juriul, condus de compozitorul vasluian Claudiu Bulete şi alcătuit din interpretul Mihai Trăstariu, producătorul muzical Adrian Stavian, profesorul de canto Robert Costin, de la Palatul Copiilor Bucureşti, dirijorul Bogdan Oancea, realizatorul de radio Liviu Predescu şi profesorul de canto Mirela Cojocaru, de la Universitatea „Ovidius “din Constanţa, a desemnat câştigătorii. În total, 29 de premii şi-au găsit locul în palmaresul micilor artişti. 11 distincţii le-au revenit celor care au urcat pe primele trei locuri ale clasamentului la fiecare dintre cele trei secţiuni de vârstă: categoria de vârstă A (cinci-nouă ani), categoria B (10-12 ani) şi categoria de vârstă C (13-15 ani). Alte 18 trofee au reprezentat distincţii speciale. Marele Trofeu al primei ediţii a festivalului a fost adjudecat de Andreea Cristina Dragu, cupă pe care a primit-o chiar din mâinile primarului oraşului Ovidiu, George Scupra, iar Mădălina Gorţan şi-a adjudecat un alt premiu important - Trofeul Local Ovidiu, care i-a fost oferit de compozitorul Horia Moculescu.

La categoria de vârstă A, pe primul loc s-a clasat David Burlacu, locul secund i-a revenit Dianei Damian, iar premiul al III-lea a fost adjudecat de Florentina Gârţu. La Categoria B, Roberta Dobrotă a obţinut locul I, cu cel de-al doilea premiu a fost onorată Daria Yasemine Oprea, iar Mara Suditu a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, în timp la cea de-a treia categorie de vârstă - C, 13-15 ani, Erica Isac a primit premiul I, Gabriela Munteanu a obţinut cel de-al doilea loc, iar premiul III a fost câştigat de Antonela Dima şi de Andrada Bratiovianu.

Pe lângă aceste premii, au existat şi alte distincţii speciale oferite de organizatori şi sponsori ai festivalului. După reprezentaţiile concurenţilor, pe scenă au urcat şi Mihai Trăistariu, dar şi Horia Moculescu, alături de corul „Armonia“ al oraşului Ovidiu, încântând publicul spectator.
„La acest festival au participat 60 de copii din întreaga ţară, dintre care 30 din judeţul Constanţa, iar 12 din oraşul Ovidiu, selectaţi pe criterii de performanţă şi palmares muzical. Am vrut astfel să cunoaştem şi să recunoaştem elitele muzicale din comunitatea noastră, din judeţ și din ţară. Ne vom strădui ca acest festival să devină o frumoasă tradiţie, aceasta fiind doar prima ediţie a competiţiei. Premiile au fost oferite de Primăria şi Consiliul Local Ovidiu. Marele trofeu al Festivalului Top 10 Kids a fost de 1.000 de lei, iar primele trei locuri au fost premiate cu 500 de lei, 400 de lei, respectiv 300 de lei“, a declarat edilul-şef al oraşului Ovidiu, George Scupra. Festivalul Top 10 Kids Ovidiu a fost organizat de Primăria Oraşului Ovidiu, în colaborare cu Centrul Cultural din localitate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 2310

O nouă ediţie a Festivalului Internațional „Miturile Cetății“ începe pe 20 iunie la Constanţa

17 Jun 2018 2624

Sfârşit de săptămână spectaculos la Ovidiu Iată câştigătorii primei ediţii a Festivalului de Muzică pentru Copii „Top 10 Kids“

11 Jun 2014 2361

Patru zile de spectacol în oraşul Ovidiu Festivalul Top Ten Kids îşi propune să lanseze următoarele voci de aur ale României

06 Jun 2014 1910

Invitați surpriză, recitaluri extraordinare Festival național de muzică ușoară pentru copii, în Ovidiu

05 Jun 2014 1963

Festivalul de muzică pentru copii „Tinere speranţe“ şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto + document)

03 Jun 2014 3064