Tanczos Barna s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului European



Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cei doi demnitari discutând despre provocările pachetului Fit for 55 şi ambiţiile climatice, în contextul noii strategii forestiere europene, precum şi despre ţintele de reducere a utilizării combustibililor fosili, în special în ceea ce priveşte dependenţa de gazul rusesc, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MMAP.

O delegaţie a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), condusă de Tanczos Barna, participă, miercuri şi joi, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu membrii Parlamentului European, pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului.

"În discuţia cu doamna preşedinte Metsola am subliniat necesitatea identificării unui echilibru între ţintele ambiţioase şi nivelul de suportabilitate a statelor membre. Am fost ambii de acord că nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero. De asemenea, am reiterat importanţa rolului Parlamentului European în stabilirea noilor ţinte, viziuni şi ambiţii la nivel comunitar, în privinţa protecţiei mediului şi a luptei împotriva schimbărilor climatice", a precizat ministrul Mediului.

Agenda vizitei a continuat cu întâlnirea ministrului Barna Tanczos cu preşedintele Comisiei pentru Agricultură (AGRI) din PE, europarlamentarul Norbert Lins. Tema discuţiei a vizat viitoarea rezoluţie a PE cu privire la managementul carnivorelor mari la nivel european.

"Pe masa Comisiei AGRI se află un raport cu privire la această problematică. Iniţial era vorba despre gestionarea conflictelor om-lup, însă datorită eforturilor europarlamentarilor Lorant Vincze şi Daniel Buda, acum raportul vizează şi ursul brun. I-am transmis domnului Lins că România aşteaptă cu interes această rezoluţie, care să trateze atât statutul de conservare favorabilă al speciilor, cât şi aspecte legate de acceptanţa socială în ceea ce priveşte vieţile umane pierdute şi pagubelor provocate. Am agreat că fiecare stat membru are o situaţie diferită şi că este important ca particularităţile să fie gestionate independent, în baza planurilor de acţiune la nivel naţional", a declarat Tanczos Barna.

Potrivit postării, o altă temă abordată a fost noua strategie forestieră europeană, alt subiect aflat pe masa Comisiei şi care a parcurs deja discuţii pregătitoare. Cei doi oficiali au convenit asupra importanţei unei abordări echilibrate care să vizeze, în egală măsură, protecţia biodiversităţii, rolul de sechestrare de carbon, rolul proprietarilor de păduri, rolul economic al acestora şi, în anumite regiuni şi state membre, rolul social.

Sursa AGERPRES

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Mediului despre lucrările din Delta Dunării „România nu va fi niciodată de acord cu lucrări care să afecteze biodiversitatea în Delta Dunării“

09 Mar 2023 1198

Ministrul Mediului Noi sesiuni ale programelor "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" vor începe pe data de 24 martie (VIDEO)

09 Mar 2023 1232

Aplicaţia pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, destinată persoanelor fizice, ar putea fi deschisă la sfârşitul lunii martie (VIDEO)

09 Mar 2023 1600

Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră despre programul „Rabla local“

02 Feb 2023 1161

Senatorul USR, Remus Negoi avertizează că se pregătește o „licitaţie cu dedicaţie pentru atribuirea sectoarelor de plajă de pe litoral"

29 Jan 2023 1671

UPDATE. Jurnalistul Căutiş anunță „sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu“!

10 Jan 2023 2071

România va susţine poziţia UE privind combaterea cauzelor şi efectelor încălzirii globale. Anunțul lui Tanczos Barna

10 Nov 2022 722

UPDATE Guvernul a aprobat plafonarea la 400 lei a preţului pe metrul cub de lemn de foc (VIDEO)

05 Oct 2022 1179

LIVE Ministrul Mediului, prezent la lucrările de înnisipare la lotul 5, întreprinse de Van Oord România, la Eforie (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Sep 2022 1860

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos și conducerea ANAR, așteptați marți la Eforie Sud

05 Sep 2022 1297

Ministrul Mediului „Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România“ (VIDEO)

10 Aug 2022 961

Ministrul Mediului Calitatea aerului în zona barjelor blocate pe Dunăre, monitorizată

22 Jul 2022 1114

Ministrul Mediului anunţă restricţii la utilizarea apei potabile (VIDEO)

20 Jul 2022 1575

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, în misiune de relocare a unui urs observat la Băile Tușnad

08 Jul 2022 1101

Ministrul Mediului. Trebuie să fim responsabili cu privire la utilizarea apei potabile

05 Jul 2022 915