Tatiana Grușko, noul consul al Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa



Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa are un nou consul general. Acesta este Tatiana Grușko.
 

„Stimate doamne și domni, cetățeni ruși, compatrioți, locuitori ai județelor circumsripției consulare și toți cei care sunt interesați de Rusia! Începând din luna martie, am preluat funcția de Consul General al Federației Ruse în orașul portuar și turistic Constanța, pe care deja l-am îndrăgit. Pe lângă îndeplinirea funcțiilor de bază ale Consulatului și în cadrul competenței avute, legate de apărarea drepturilor și intereselor persoanelor fizice și juridice ruse în circumscripția consulară încredințată mie, intenționez să acord o atenție deosebită întăririi încrederii între popoarele noastre și totodată dezvoltării contactelor publice, de afaceri și umanitare. Consulatul General este intenționat către un dialog onest și constructiv cu toți cei cu adevărat interesați în el. Suntem gată să susținem inițiative și propuneri utile, direcționate la dezvoltarea legăturilor ruso-române interregionale“, a scris consul general Tatiana Grușko.

 
 
Reamintim că fostul consul general al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Borisovich Volkov, și-a încheiat, recent,  mandatul de cinci ani.
Diplomatul a adresat o scrisoare rușilor lipoveni, care a fost publicată în revista Zorile, prin care a mulțumit pentru sprijin și atitudine sinceră.

 „Mandatul meu de cinci ani în România in calitate de consul general al Rusiei la Constanța se încheie. În această privință, aș dori să vă mulțumesc, dragi concetățeni, pentru sprijin și atitudine sinceră și amabilă față de activitatea consulatului general și a personalului acestuia. Iau cu mine în suflet un sentiment extrem de cald pentru această parte a lumii ruse, care a reușit timp de secole să păstreze nu doar limba maternă, credința, obiceiurile și tradițiile unui mare popor, dar și spiritul și caracterul său eroic“, a scris Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Volkov.

 
 
 citeşte şi:

Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Volkov, la sfârșit de mandat - „Iau cu mine în suflet un sentiment extrem de cald“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.