Teste de aptitudini pentru elevii de la clasele bilingve

Pregatiri pentru admitere

Pentru elevii care vor dori sa studieze la un liceu cu clase bilingve se va sustine un examen-test inaintea repartitiei generale computerizate * In Constanta, acest test se va sustine la trei unitati scolare, respectiv la Colegiul National "Mircea cel Batran", la Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu" si la Liceul "George Calinescu" * Cei care s-au inscris la clasele speciale trebuie sa obtina minim nota 6.00, calificativ care nu va fi calculat la media de admitere

Peste 7.700 de elevi care au promovat examenul de capacitate se pregatesc de admiterea la liceu. Acestia vor completa pana pe 4 iulie fisele de inscriere, iar in ziua de 6 iulie se vor preda fisele de inscriere originale la Comisia judeteana de admitere, pe 10 iulie se va face repartizarea computerizata, in timp ce pe 11 iulie se va face afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile din judet. Pentru elevii care vor dori sa studieze la un liceu cu clase bilingve se va sustine un examen-test inaintea repartitiei generale computerizate. In Constanta, acest test se va sustine la trei unitati scolare, respectiv la Colegiul National "Mircea cel Batran", la Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu" si la Liceul "George Calinescu". La Colegiul National "Mircea cel Batran" se vor da astazi teste scrise si orale pentru clase de engleza si germana, iar la Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu" la franceza si engleza. In cazul Liceului "George Calinescu" se vor sustine astazi probe orale si scrise pentru engleza, franceza si germana, iar maine, pentru italiana si spaniola. Cei care s-au inscris la clasele speciale trebuie sa obtina minim nota 6.00, calificativ care nu va intra in calcul la media de admitere. Candidatii care vor fi respinsi reintra in repartizarea generala. "Cei care vor sustine testul de aptitudini vor intra la oricare liceu cu clase speciale, indiferent de unitatea scolara unde a dat testul. Liceul va fi ales prin repartizare computerizata", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Liliana Timofte. Aceeasi sursa a mai precizat ca, in aceasta perioada, se vor organiza in scoli sedinte de consiliere a parintilor, in vederea completarii corecte a fiselor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 440

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 377

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 434

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 546

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 528

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 440

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 613

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 499

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 462

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 560

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 670

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 440

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1254

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 582

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 649