Testele de acceptanță a echipamentelor primei baterii de rachete sol-aer PATRIOT din dotarea SMFA, finalizate

  • Șefii echipelor de testare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ministerului Apărarii Naționale au prezentat concluziile acestei activități care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni.

Ceremonia prilejuită de finalizarea testelor de acceptanță și recepția finală a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT din dotarea Forțelor Aeriene Române a avut loc joi, 29 octombrie, la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Activitatea a avut loc în prezența reprezentanților Direcției generale pentru armamente, Statului Major al Forțelor Aeriene și Biroului pentru cooperare în domeniul apărării din România (ODC).

Șefii echipelor de testare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ministerului Apărarii Naționale au prezentat concluziile acestei activități care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni, precum și acțiunile următoare pentru continuarea procesului de implementare și consolidare a capabilității de apărare aeriană și antibalistică PATRIOT, achiziționată de România în baza Legii nr. 222/2017.

Pentru militarii români urmează o etapă de instruire privind elementele de configurație specifice primului sistem PATRIOT achiziționat.

De asemenea, specialiștii români și americani analizează elementele preliminare de planificare ale următoarelor activități de testare a sistemelor PATRIOT ce vor fi livrate țării noastre în anul 2022.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bancul zilei Când te trezești mahmur de dimineață

14 Jun 2022 1375

Bătălia de la Bazargic, retragere și din nou retragere, până la înfrângere

05 Sep 2021 3380

Ministrul Nicolae Ciucă „Ziua Naţională ne obligă pe toţi să privim responsabil la ceea ce facem pentru România“ (video)

01 Dec 2020 1814

Nicolae Ciucă dă asigurări că bugetul MApN respectă cei 2% din PIB

29 Nov 2019 1588

Vrei să te angajezi în Armată? Unitatea militară 02546 Constanţa face angajări

24 Jul 2016 19545

Aeroporturile din Turcia au fost redeschise. Zborurile sunt operate cu întârzieri

16 Jul 2016 1984