Actualitate

Thallassa Cons, cu jalba în proțap la CNSC. A uitat să achite cauțiunea. Ce s-a decis!

  • Thallassa Cons a atacat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor achiziţia de diriginţie de şantier pentru obiectivul de investiţii “Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”

  • Firma a câștigat mai multe constracte din bani publici iar pe unele le-a pierdut

  • Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să respingă contestația pentru neconstituirea cauțiunii

 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat recent decizia nr. 1129/C10/1188 la contestația nr. 24313/19.06.2020, depusă de SC Thallassa Cons SRL, cu sediul în Constanța, reprezentată legal prin administrator ing. Cătălin-Dan Stănculescu, privind procedura simplificată, online, pentru atribuirea contractului de achiziție publică având ca obiect „Achiziţia serviciilor de supervizare lucrări prin diriginţi de şantier pentru obiectivul de investiţii «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia»″, organizată de Primăria municipiului Constanța, în calitate de autoritate contractantă.
Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” are o valoare totală de 91.361.641,40 lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Uniunii Europene la realizarea proiectului din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 77.657.395,19 lei, respectiv 85% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, 11.877.013,37 lei sunt alocați din bugetul național, respectiv 13% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile iar 1.827.232,84 lei reprezintă contribuția Unității Administrativ – Teritoriale Municipiul Constanța, 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.
 
Durata de implementare a proiectului este de 58 luni, respectiv 08.07.2017 – 30.04.2022 și urmărește îndeplinirea următoarelor obiective și rezultate:
 
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere: Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.
 
Thallassa Cons a solicitat: constatarea netemeiniciei și nelegalității deciziei autorității contractante de a declara oferta sa ca fiind neconformă, pentru presupusa situare a acesteia în premisa enunțată de art. 137 alin. 3 lit. a) din Normele metodologice, art. 215 din Legea nr. 98/2016, HG nr. 395/2016; anularea deciziei autorității contractante de a respinge oferta sa ca fiind neconformă și pe cale de consecință, revocarea tuturor actelor ce izvorăsc din această decizie, inclusiv a deciziilor de comunicare și a oricăror alte acte subsecvente acesteia; obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei sale, sub aspectul reverificării modului de îndeplinire de către aceasta a tuturor condițiilor impuse de documentația de atribuire.
După verificarea documentelor, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis în temeiul dispozițiilor art. 26 alin. (1) și alin. (6), coroborate cu prevederile art. 611 alin. (1) din Legea nr. 101/2016, cu modificările și completările ulterioare să respingă contestația formulată de SC Thallassa Cons SRL pentru neconstituirea cauțiunii.
Decizia CNSC poate fi atacată cu plângere, în temeiul art. 29 din același act normativ, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare.

 
 Despre SC Thallassa Cons SRL

 
Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 2004 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Societatea are capitalul social subscris de 200 de lei, integral vărsat, iar unic asociat este Cătălin Dan Stănculescu, acesta fiind şi administratorul firmei, ce are ca domeniu de activitate activităţi de arhitectură.
Firma a câștigat mai multe constracte din bani publici iar pe unele le-a pierdut. Thallassa Cons SRL şi-a adjudecat dirigenţia de şantier pentru extinderea Delfinariului din Constanţa, a vrut sa reabililiteze termic Liceul Ovidius din Constanța, şi-a mai adjudecat, în 2012, de la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, contractul pentru „Serviciul de dirigenţie de şantier pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului campus social Henri Coandă, strada Ştefăniţă Vodă“. Printre contractele câştigate de societatea se numără şi „Consultanţă pentru administrarea contractului de execuţie, supervizarea şi supravegherea execuţiei lucrărilor de proiectare şi execuţie front de aşteptare pentru desfacere/refacere convoaie la confluenţa canalelor navigabile“, atribuit în 2012 de Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa.
 

Citește și:

Primăria Constanța a anulat licitația pentru reabilitarea termică a Liceului „Ovidius“. Contestația Thallassa Cons, respinsă de CNSC

Thallassa Cons SRL şi-a adjudecat dirigenţia de şantier pentru extinderea Delfinariului din Constanţa

O firmă din Constanţa va oferi servicii de dirigenţie de şantier pentru lucrările de la Pavilionul de hrănire Complex Olimp al UM 0929 Bucureşti (document)

CNSC declină contestaţia făcută de SC Thallassa Cons SRL

CNSC a spus ultimul cuvânt O licitaţie organizată de RAEDPP Constanţa, contestată de Thallassa Cons SRL şi EBS Conprest SRL (documente)
 
ABADL, dată în judecată de societatea Thallassa Cons SRL (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație organizată de Primăria Castelu, anulată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor

03 Aug 2020 357

CNSC O firmă din Ploiești a renunțat la contestația depusă, privind o licitație organizată de Penitenciarul Spital Poarta Albă

03 Aug 2020 403

Decizie CNSC. Asocierea Setconstruct SRL – Novelty AE SRL vs. CERONAV

03 Aug 2020 488

CNSC Contestația depusă de Transguard Security SRL, admisă, cu privire la licitația organizată de Autoritatea Navală Română

22 Jul 2020 815

O firmă care a contestat licitația organizată de Primăria Cogealac și-a retras plângerea. Despre ce era vorba

21 Jul 2020 640

CNSC a admis în parte contestația firmei Complex Delta SRL. Conservarea Pădurii Caraorman, la mijloc

20 Jul 2020 479

Un contract de achiziție publică al primăriei Măcin, contestat la CNSC. Avem decizia

18 Jul 2020 633

Consiliul Național al Contestațiilor a anulat o licitație organizată de Administrația Parcului Național Munții Măcinului

11 Jul 2020 319

CNSC Contestația depusă de o firmă din comuna Limanu, privind o licitație orgaizată de UM 02574 București, admisă

08 Jul 2020 280

O firmă din Ploiești care a vrut să facă deratizare şi dezinsecţie la Constanța, hocus-pocus cu contestațiile la CNSC. Vizată este o licitație de la aeroport

04 Jul 2020 481

CNSC a decis Licitația pentru PUZ-ul Portului Constanța nu s-a încheiat. Afaceriștii de la Synergetic Corporation mai au o șansă la contract

30 Jun 2020 567

Decizia judecătorilor în procesul deschis de Navtron pentru licitația organizată de Direcția Hidrografică Maritimă (document)

26 Jun 2020 573

CNSC a decis reevaluarea ofertelor unei licitații organizate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Iată de ce

25 Jun 2020 823

Compania care îi are ca fondatori pe foștii miniștri Pâslaru, Dăianu și Voinea a făcut plângere la CNSC împotriva Consiliului Județean Constanța

18 Jun 2020 1211

Licitația Poliției de Frontieră pentru achiziția de șalupe maritime de intervenție, contestată. Ce verdict a dat CNSC

17 Jun 2020 1356