Actualitate

Țigări în valoare de peste 242.000 de lei, confiscate la frontiera de nord (galerie foto)

  • Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de aproximativ 21.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană.  
  • Țigările, în valoare totală de 242.131 de lei au fost ridicate în vederea confiscării,  iar doi cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă.

În data de 27 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, colegii noștri au oprit în trafic, pentru control, în localitatea Hărnicești, două autoturisme. La volanul primului autoturism, marca Skoda Octavia, înmatriculat în România, se afla un cetățean român, în vârstă de 66 de ani, din județul Timiș. În interiorul mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete cu țigări.

Cel de-al doilea autoturism, marca Volkswagen Passat, înmatriculat tot în România,  era condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Maramureș. Ulterior s-a dovedit că acesta avea rol de post mergător pentru  autoturismul oprit anterior.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii autoturismelor împreună cu cei doi șoferi la sediul poliției de frontieră pentru verificări.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului Skoda Octavia, polițiștii de frontieră au descoperit 9.556 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și din magazine de tip duty free, în valoare de 111.805 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscarii. Totodată, autoturismul în care au fost descoperite țigările a fost indisponibilizat,la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cei doi conducători auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale. În dimineața acestei zile, șoferul autoturismului Skoda Octavia a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, care a dispus față de acesta instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Tot în data de 27 iunie a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, colegii noștri au observat, pe direcția localității Cămârzana, jud. Satu Mare, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.


Imediat, colegii noștri împreună cu câinele de patrulare - intervenție POF au acționat pentru reținerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a zonei şi a cazului.

La fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.189 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară. Țigările, în valoare de 72.411 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

 În data de 26 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră a efectuat, în localitatea Straja, județul Suceava, semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare de România. Șoferul nu a oprit la semnal, și-a continuat deplasarea, iar după aproximativ un kilometru a abandonat autoturismul pe marginea carosabilului. Polițiștii de frontieră ajunși la fața locului au găsit mașina cu portiera stângă deschisă, cheile în contact, șoferul reușind să fugă. În interiorul autoturismului se puteau observa mai multe colete voluminoase, cu țigări.

Mașina a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.950 pachete cu țigări, , provenite din magazine de tip duty free. Țigările, în valoare de 57.915 lei, precum și mașina, în valoare de 6.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, din primele verificări s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină figurează ca fiind radiat din circulație.

În cauză, se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare, a transmis Poliția de Frontieră


Sursa foto: Poliția de Frontieră

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi de peste 180.000 pentru firma prinsă de Garda de Coastă cu țigări de contrabandă

21 Sep 2020 505

Țigări de contrabandă, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea (galerie foto)

20 Sep 2020 669

Ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Midia

18 Sep 2020 586

UPDATE. Port Constanța Marinar, prins comercializând țigări de contrabandă

16 Sep 2020 588

Țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Constanța Sud Agigea

15 Sep 2020 539

Ţigarete de contrabandă, descoperite în Portul Constanţa

14 Sep 2020 569

Aproape 6.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României (galerie foto)

06 Sep 2020 470

Garda de Coastă a prezentat bilanțul primelor șase luni de activitate (galerie foto+video)

02 Sep 2020 414

Cetăţean român prins când transporta 6.700 pachete țigări ascunse în tavanul dublu al unui microbuz

29 Aug 2020 652

Portul Constanța Sud Agigea Peste 410.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite într-un container cu mobilier

22 Aug 2020 853

Peste 200.000 de țigări de contrabandă, indisponibilizate de polițiști. Care a fost prejudiciul

18 Aug 2020 397

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au confiscat 16.450 de pachete de țigări (galerie foto+video)

13 Aug 2020 403

Peste 10.000 pachete cu țigări, confiscate la granița cu Ucraina

08 Aug 2020 518

Captură de ţigări record în acest an 162.500 pachete cu țigări, ascunse într-un camion la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (galerie foto)

01 Aug 2020 825

Peste 58.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României (galerie foto)

26 Jul 2020 430